ارزش تولیدات جهانی این صنعت در سال 2015 حدود 437 میلیارد دلار و ارزش تجارت بین المللی محصولات این صنعت هم 147 میلیارد دلار بوده است.
سرمایه گذاری گسترده در دو بخش تولید و عرضه طی دو دهه گذشته، همچنین قدرت و مهارتهای تولید صنعت مبلمان ایران و همچنین حمایت های دولت در سالیان اخیر باعث شده که رقبای خارجی این صنعت حرف زیادی برای گفتن در بازار ایران که ارزش سالیانه آن بالغ بر6 میلیارد دلار برآورد شده، نداشته باشند.
برنامه پنج ساله توسعه صادرات مبلمان ایران دستیابی به صادرات به ارزش 200 میلیون دلار مبلمان درسال است.
حسن احمدیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان مبلمان ایران می گوید : این اتحادیه بنا دارد با اجرای برنامه پنج ساله توسعه صادرات، کف ارزش صادرات مبلمان کشور را به 200 میلیون دلار در سال ارتقاء دهد.
وی با بیان اینکه این برنامه، متکی بر مطالعات متعدد میدانی با حضور کارشناسان این اتحادیه در بازارهای هدف صادراتی تهیه شده است افزود: در صورت حمایت معنوی و تقنینی دولت، این برنامه، نقطه آغاز توسعه صادرات مبلمان ایران در بازارهای جهانی خواهد بود.
وی، تاسیس 11 فروشگاه دائمی عرضه محصولات صنعت مبلمان ایران در 11 کشور هدف صادراتی، حضور تولیدکنندگان مبلمان در نمایشگاه های تخصصی مبلمان در بازارهای هدف و میزبانی از فعالان حوزه مبلمان کشورهای هدف در نمایشگاه های مبلمان کشور را سه رکن اساسی این برنامه برشمرد.
احمدیان با بیان ظرفیت های بالای صنعت چوب و مبلمان کشور برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده گفت: مزیت نسبی صنعت مبلمان ایران برای حضور در بازارهای خارجی را با توجه به کیفیت و قیمت رقابتی محصولات این صنعت، واقعیتی است که در صورت حمایت عملی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن کنار رفتن ابرهای تیره رکود از پیش روی این صنعت، شاهد پدیدار شدن افقهای روشنی برای آن خواهیم بود ضمن اینکه 8 درصد تولید صنعتی کشور در صنعت مبلمان و صنایع وابسته انجام می شود.
وی افزود: گردش مالی صنعت مبلمان کشور در حالیکه فقط از 50 درصد ظرفیت تولید استفاده می شود حدود 30 هزار میلیارد تومان با احتساب 15 هزار واحد زیر مجموعه و وابسته است.
احمدیان گفت: برای حمایت از تولید و صنعت مبلمان داخلی، توانستیم واردات این محصول را محدود کنیم طوری که از 250 میلیون دلار در سال به حدود 10 میلیون دلار در سال کاهش دادیم که موجب شد در 4 سال اخیر از واردات حدود یک میلیون دلار مبلمان جلوگیری کنیم.
وی افزود: در صورت تداوم کم توجهی دولت به جایگاه و ظرفیت صادراتی صنعت چوب و مبلمان کشور که سهم قابل ملاحظه ای از اشتغال بخش تولید و ایجاد ارزش افزوده در کشور را به خود اختصاص داده، نه تنها فرصت صادرات و توسعه این صنعت را از دست می دهیم بلکه از دست رفتن سرمایه گذاری های کلان صورت گرفته در این صنعت و شکل گیری دومینوی ورشکستگی و تعطیلی هزاران واحد تولیدی فعال در این صنعت در سالهای آینده را شاهد خواهیم بود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران رکن اصلی حمایت دولت از طرح پنج ساله توسعه صادرات مبلمان ایران را واگذاری امتیازات و ظرفیت های متعلق به صنعت مبلمان به اتحادیه متولی این صنعت دانست و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی خاص حاکم بر کشور و تنگناهای پیش روی دولت، از دولت توقع خاصی به جز واگذاری تولیت امور مرتبط با این صنعت به تشکل ها و اتحادیه های تخصصی نداریم زیرا می توان از ظرفیت های آن بعنوان ضمانت اجرایی و منبع تامین مالی برای اجرایی کردن برنامه پنج ساله توسعه صادرات مبلمان ایران بهره برد.
احمدیان افزود: امروز صنعت مبلمان ایران بیش از هر زمان آماده ورود به عرصه صادرات است اما برای تحقق این موضوع باید بتواند از عهده هزینه های سنگین اجرای طرح های بازاریابی صادراتی در کشورهای هدف برآید.
وی اضافه کرد: بیش از سه دهه است که نهاد دولت در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه حمایت مستقیم از طریق تخصیص یارانه به فعالیت های بازاریابی صادراتی صنایع کوچک و متوسط مانند صنعت مبلمان را در دستور کار قرار داده و قاطعانه آن را اجرا می کند که کشورهایی مانند مالزی، ترکیه، مکزیک و چین نمونه های بارزی در این باره هستند اما متاسفانه درکشور ما در این مساله مهم غفلت های زیادی صورت گرفته است.
احمدیان گفت: مسئولان صرفاً افزایش صادرات را از صنایع کوچک و متوسط مطالبه می کنند اما هیچ گونه توجه و دغدغه ای به الزامات و ضرورت های اجرایی کردن برنامه های صادراتی در این حوزه ندارند.
وی افزود: در دو سال اخیر چند دور مذاکره با فدراسیون اتحادیه های صنعت چوب و مبلمان ایتالیا انجام دادیم که این تلاشها منجر به عقد تفاهم نامه همکاری میان اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان با فدراسیون اتحادیه های صنعت چوب و مبلمان ایتالیا شد که در ارتقاء توان فنی و بازاریابی صنعت مبلمان ایران برای گرفتن سهم مناسب از بازار 400 میلیون نفری منطقه موثر خواهد بود.
احمدیان گفت: در حال مذاکره با دو شرکت نمایشگاهی مهم آلمان هستیم تا زمینه برگزاری دو نمایشگاه بین المللی با موضوع فناوری های جدید تولید مبلمان را در کشور فراهم کنیم.
درهمین حال اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان مبلمان ایران همزمان با آغاز برگزاری نمایشگاه بین المللی مبلمان منزل، اولین دوره از مسابقه سالیانه مبلمان صادراتی ایران را برای تولیدکنندگان مبلمان تدارک دیده است و به برندگان آن جوایز نقدی و تندیس اهدا می کند.