در جهاد دانشگاهی همیشه روحیه جهادی حاکم است
رئیس جهاد دانشگاهی: براساس فرموده رهبرانقلاب،جهاددانشگاهی برپایه دین وتقوا بنا شده وهمواره بر این اساس می ماند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما، حمید رضا طیبی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به مجموعه ای از عملکرد های قابل قبول جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: در مقایسه با حجم توانمندی هایمان قابل قبول نیست.
او ساخت دستگاه لوله گذاری سیار، تولید مواد شیمیایی به منظور جدا سازی آب نمک از نفت، ساخت داروی درمان آلزایمر و جاری سازی آن به بازار مصرف تا یک ماه اینده، و ساخت داروی بیماری های گوارشی ناشناخته را تنها بخشی از اقدامات مثبت این مجموعه بیان کرد .
طیبی گفت: روش تفکیک سازی اسپرم های سالم از معیوب برای زوجینی که یکی از آنها بیماری ناشناخته و یا صعب العلاجی دارد و ممکن است پس از بارداری فرزندشان ناقل و یا در معرض سقط قرار گیرد از دیگر دستاوردهای تکنولوژیک بخش تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی است.
او در بیان عملکردهای مثبت واحد تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی در بخش صنعت به ساخت توربو موتورهای پرقدرتی که جایگزین توربین های با دور موتور بالا و سیال اشاره کرد و گفت: این موتورها در صنعت نفت و حتی کارخانجات سیمان سازی کاربرد بسیار دارد.
طیبی ادامه داد: تمام فعالیت های ما بر اساس نیازسنجی های انجام گرفته دربخش صنعت است.
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد : به علت وجود مشکلات همیشگی در صنعت کشور نیاز سنجی هایی که انجام می شود درقالب قرارداد با کارفرمایان و شرکت های مربوطه مطرح می گردد و در این قراردادها پول به صورت وام در اختیار ما قرار می گیرد تا استارت کار عملیاتی زده شود.
او به عرضه محور بودن برنامه های پیشروی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقدامات در دست انجام به حوزه های آموزش، پژوهش، فناوری و ایجاد اشتغال معطوف است.
طیبی به عنوان مثال به پژوهش بر روی تقویت و بهینه سازی تولید محصول فندق در اردبیل و دیگر ظرفیت های سایر استان ها اشاره کرد و افزود: طرح های پژوهشی ما به فراخور نیاز سنجی استان ها آماده است و فقط منتظر سرمایه گذار هستیم که اگر پیدا نشد از منابع خودمان و یا سایر حوزه های ذیربط تامین مالی صورت می گیرد.
رئیس جهاددانشگاهی جهت جلوگیری از خرید تکنولوژی و به منظور تبادل علم و فناوری با سایر کشورها به تصویب هفت ماموریت ملی از سوی دولت اشاره کرد.
سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز دیگر مهمان این برنامه گفت: اگر جهاد دانشگاهی بدون انگیزه های انقلابی و روحیه جهادی به راهش ادامه می داد تا به حال بارها رو به افول رفته بود .
او با بیان اینکه جهاددانشگاهی اسیر منطق سازمان های رسمی نشده است افزود: نظام جذب جهاددانشگاهی برپایه فراخوان و آگهی نیست و تلاش می شود تا از دانشجویان مستعد و خلاق که نیازمند زمینه ای برای شکوفایی هستند بهره گیرد.
طیبی با قبول اینکه در مقطعی فعالیت های علمی دانشگاه ها رنگ و بوی سیاسی گرفت و ضعیف شد ادامه داد: دغدغه ما آماده سازی نسل آینده مدیران جهادی است .
او افزود: نباید به علت دراز بودن عمر برنامه ریزی های مدیریتی در کشور متحمل آسیب هایی در آینده شویم.
پورعلی اوضاع فرهنگی دانشگاه ها را مناسب خواند و گفت: شرایط فرهنگی جامعه هم چندان تفاوتی با دانشگاه هایمان ندارد و فضای عمومی کشور برای بروز خلاقیت های فرهنگی، اعتماد سازی میان مردم و حاکمیت، تعامل در دنیای تکثر و تفاوت نیازمند حمایت و تقویت بیشتر از سوی دولت است.
در این میان طیبی اظهار داشت: تامین مالی هرگز ما را از ادامه مسیر منحرف نساخته است.
او ادامه داد: مادامی که شرایط خرید فناوری های تولید داخل فراهم نشود موظفیم که کیفیت تولیداتمان را در سطح بین المللی نگه داریم تا حداقل از رقابت جا نمانیم.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: پروژه ای را شروع نمی کنیم مگر اینکه به رشد پیشرفت مملکت بیانجامد.
او رشد میزان قراردادهای جهاددانشگاهی در سال 94 را نسبت به 93 حدود 90 درصد بیان کرد و افزود: این رقم قابل قبول نیست زیرا خروجی ما متناسب با تلاش هایمان نیست.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی هم گفت: جهاد دانشگاهی باشگاه سیاسی نیست .
او ادامه داد: ما سعی می کنیم با رویکردی صحیح به توسعه سیاسی بپردازیم و آنجا که فعالیت های سیاسی بیشتر متوجه جامعه نخبگان است انتظار داریم تا فعالیت های دانشجویی دستخوش هیجانات سیاسی قرار نگیرد.
طیبی گفت: در اجرای پروژه ها باید تکیه بر توان ملی باشد، نباید انتظار داشت که درشرایط پس از تحریم در کوتاه مدت فعالیتی به نتیجه برسد.
او افزود: دولت برای رفع مشکلات ممکن است اقدام به خرید تجهیزات خارجی نماید اما در این شرایط باز هم تولید داخل بلا مصرف می ماند.
رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به دنبال ایجاد شراکت با خارجی ها و راه اندازی تولید داخل است.
طیبی افزود: از فرصت های به دست آمده پس از تحریم باید به منظور خرید کالاهای خارجی و سپس بومی سازی فناوری آن در داخل کشور گام برداشت.