علت اصلی نوسانات قیمت شکر نابسامانی ها در تولید و عرضه است
مدیرکل حوزه ریاست سازمان تعزیرات حکومتی گفت: میزان موجودی شکر در بنادر ، انبارها و کارخانه هایی که در حال تصفیه هستند نیاز چند ماه آینده ما را تأمین می کند و علت اصلی نوسانات قیمت شکر نابسامانی ها در تولید و عرضه است .
علیرضا مرآتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سازمان تعزیرات در بحث بی ثباتی قیمت شکر چه اقدامی خواهد کرد؟ افزود: به دنبال بروز نوسانات در بحث توزیع ، عرضه و بی ثباتی در قیمت شکر و اعلام وزارت جهاد کشاورزی به سازمان تعزیرات حکومتی امروز جلسه ای با حضور همه مسئولان جهاد کشاورزی ، فعالان اقتصادی ، مدیران بورس و تعزیرات حکومتی برگزار و در این جلسه وضع موجودی شکر در داخل کشور و فرآیند تولید و عرضه آن بررسی و تصمیمات خوبی برای ساماندهی آن گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه براساس مطالعات و محاسبات هم اکنون بیش از میزان نیاز کشور ، شکر در انبارها وجود دارد ، گفت: هیچ گونه کمبودی در خصوص محصول شکر وجود ندارد و یکسری نابسامانی ها در تولید و عرضه ، عامل نوسانات قیمتی شده است.
مرآتی افزود: بر همین اساس مقرر شد بورس کالا به صورت نامحدود و با قیمت مصوب دولتی اقدام به عرضه شکر کند و فعالان اقتصادی موظف شدند محصولاشان را به صورت نامحدود عرضه کنند تا نوسانات بازار مرتفع شود.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه عرضه کالا در بورس باید براساس قیمت مصوب باشد بر نظارت تعزیرات در این خصوص تاکید کرد.
وی گفت: مقرر شد از فردا عرضه شکر در بورس اجرایی و عملیاتی شود اما پیش بینی می کنیم برای اینکه تمهیدات لازم برای عرضه نامحدود آن فراهم شود شنبه موعد مناسبی برای عرضه نامحدود و گسترده این محصول باشد اما از فردا عرضه آن به صورت نقدی در بورس ارائه می شود.
مرآتی در همین خصوص به بخشنامه سازمان تعزیرات حکومتی به ادارات کل تعزیرات در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: در این بخشنامه تاکید کرده ایم با هرگونه تخلف فعالان اقتصادی در عرضه این محصول و در مراجع و در بورس و در دیگر شبکه ها با قاطعیت برخورد شود.
مدیر کل حوزه ریاست سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه فهرست کامل کارخانه ها، انبارها و واردکنندگان شکر با میزان موجودی آنها اخذ شده است، گفت: گروه های کنترل و گشت و بازرسی تعزیرات حکومتی بر همه انبارها و مراکز عرضه نظارت خواهند داشت تا این کالا براساس شبکه های تعیین شده از سوی جهاد کشاورزی و براساس مصوبات عرضه شود.
مرآتی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا یکی از علل نوسانات قیمت شکر در هفته های اخیر به نوع عملکرد برخی وارد کنندگان ارتباط پیدا می کند یا نه؟ افزود: طبق بررسی ها و مطالعات و گزارش مسئولان جهاد کشاورزی معمولاً در خرداد، تیر و مرداد که محصول داخلی وجود ندارد نوسانات قیمتی رخ می دهد که در سال های قبل هم این اتفاق می افتد.
وی گفت: البته امسال عوارض و عوامل جهانی هم بی تأثیر نبود چرا که واردات شکر مقداری به تأخیر افتاد که تأخیر بارندگی در برزیل هم از دیگر عوامل بود.
مراتی افزود: واردات شکر کمی با تأخیر رخ داد اما میزان موجودی آن در بنادر و انبارها و کارخانه هایی که در حال تصفیه هستند نیاز چند ماه آینده ما را تأمین می کند.