پخش زنده
امروز: -
وکیل مدافع ع الف در ادامه چهاردهمین جلسه رسیدگی به پرونده تخلف بزرگ مالی به دفاع از موکلش پرداخت.
به گزارش واحد مرکزی خبر، قهرمان شجاعی با بیان اینکه حدود وظایف موکل من تعریف شده است گفت: کیفرخواست نماینده دادستان تطبیقی با وظایف موکل من ندارد.
وی افزود: به نظر میرسد اظهارات آقای ط ن از نظر دادگاه بیشائبه است و نماینده دادستان باید بگوید که آقای ط ن درباره موکل من چه اقراری کرده و چه مبلغی به وی پرداخت کرده است.
وکیل متهم ع الف گفت: اگر در مورد موکل من رقمی قید نشده باشد، بنابراین اتهام پولشویی نیز وارد نیست.
در این هنگام قاضی سراج گفت: رئیس بانک صادرات اهواز 2 میلیارد و 450 میلیوت تومان گرفته است اما آقای م از کارمندان همان بانک هیچ مبلغی دریافت نکرده است اما باید به برخی از موارد پاسخ دهد.
وکیل متهم ع الف گفت: اظهارات موکل من این است که وی مدیر مالی شرکت است و بیان مسئولیتهای متعدد از سوی نماینده دادستان درباره موکل من مبالغه است.
شجاعی افزود:موکل من هیچ گونه منفعت و مصلحتی در تهدید و تطمیع افراد به پولشویی نداشته بنابراین اتهام انتسابی، قانونی نیست.
این وکیل گفت: در کیفرخواست صادره با کدام استدلال، دسیسه، نیرنگ و فریب موکل من احراز شده و موکل من چگونه با علم و عمد وقوع جرم را تسهیل کرده است؟ اساسا جرم در کجا به وقوع پیوسته که موکل من سبب آن شده است؟
شجاعی گفت: اگر موکل من از حیث وظایف شغلی در آن جایگاه نبوده است، بنابراین نمیتوانست موجب تهدید، تحریک و تطمیع عاملان فساد مالی باشد.
وی با بیان اینکه طریق کیفرخواست کمترین انطباق با وضع موکل من ندارد، اضافه کرد: این سوال مطرح است که چه میزان مال نامشروع به صورت مستقیم به دست آمده محل دریافت این مال کجاست و دهنده این رقم چه کسی است؟ البته این درحالی است که درباره سایر متهمان، محل و چگونگی پرداخت وجه ذکر شده است.
وکیل متهم ع الف ادامه داد:با وجود اینکه در اقرار سایر متهمان هیچ مطلبی در باره پرداخت وجه به موکل من بیان نشده است چگونه در کیفرخواست این مطلب عنوان شده است بدون اینکه به مبلغ آن اشاره شود.
وی افزود: با اتکا به اصل قانونی بودن جرایم و مجازات، هیچ یک از بندهای مستنددار کیفرخواست با وضع موکل من تطبیق ندارد و موکل من به وظایف قانونی خود عمل کرده است.
شجاعی از دادگاه خواست اصول و منزلتهای حقوقی درباره متهمان و بویژه موکل وی نادیده گرفته نشود.
قاضی سراج خطاب به وکیل متهم ع الف گفت: شما وارد موضوع نشدید، سوال ما این است که 4 هزار و 277 میلیارد ریال از طریق معاونت موکل شما اخلال شده است ، هر کسی به اندازه مسئولیتش باید پاسخگو باشد که دفاع شما درباره عناوین اتهامی موکلتان صدق نمیکرد.
قهرمان شجاعی در آخرین دفاع از موکلش گفت: اکنون با نقض قوانین مواجه هستیم و دستگاه قضایی نیز در قبال چنین داستانی قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: اینکه وقایع متعددی اتفاق بیفتد و تریلیون تریلیون پول رد و بدل شود اما بعد همه افراد در محضر دادگاه صادق شوند یک مقدار پذیرفتن این صداقت خیلی مشکل است.
شجاعی افزود: حدود مسئولیت موکل من مشخص است و اگر مدیرعامل می گوید ما در این فازها نبودیم و هیچ اطلاعی نداشتیم و اگر مدیرعامل اطلاع نداشته و نمی داند چه خبر است ، موکل من که اصلا اطلاعی نداشته و نمی دانسته چه خبر است.
قهرمان شجاعی گفت: مدیر عامل و رئیس و روسا که اسرار و رازهای خود را در اختیار کارمندان قرار نمی دهند.
وی در ادامه افزود: متاسفانه سیستم خودمحوری و خودشیفتگی در همه جا حاکم است و سیستم مدیریت در کشور ناصحیح است به ویژه اینکه نقض قوانین نیز وجود دارد.
وکیل مدافع ع الف گفت: از نظر بنده هیچ تخلفی رخ نداده بلکه همه تخلفات متوجه رئیس بانک است.
قهرمان شجاعی در ادامه افزود: اینکه در حد اخلال در نظام اقتصادی تفهیم اتهام می کنید اصل قانونی بودن جرایم را قبول ندارم.
وی گفت: اینکه نماینده دادستان می گویند موکل شما باید موضوع را تشخیص می داده اکنون پرونده به 8 هزار صفحه رسیده است و شما تازه متوجه شدید.
قاضی سراج در این میان گفت : همیشه مجرم جلوتر از قانون است.
وکیل این متهم افزود: اینکه کسانی که در این ماجرا واقعا مداخله دارند و مرتکب تخلف شده اند واقعا باید مجازات شوند اما اینگونه نباشد که تر و خشک باهم بسوزد.
قاضی سراج گفت : ما هم این را قبول داریم که هرکس باید به اندازه خودش محاکمه شود.
