افزایش 35 درصدی تولید ذرت با روش های نوین آبیاری
رسانه های اقتصادی به ویژه خبرنگاران این حوزه باید از لحاظ اطلاعات و داده های حوزه کاری خود به روز باشند و به آخرین اطلاعات همواره دسترسی پیدا کنند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، کاوه خاکسار گفت: بکارگیری روش های نوین آبیاری مانند تیپ در مزارع ذرت ضروری است تا هم در مصرف آب صرفه جویی شود و هم حداقل 30 تا 35 درصد عملکرد تولید افزایش یابد.
وی ترویج و فرهنگ سازی برای کشت نشایی ذرت را ضروری خواند و اظهار داشت: بر اساس برنامه امسال در استان ها باید 150 هکتار به صورت الگویی، کشت نشایی ذرت صورت گیرد و در این شیوه کشت حداقل دو نوبت آب کمتر مصرف می شود.
خاکسار استفاده از ارقام میان رس و زودرس را از دیگر برنامه ها برای افزایش عملکرد ذرت بیان و تصریح کرد : باید از ارقام زودرس و با نیاز آبی کمتر استفاده کنیم به خصوص در کشت دوم این محصول که به سرمای پاییز نزدیک می شویم و رطوبت دانه ذرت در این فصل دیر کاهش می یابد.
وی افزود : امسال برای نخستین بار ، رقم زودرس فجر به میزان 250 تن و رقم میان رس دهقان به میزان 65 تن تکثیر و میان کشاورزان توزیع شد.
مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت ادامه داد: امسال برنامه کشت ارقام داخلی و خارجی ذرت دانه ای را به صورت ازمایشی و در سطح یک تا دو هکتار در استان های کشور داریم.
به گفته وی در اکثر استان ها مانند آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کرمانشاه، قزوین، جیرفت و کهنوج کشت های پایلوت ارقام جدید انجام می گیرد.
خاکسار ابراز امیدواری کرد با اجرای این سه برنامه در زمینه ذرت دانه ای، ضمن کاهش مصرف آب به تولید بیشتر دست یابیم.
وی گفت: برنامه ما این است که کشت نشایی ذرت به سرعت افزایش یابد و تا پایان برنامه ششم توسعه، کل ذرت کشور به صورت نشایی کشت شود.
مهلت 10 روزه برای کشت ذرت
وی نیاز کشور به ذرت دانه ای را 6.5 میلیون تن اعلام کرد و اذعان داشت:با توجه به نیاز آبی بالا این محصول و کمبود منابع آبی، سالانه 1.5 میلیون تن ذرت دانه ای در کشور تولید می شود.
خاکسار ذرت سیلویی مورد نیاز کشور را 9.8 میلیون تن دانست و گفت: سالانه معمولا بین 10.5 تا 11 میلیون تن از این محصول در داخل تولید می شود.
وی سطح زیر کشت ذرت دانه ای در سال زراعی گذشته را 155 هزار هکتار و ذرت سیلویی را 235 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: در سال زراعی جاری تا کنون 100 هزار هکتار ذرت دانه ای و 145 هزار هکتار ذرت سیلویی کشت شده و کاهش سطح زیر کشت این محصول به عوامل مختلف از جمله کمبود آب و چگونگی خرید تضمینی آن مربوط می شود.
مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت با بیان این که کشاورزان تا 10 روز دیگر مهلت کشت این محصول را در مناطق گرم دارند،ابراز امیدواری کرد که در این مدت سطح زیر کشت ذرت افزایش یابد.
وی در مورد بذر ذرت نیزاظهار داشت: ما حداکثر 14 هزار تن بذر برای ذرت دانه ای و سیلویی برای سطح حدود 400 هزار هکتار نیاز داریم که امسال بذر تولید شده بسیار بیشتر از میزان مورد نیاز است.
خاکسار گفت: ذرت از محصولاتی است که اگر موضوع بازرگانی آن را رعایت کنیم به طوری که مطالبات ذرت کاران به موقع پرداخت شود به میزان قابل توجهی مشکل تولید را حل خواهد کرد.
وی در مورد کشت فراسرزمینی ذرت نیز گفت: برای تولید این محصول به خصوص در کشورهای همسایه و همجوار می توانیم برنامه داشته باشیم، زیرا دانش فنی تولید ذرت را در اختیار داریم ضمن آن که در زمینه تولید و تامین بذر مناسب، مشکلی نداریم.