کارخانه ایرانیت با 24 میلیارد تومان به چرخه تولید بر می گردد
مدیرعامل کارخانه ایرانیت با تاکید بر تعطیل نبودن کارخانه گفت:سال 92 فقط خطوط تولید را با هدف اصلاح ساختار و نوسازی ماشین الات متوقف کردیم.
محمدرضا وفایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود : در صورت تامین و تزریق 24 میلیارد تومان به کارخانه ایرانیت برای نوسازی ماشین الات تولید محصولات بدون آزبست و همچنین استمهال بدهی های بانکی و مالیاتی ، این کارخانه می تواند به شرایط رونق برگردد.
وی با اشاره به دلایل توقف تولید محصولات ایرانیت گفت : تعریف توقف تولید با تعطیلی کارخانه متفاوت است ، به کارخانه ای تعطیل می گوئیم که امکان تولید نداشته باشد ولی خط تولید را متوقف کردیم چون قیمت تمام شده ما باتوجه به قدیمی بودن ماشین الات بالاست.
وفایی افزود : قیمت تمام شده هر متر ورق تولیدی ما 9500 تا 10000 تومان بود و در زمانی که بازار خوب بود این ورق تا 12000 تومان هم فروش می رفت ولی با رکود صنعت ساختمان و تغییر سلیقه مشتریان و رنگ و لعاب ورق های وارداتی قیمت ورق ما را در بازار به 7000 تا 7500 تومان کاهش داد و در واقع ما 2000 تا 2500 تومان بابت هر متر ورق زیان می دادیم و کار به جایی رسید که تحمل این زیان را نداشتیم و تولید را در سال 1392 متوقف کردیم.
وی گفت : تولید محصولات ایرانیت از تیر 1390 به تبع ممنوعیت واردات ازبست متوقف شد و ما دو راه در برابر خودمان داشتیم باتوجه به اینکه تکنولوژی جدید وجود نداشت یا باید کارخانه را تعطیل می کردیم یا اینکه تلاش کنیم نام ایرانیت را که یک برند ملی است حفظ کنیم و سازوکار آتی شرکت را فراهم کنیم ، ما البته 250 کارگر داشتیم که هرماه 500 میلیون تومان باید حقوق پرداخت می کردیم که معضل و مشکل عمده دیگری بود.
وفایی با بیان اینکه برای تولید محصولات بدون ازبست نیازمند تکنولوژی های جدید و دانش فنی تولید این نوع محصولات بودیم ، افزود : شش ماه بعد از توقف تولید کارخانجات ایرانیت در بهمن 1390 تیم جدید مدیریتی در شرایطی که با مشکلات متعددی از جمله کارگرانی که فضایی برای کار نداشتند ، تکنولوژی جدیدی برای تولید نداشتیم ، بدهی های شرکت به بانکها ، تامین اجتماعی ، بدهی مالیاتی و تعلیق قرارداد با
مشتریان روی کار امد.
وی گفت : با اماده شدن ماشین الات موفق شدیم با همین دستگاهها در مدت یکسال یک میلیون متر ورق بدون ازبست تولید کنیم که با استقبال مشتریان دربازار مواجه شد ولی چون ماشین الات ما مربوط به 60 سال قبل است ، تولید با این ماشین الات توجیه اقتصادی نداشت.
وفایی افزود : در این مدت تمام 250 کارگر کارخانه را باتوجه به سخت و زیان اور بودن شغل بازنشست کردیم و اکنون حدود 8 تا 10 کارگر داریم که در استانه بازنشستگی هستند ، لذا ما کسی را اخراج و بیکار نکردیم و حقوق کسی را قطع نکردیم و اکنون از تامین اجتماعی حقوق دریافت می کنند.
وی گفت : ما استراتژی تولید را با هدف تولید محصولات بدون ازبست تنظیم کردیم و در سال 1391با شرکت اتریشی NFA از بهترین سازندگان ماشین الات این صنعت وارد مذاکره شدیم که بخاطر شرایط تحریم پاسخ مثبتی به ما ندادند ولی باتلاش زیاد و برغم تنگناهای مالی در مدت زمان 9 ماه توانستیم علاوه بر دستیابی به دانش تولید محصولات بدون ازبست بخشی از ماشین الات قدیمی را هم برای تولید این نوع محصولات اماده کنیم.
گفتنی است : کارخانه ایرانیت در سال 1337 با هدف تولید ورق های پوشش های سقفی الیاف سیمان و لوله های ابرسانی ، لوله های فاضلاب و لوله های تحت فشار در شهر ری ایجاد شد و باتوجه به نیاز ان روز جامعه و کیفیت محصولات کارخانه شماره 2 ایرانیت در سال
1354 در شهر ابریشم اصفهان تاسیس شد .