، علی طیب نیا که در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار سخن می گفت افزود: دستیابی به رشد اقتصادی مؤثر و پایدار بدون تقویت تولید درونزا در کشور میسر نخواهد بود.
وی ادامه داد: همه نهادهای اقتصادی یک اولویت راهبردی را دنبال می کنند که آن دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی با تأکید بر تقویت توان تولید داخل است.
طیب نیا با اشاره به اینکه تقویت توان تولید داخل جایگاه ایران را در زمینه بین المللی ارتقاء می دهد گفت: تقویت توان تولید فقط با دستیابی به یک نظام تأمین مالی کارآمد میسر خواهد بود.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال ثبات و وضع پایدار در کشور هستیم باید تمام توجه خود را به سمت تولید داخل معطوف کنیم، افزود: تجربه چند دهه گذشته و اعمال تحریم های بلندمدت برای ما این پیام را داشت که باید روند ناصحیح اقتصاد را اصلاح کنیم تا بتوانیم در برابر مخاطرات داخلی و خارجی مقابله کنیم.
وزیر اقتصاد گفت: بخش خصوصی و تعاونی می تواند رفاه نسل کنونی و آینده کشور را تأمین کند و ما باید برای رونق این بخش، تقویت توان تولید داخل را هدف اصلی خود قرار دهیم.
طیب نیا با اشاره به اینکه همه سران قوا و تمام مسئولان کشور تقویت توان تولید را به عنوان اولویت اول پذیرفته اند افزود: برای رسیدن به این هدف باید یک نظام تأمین مالی کارآمد داشته باشیم تا دستیابی به این هدف را برای ما میسر کند.
وی گفت: دولت و مجلس اصلاح نظام تأمین مالی کشور را در دستور کار خود برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته اند.
طیب نیا افزود: 12 برنامه ملی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده است که هر کدام از این برنامه ها در قالب یک طرح به صورت زمان بندی شده تعریف شده و در این زمان بندی معین تمام اقداماتی که باید صورت گیرد تا پروژه به نتیجه برسد ذکر شده است.
وی با اشاره به اینکه برای عملیاتی شدن این برنامه ها، ارتقای بازارهای مالی کشور اعم از بازار پول و سرمایه بسیار مهم است گفت: تأمین مالی بنگاه های کوچک و کوتاه مدت بر عهده بانک ها و تأمین مالی بنگاه های بزرگ در درازمدت بر عهده بازارهای سرمایه خواهد بود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: هر 15 روز گزارشی از پیشرفت طرح های تعریف شده به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه می شود تا اگر انحرافات جزئی در برنامه وجود داشته باشد برطرف شده و توفیقات کسب شده هم بیان می شود.
طیب نیا در خصوص اهدافی که در برنامه ارتقای بازار سرمایه دنبال می شود گفت: افزایش حجم تأمین مالی از طریق بازار سرمایه، توسعه کمی بازار سرمایه، افزایش ارزش معاملات در بازار سرمایه و افزایش ضریب نفوذ در بازار سرمایه از مهمترین اهداف این برنامه است.
وی افزود: تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در سال 93، 30 هزار میلیارد تومان بوده است که این رقم در سال 94 به 100 هزار میلیارد تومان رسیده است.
طیب نیا با اشاره به اینکه سال 95 سال بسیار مهمی در جهت اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی است گفت: برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی باید عزم ملی و مشترک داشته باشیم چون تمام سران قوا بر اجرای این اهداف و برنامه ها تأکید کرده و رهبر معظم انقلاب آن را پیگیری می کنند.
وی با اشاره به اینکه گشایش های ناشی از رفع تحریم ها هم در راه است افزود: با توجه به شرایط موجود، وظایف ما بسیار سنگین است اما باید با استفاده از ظرفیت های بین المللی، توان تولید کشور را تقویت کنیم.
وزیر اقتصاد با اظهار ناراحتی از استعفای فطانت از ریاست بورس گفت: آقای فطانت در شرایط سخت و دشواری مسئولیت بورس را پذیرفت و در مدت حضور وی در بورس، تحولات کم نظیری در این بازار اتفاق افتاده است.
طیب نیا افزود: زمانی که وی مسئولیت سازمان بورس را پذیرفت این بازار به خاطر کاهش قیمت نفت و تداوم تحریم ها با هیجان بسیاری روبرو بود و زمانی که وی این بازار را تحویل داد هیجانات در بازار به آرامش تبدیل شده بود.
وی گفت: امیدوارم آقای محمدی رئیس جدید بورس بتواند در حرکت رو به جلوی این بازار، گام های مهمی بردارد.