20 برداشت مربی بسکتبال از تجربه قهرمانی جوانان آسیا
یکی از مربیان سوپرلیگی بسکتبال 20 برداشت خود از تجربه مسابقات قهرمانی آسیا در تهران را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ در مسابقات قهرمانی بسکتبال زیر 18 سال آسیا در تهران، بسیاری از مربیان و بازیکنان فعال در بسکتبال به سالن آزادی مراجعه می کردند و از نزدیک کار جوانان ایران و سایر کشورها را زیر نظر می گرفتند.
جواد رحمتی پور سرمربی تیم شیمیدر هم یکی از این مربیان بود که برداشت های خود را در قالب درس های مسابقات و پیشنهادات خود یادداشت کرده و در اختیار ما قرار داد.
رحمتی پور همچنین به فدراسیون بسکتبال پیشنهاد می کند که با توجه به صعود بسکتبالیست های جوان به مسابقات قهرمانی جهان 2017، کارگروهی با حضور مربیان سابق جوانان تشکیل دهد تا از تجربیات این مربیان استفاده کند. مربیانی که در چند تجربه جهانی تیم ملی جوانان، همراه این تیم ها بوده اند و فدراسیون میتواند با استفاده از تجربیات این مربیان، برنامه ریزی بهتری برای حضور جهانی تیم جوانان 2016 انجام دهد.
20 برداشت رحمتی پور از مسابقات قهرمانی آسیا هم به این شرح است:
1- مربیان آسیایی با آرامش تیم های خود را هدایت میکردند و در اکثر مواقع نفرات کادرفنی از روی نیمکت بلند نمی شدند.
2- مربیان در اکثر مواقع به نظر داوران احترام میگذاشتند. (البته باید در نظر گرفت، سطح داوری ها در این گونه رقابت ها بسیار خوب بوده و تمام داوران بین المللی هستند.)
3- نحوه برخورد مربیان با بازیکنان تیم خودشان و تیم حریف بسیار حرفه ای و مودبانه بود و در اکثر مواقع لبخند بر لب داشتند.
4- بازیکنان برخی تیم ها (مانند چین) در زمان تعویض به زمین بازی تعظیم میکردند و ادای احترام می نمودند.
5- رفتار بازیکنان روی نیمکت تیم ها در عین جوان بودن، بسیار حرفه ای بود. رفتار بیشتر تیم ها همراه با نوعی اخلاق گرایی و حرفه ای گری بود و به بهانه حرفه ای بودن، مسائل اخلاقی را زیر پا نمی گذاشتند.
6- با توجه به اینکه امروزه ورزش هر کشور، نشان دهنده سطح توسعه یافتگی آن کشور از لحاظ اقتصادی و فرهنگی است، کشورهای شرق آسیا نمونه بسیار خوبی از این نظر بودند.
7-تیم هایی(مانند چین) بودند که بعد از پایان مسابقات چه در زمان برد و چه در زمان باخت رو به حریفان خود تعظیم و ادای احترام میکردند.
8- مربیان و بازیکنان در صورت باخت، آن را به عنوان یک امر ورزشی میپذیرفتند و رفتارهای نامعقول نداشتند. (رفتارهایی مثل ضربه به
صندلی های نیمکت، پرتاب لباس و بطری و ..)
9- رفتار حرفه ای مربیان و بازیکنان تیم ها با اصحاب رسانه، نشان از این داشت که در این مورد آموزش دیده اند.
10- کارهای گروهی در بسیاری از تیم ها مثل چین و چین تایپه به خوبی انجام می شد و تاکید به وفاداری به سیستم های دفاع و حمله تیم ها بسیار مشهود بود.
11- تیم جوانان چین به جمع چهار تیم برتر نرسید؛ اما حلقه شادی بازیکنان این تیم پس از مقام پنجمی نشان از این دارد که با باخت در این رده سنی، همه چیز تمام نمی شود و باید به آینده امیدوار بود.
12- استفاده از مربیان سطح بالای خارجی که در سطح بین المللی شناخته شده باشند، میتواند کمک خوبی به پیشرفت ردههای پایه در کشورمان کند. در کنار این مربیان میتوان از مربیان ایرانی استفاده کرد و در مدت پنج سال مربیان بسیار خوبی (30 تا 40 نفر) در سطح بالا برای رده پایه تربیت کرد.
13- استفاده از مربیان مهارت های ذهنی (روانشناس ورزشی) برای آموزش کنترل استرس، خشم و ... از رده نونهالان به بعد مهم است.
14- چگونگی ارتقا سطح فنی و اخلاقی ملی پوشان جوان و هدایت صحیح آنها تا جام های جهانی، نکته ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد. باید در این زمینه از کشورهای دیگر الگو گرفته شود این الگوها در صورت نیاز بومی سازی شوند.
15- استفاده از افرادی که در یک تیم و کادرفنی نقش خود را بپذیرند و وظایف محوله را به نحو احسن انجام دهند. (خانمی که تدارکات تیم ژاپن بود، الگوی مناسبی برای این موضوع است.)
16- پخش برگه های آموزشی که در آن نحوه رفتار مطلوب تماشاگران ذکر شود و دوستداران بسکتبال نقش خود را به خوبی بدانند.
17- در حاشیه چنین رقابت هایی،کلینیک های مربیگری مانند بسیاری از نقاط دنیا برگزار شود.
18- از بازار اقتصادی که در کنار برگزاری یک تورنمنت به وجود میآید، برای حمایت بیشتر از بسکتبال استفاده بهینه شود.
19-آمار مربوط به خطاهای (تکنیکال و دیسکالیفه) در 42 مسابقه قهرمانی جوانان آسیا نشان از این دارد که بازیکنان در این رده، اطاعت خوبی از قوانین داشته اند (تعداد:16 عدد)
20- مربیان در هر رده ای اجازه ندهند بازیکنانشان با زبان بدن، انواع اعتراضات و نارضایتی ها را نشان داده و آن را به هم تیمیها، تماشاگران و .. انتقال دهند.