ساماندهی تپه 3400 ساله چغا در گتوند
گام نخست ساماندهی تپه باستانی چغا در ورودی شهر گتوند آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،رییس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گتوند گفت: برای اجرای این طرح که در مدت 2ماه اجرا می شود 400 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی اختصاص یافته است.
یعقوب نگهداری با بیان اینکه ساماندهی این تپه باستانی توسط پیمانکار این بخش زیر نظرکارشناسان ارشد میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان و اداره میراث فرهنگی شهرستان گتوند آغاز شده است، تصریح کرد: در این طرح اقداماتی چون تهیه و نصب تابلوی راهنما برای معرفی و حفاظت پایدار اثر، پاکسازی فیزیکی ،ترمیم آبرفتگی ها و جمع آوری و نظافت اطراف این تپه باستانی انجام می شود.
وی با اشاره به قدمت و پیشنیه این تپه باستانی اظهار کرد: تپه باستانی چغا براساس مطالعات انجام شده بنایی از نوع معابد ایلامی و از دوران تاریخی ایلام میانی است که براساس آجر نوشته های کشف شده مربوط به اونتاش گال پسر 'هومبان من' است.
رییس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گتوند یادآور شد: این پادشاه بانی بنای مشهور چغازنبیل از بزرگترین معابد ایلامی است و بر اساس روایات وی دستور ساخت 20 معبد را در سراسر قلمرو خود داده است که تپه باستانی چغا در شهرگتوند یکی ازاین معابد می باشد.
تپه باستانی چغا با 3400 سال قدمت به شماره 2332 به ثبت ملی رسیده است.
تعیین عرصه وحریم این تپه باستانی مورد تایید پژوهشکده فنی مرکز قرار گرفته و طرح مطالعات جدید آن نیز بزودی انجام می شود. قلعه رستم ،گچ سنگی ،آسیاب ها ، سنگ اژدها (برد اژدها) ،کوه طبل خانه ، آبشار پل پرزین و محمدابن زید از جمله جاذبه های میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان گتوند می باشند.
شهرستان 74 هزار نفری گتوند یکی از شهرهای تاریخی خوزستان است که در شمال این استان واقع است.