ضرورت تسریع در پرداخت معوقات جوائز صادراتی
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران به مشوقهای صادراتی معوقه سال 1389 اشاره کرد و گفت: این معوقات جزء تعهدات و دیون دولت است و باید هرچه سریعتر پرداخت شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، محمد لاهوتی در مصاحبه با رادیو اقتصاد در خصوص اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه نباید معوقات جوائز صادراتی به صادر کنندگان پراخت شود چون در این سالها صادرکننندگان از تفاوت نرخ ارز به اندازه کافی سود بردهاند، افزود: این معوقات مربوط به سال 89 است و اتفاقات ارزی از آذر ماه سال 91 تا اواسط سال 92 در کشور رخ داده و در نتیجه ربطی به معوقات سال 89 ندارد ، معوقات جزء دیون دولت است و دولت متعهد به پرداخت این مشوقات بوده و با جابجای دولت نباید تعهدات دولت دستخوش تغییر و تحول شود.
وی همچنین اظهارداشت: صادرکنندگان خواستار تعیین تکلیف معوقات جوائز صادراتی هستند و از سال 89 تاکنون این معوقات پرداخت نشده و صادرکنندگان بلاتکلیف هستند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: در سال 89 دولت وقت تعهدی 360 میلیارد تومانی را بابت پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان ایجاد کرد و متاسفانه در سال 90 به دلیل برخی مشکلات نه تنها پرداخت جوایز صادراتی را ملغی اعلام کرد بلکه تعهدات قبلی برای پرداخت جوایز صادراتی را نیز به تأخیر انداخت.
وی افزود: به دلیل اشکالاتی که از اواخر سال 91 در سیستم ارزی کشور و همزمان با تشدید تحریمها پیش آمد، دولت وقت قادر به پرداخت هزینههای خود از جمله جوائز صادراتی نبود به همین دلیل معوقات جوائز صادراتی صادرکنندگان نیز پرداخت نشد.
لاهوتی ادامه داد: در جلسه روز سه شنبه هفتهای که گذشت شورای عالی صادرات برای نخستین بار در سال جدید تشکیل جلسه داد و در این جلسه نائب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران مجدد موضوع پرداخت جوائز صادراتی را مطرح و خواستار پیگیری این مهم شد.
وی افزود: معاون اول رئیس جمهور در این جلسه علیرغم مخالفت دوباره وزیر صنعت با پرداخت معوقات جوائز صادراتی دستور داد تا چنانچه پرداخت این معوقات جزو دیون دولت بوده بطور حتم باید پرداخت شود بنابراین مأموریت ویژهای به وزیر صنعت داده شد تا این موضوع را پیگیری و از محل مشخص، تعهدات دولت را بابت معوقات مذبور پرداخت کند.
رئیس کنفدراسیون صادرت ایران بیان داشت: صادرات بعنوان نقش سازنده وزیربنایی در راه توسعه تولیدات داخلی و فرصت های شغلی درجامعه مورد توجه قرار می گیرد بنابراین بکارگیری برنامههای تشویقی بهبود عملکرد صادراتی را به همراه دارد.
وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از بخشهای صادراتی کشور نیازمند حمایت و مشوقهای نقدی است، افزود: این موضوع باید کارشناسی شود تا بخشهای نیازمند حمایت به صورت هدفمند مورد حمایت قرار گیرند.
لاهوتی یادآورشد:پرداختهای مشوقهای صادراتی در کشور همواره بصورت نقدی و بر اساس اظهار نامه صادراتی بوده است.