جهانگیری:
دولت خواهان تقویت نظام اطلاع رسانی عقلانی و انتقادی در جامعه است
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت خواهان آن است که نظام اطلاع رسانی عقلانی و انتقادی در جامعه تقویت شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اسحاق جهانگیری با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رسانه در نخستین جشن فارغ التحصیلی دانش آموختگان ادوار دانشکده خبر افزود: دانشکده خبر با تأثیری که بر خبر حرفه ای کشور گذاشته است نقش حلقه واسطی بین حوزه آکادمیک و حرفه ای خبر ایفا کرده است و بر همه ما وظیفه است که به مسائل این دانشگاه تا برطرف شدن مشکلات یا به حداقل رسیدن آنها توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه کشور ما با مسائل متعددی روبروست افزود: ما هم اکنون با مشکلاتی در سطح بین الملل، مشکلات اقتصادی، آسیب های اجتماعی، مسائل فرهنگی و سیاسی در داخل کشور دست و پنجه نرم می کنیم که این مسائل بدون تفاهم قابل حل نیست.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کشورمان نیازمند امکان هایی برای تفاهم و گفتگوست خطاب به خبرنگاران گفت: در این عصر ارتباطات، شما خبرنگارانی که مجهز به مسائل ارتباطی هستید بهتر از هر کسی می توانید نسبت به ارائه راه حل های عملی برای گفتگو در جامعه راه حل پیشنهاد کنید.
جهانگیری با بیان اینکه عصر ارتباطات و گفتگو، عصر تبدیل ارتباطات یک سویه به ارتباطات دو سویه و تفاهمی است افزود: عصر ارتباطات و گفتگو، عصر مفاهمه به جای مقابله است، عصر تنوع به جای یک دستی است و در چنین عصری فعالان رسانه ای بیش از هر گروه سیاسی و اقتصادی می توانند ایفای نقش کنند.
وی گفت: به دلیل تأثیر فراوان رسانه؛ مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تبدیل به مسائل رسانه ای شده است و همچنان شاهدیم که فرهنگ سیاسی با فرهنگ گفتگو فاصله زیادی دارد و این کار رسانه هاست که این فرهنگ را به هم نزدیک کنند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: کنشگران رسانه ای باید فرصت گفتگو بسازند چرا که میدان اصلی قدرت در جهان افکار عمومی است و افکار عمومی با پروپاگاندا ساخته نمی شود بلکه با گفتگوی فعال شکل می گیرد و اگر رسانه های گروهی به سوی ارتباطات بروند قطعاً در جهت خدمت توسعه و پیشرفت قرار می گیرند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه پیشرفت ایران و جهان جز با ارتباط صحیح میسر نیست، گفت: رسانه ها باید به مفهوم صحیح رسانه باشند، محل گفتن و شنیدن باشند نه محل جنگ روانی علیه گروهی دیگر، محل اطلاعات باشد نه محل القائات.
وی افزود: دولت بر حسب وظیفه ای که برای اداره کشور دارد تصمیماتی می گیرد که در زندگی روزانه مردم و سرنوشت کشور تأثیرگذار است و از سویی افکار عمومی نیز به طور مرتب سوالاتی دارد که باید به آنها پاسخ داده شود از این رو دولت خواهان این است که نظام اطلاع رسانی عقلانی و انتقادی در جامعه تقویت شود.
105 مورد در قراردادهای نفتی اصلاح شد
معاون اول رئیس جمهور گفت: در هفته گذشته 105 مورد اصلاح در این قراردادها انجام شد؛ این متن 11 ماده داشت که با یک مصوبه نظارتی که به وزارت نفت دادیم تبدیل به 20 ماده شد.
جهانگیری درباره قراردادهای جدید نفتی با اشاره به اینکه اصلاحات انجام شده هنوز ابلاغ نشده است تاکید کرد: فکر میکنم کاری دقیقتر و با حوصلهتر از اینکه دولت راجع به این قرارداد انجام داد در تاریخ مصوبات دولت کم سابقه بود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: بین سران کشور با مقام معظم رهبری درباره قراردادهای نفتی مکاتباتی شد و ایشان دستوراتی دادند؛ فرایند تصویب باید ابتدا در ستاد فرماندهی طی شود و سپس در هیئت دولت تصویب شود.
وی افزود: در جامعه نقدهایی به مصوبه دولت درباره چارچوب قراردادهای نفتی صورت گرفت که با صدور اطلاعیهای از عموم صاحبنظران دعوت کردیم نظر خود را مکتوب به دولت بفرستند و ساعت ها در وزارت نفت با منتقدان جلسه گذاشته شد.
وی افزود: وقتی مقام معظم رهبری فرمودند این مصوبه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بررسی شود کارگروهی در ستاد تشکیل دادیم و چند ده ساعت با منتقدین جلسه گذاشته شد، در این فاصله بین سران کشور با مقام معظم رهبری درباره این قراردادها مکاتباتی شد و ایشان دستوراتی دادند و تاکید کردند فرایند تصویب در ستاد فرماندهی ابتدا تعیین و سپس در هیئت دولت تصویب شود.
وی با بیان اینکه ما به منتقدان احترام گذاشتیم و تا جایی که مانع انجام قرارداد نمیشد نظرات آن ها را اعمال و تصویب کردیم گفت: امروز سهم دولت از فضای رسانه بسیار اندک و محدود است ولی زبان مخالفان و منتقدان دولت تند و باز است؛ ای کاش دولت هم می توانست در حد مخالفان که گاه با استفاده از تریبون های رسمی و بیت المال هر سخنی می خواهند به زبان جاری می کنند، سخن بگوید.
جهانگیری افزود: مطمئنم در تاریخ ایران چنین هجمه گسترده ای از سوی تریبون ها و رسانه ها علیه رئیس جمهور بی سابقه است؛ بنده در دولت اصلاحات هم حضور داشتم، شما ببنید در همین روزهای گذشته چه تعابیری که به کار برده نشد.
وی در ادامه سخنانش با برشمردن برخی سوابق رئیس جمهور گفت: آقای روحانی مهم ترین گره ها را از پای این کشور باز کرد؛ مگر کسی تصور می کرد که می شود مذاکره پیچیده هسته ای با شش قدرت بزرگ دنیا را به نتیجه رساند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: مخالفان دولت در رسانه هایشان سعی دارند امید و اعتدال را که به معنای نفی افراط و تفریط و بازگشت جامعه به زندگی مطمئن و اداره کشور بر اساس عقلانیت است از مفهوم خودش خارج کنند.
وی گفت: بخشی از مشکلاتی که برای کشور پیش آمد نتیجه قانون گریزی هایی بود که در کشور شکل گرفت، قانون باید برای همه محترم شمرده شود، قوای سه گانه نباید در حوزه قانونی یکدیگر دخالت کنند، نه قوه قضاییه باید در حوزه تصمیم گیری های قانونی قوه مجریه دخالت کند و نه قوه مجریه در حوزه قانونی قوه مقننه دخالت کند و اگر چنین باشد و احترام به قانون بگذاریم دولت، قوه قضائیه و مقننه مقتدر خواهیم داشت و در نتیجه نظام مقتدر خواهد بود.
جهانگیری افزود: مبارزه با فساد نباید آلوده به مسائل سیاسی شود، اگر قرار شد با مفسد برخورد شود در همه سطوح باید برخورد شود، این فرد و آن فرد و این مقام و آن مقام و این جریان و آن جریان نداریم، اگر قرار است با رانت برخورد شود نمی شود کسی که از بیشترین رانت ها برخوردار بوده است، حالا که فراموش شده بیاید و به دیگری اعتراض کند.