شجاعی در ادامه گفت: اینکه بعد از وقایعی همه در دادگاه صادق شوند پذیرفتنی نیست و زندان چه جور جایی است که هرکسی آن جا می رود صادق می شود و ما را هم 48 ساعت زندانی کنید شاید صادق شدیم.
* دفاعیات ع الف، مدیر اداری مالی شرکت خدمات عمومی فولاد ایران
درادامه چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به فساد بزرگ مالی ، ع الف مدیر امور مالی و اداری شرکت خدمات عمومی فولاد ایران با عنوان متهم ردیف چهارم این شرکت به دفاع از خود پراخت.
متهم ع الف گفت: به دلیل حضور نداشتن دائم غ ن ، به من وکالت کاری داده شد تا در غیاب وی پس از امضای مدیرعامل به جای غ ن امضا کنم.
وی افزود: اسناد و مدارکی که از طرف غ ن امضا می کردم زمانی که بنده حضور نداشتم آقای غ ن نیز امضا می کرد.
این متهم گفت: من وظیفه داشتم کار را به صورت دقیق در دفاتر ثبت کنم و مالیات عملکرد شرکت را به صورت دقیق ثبت و در مراجع مالیاتی پرداخت می کردم.
ع الف افزود: درخصوص اعتبارات اسنادی گشایش شده، این اسناد با دستور آقای ط ن و مدیر اعتباری شرکت گشایش شده و مراحل صدور دستور تنزیل و دریافت بارنامه های تجاری نیز توسط مدیرعامل و مدیر بازرگانی شرکت انجام می شد و بنده دخالتی نداشتم.
وی گفت: پیش فاکتورها را مدیر بازرگانی صادر می کرد و به امضای آقای ط ن می رسید و بنده در جریان صوری بودن کار نبودم و اطلاعی نداشتم.
متهم ع الف افزود: به هیچ شکلی با مدیریت گروه ملی فولاد و آقای م الف الف خ ارتباط نداشتم و هیچ معاونتی با آقای ط ن یا افراد دیگر نداشته و ندارم و وظیفه من براساس اصول حسابداری بوده است.
* دفاع نماینده دادستان از کیفرخواست ع الف
در ادامه چهاردهمین دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی، نماینده دادستان از کیفرخواست صادره علیه ع الف مدیر وقت امور مالی گروه ملی فولاد ایران دفاع کرد.
نجفی گفت: امکان ندارد مسائل پیش آمده در گروه ملی بدون اطلاع آقای ع الف باشد.
وی با بیان اینکه در این پرونده برای آقای ع الف مجازات معاونت در اخلال نظام اقتصادی کشور درخواست شده است افزود: به نظر می رسد باید اتهام مشارکت در اخلال نظام اقتصادی کشور را نیز به موارد اتهامی اضافه کرد زیرا هفت فقره ال سی را او خودش امضا کرده است.
نجفی گفت: صدور ال سی ها 400 میلیارد تومان پول را از بانک صادرات خارج کرده و پس از آن متهم در تنزیل صدور چک و فاکتورها نقش اساسی داشته است.
نماینده دادستان با تأکید بر اینکه متهم درباره تنزیل اعترافاتی کرده است گفت: بالاخره فردی که چکی را امضا می کند اراده خود را در مسئولیت امضای چک اثبات می کند.
نماینده دادستان خطاب به قهرمان شجاعی وکیل مدافع متهم گفت: ما هرگز نگفتیم اظهارات صرف متهمان دلیلی بر اثبات جرم است اما می تواند به عنوان قرینه و در مجموع قراین در نظر گرفته شود و قاضی را به علم برساند.
وی افزود: بالاخره موکل شما اقدام به فعل کرده و به این معنا اسناد صوری امضا و چکی نیز صادر شده است.
نماینده دادستان در پایان با بیان اینکه متهم در دفاعیات خود هیچگونه صداقتی نداشته است از رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات وی را با عنوان مشارکت در اخلال نظام اقتصادی نیز درخواست کرد .
نجفی گفت: چند نفر از مسئولان بانک مرکزی نیز از متهمان هستند که این به معنی اتهام به مجموعه ساختار حقوقی بانکی مرکزی نیست.
*آخرین دفاع متهم ع الف
در ادامه چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی، ع الف مدیر وقت امور مالی و اداری گروه ملی فولاد ایران آخرین دفاع خود را مطرح کرد.
این متهم گفت: من بر اساس شرح وظایف مشخص عمل کردم و از وجود کالاها خبر نداشتم.
وی افزود: آقای ن با گروه ملی هماهنگ کرده بود زمانی که بانک صادرات اقدام به صدور پیش فاکتور می کرد درخواست تنزیل شود.
متهم گفت: شکل کار درست بود و کسی شکی نمی کرد از طرف دیگر من به عنوان کارمند مالی بانک به لحاظ اداری از مسائل پشت پرده خبر نداشتم که چه اتفاقی می افتد و واقعاً از من سوءاستفاده شد.
متهم ع الف اضافه کرد: من در این کار ذینفع نبودم و اقدامی غیرقانونی نکرده ام زیرا ما مدارک را می گرفتیم و ثبت می کردیم به ویژه آن که به ما گفته می شد کالایی خریداری شده است و ما نیز مدارک را می گرفتیم و دیگر نمی دانستیم کالایی وجود ندارد و یا کار صوری است.
مدیر وقت امور مالی و اداری گروه ملی فولاد ایران افزود: در گروه ملی هیچ دخل و تصرف نداشتم زیرا مدیرعامل همه کاره بود.
وی افزود: در این پرونده از ما سوء استفاده شد زیرا شرافتمندانه زندگی کرده ام و حتی یک ریال پول حرام در جیبم نیست.