راهاندازی 600 جلسه سنتی تلاوت قرآن در سراسر کشور
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم از برپایی 600 جلسه سنتی تلاوت قرآن جدید در سراسر کشور خبر داد.
![](/files/fa/news/1395/5/11/295464_383.jpg)
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مهدی قرهشیخلو در نشست خبری امروز گفت: این جلسات سنتی قرآنی جدید از 29 شهریور به صورت مردمی برگزار خواهد شد.
وی همچنین از راهاندازی400 جلسه تربیت حافظ قرآن جدید، برپایی دور دوم همایش حافظان دارای دانشنامه تخصصی و دور جدید اردوی استعدادهای درخشان قرآنی خبر داد.
قرهشیخلو با اشاره به طرح پژوهشی - میدانی سنجش دانش قرآنی مردم اشاره کرد و گفت: این طرح برای نخستین بار با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و به منظور سنجش علمی اولیه قرآنی کشور و از تهران آغاز می شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه از 14 مرداد همایشهای استانی حافظان قرآن کریم آغاز میشود، افزود: نخستین همایش استانی در مشهد مقدس برگزار میشود.
وی با بیان اینکه حدود 2 هزار حافظ کل قرآن کریم موفق به کسب دانشنامه تخصصی شدهاند گفت: تلاش می کنیم علاوه بر ایجاد ارتباط بین افراد از ظرفیت آنها برای برگزاری جلسات قرآنی استفاده کنیم.
قرهشیخلو افزود: نخستین دوره اردوهای استعدادهای قرآنی به شکل متمرکز برگزار شد و حدود صد نوجوان قرآنی به صورت حضوری و غیرحضوری آموزش دیدند اما امسال این آموزشها در همه استانها برگزار خواهد شد.
وی گفت: اردوی استعدادهای درخشان قرآنی با شرکت یک هزار و 325 نفر و با حضور مسئولان در سراسر کشور از 25 مرداد آغاز میشود تا استعدادهای قرآنی شناسایی و در حوزههای مختلف تربیت می شوند.
رئیس دارالقرآن کریم با اشاره به برگزاری جلسات قرآنی در کشور و اختصاص150 میلیون تومان برای این جلسات، افزود: ما از این جلسات حمایت خواهیم کرد اما هدف ما برپایی این جلسات به صورت مردمی و مشارکت خیران قرآنی است و بر همین اساس یک هزار جلسه قرآن کریم برگزار خواهد شد.
قره شیخلو به نحوه مشارکت با این جلسات قرآنی اشاره کرد و گفت: برای هرجلسه 15جلد قرآن،15 رحل، 15 کتاب آموزشی و یک مربی در نظر گرفته شده است اما باید این جلسات به سمت مستقل شدن و عدم وابستگی به بودجههای دولتی پیش رود زیرا تجربه نشان داده است که در صورت وابستگی بودجههای قرآنی به بودجههای دولتی این جلسات موفق نخواهد بود.
وی همچنین با اشاره به برپایی دومین مرحله طرح اعطای دانشنامه به حافظان با حضور حدود 3 هزار حافظ کل قرآن گفت: مرحله نخست این طرح با حضور 6 هزار و 770 نفر برگزار شد که 3 هزار و 314 نفر موفق به کسب حد نصاب نمره شدند و 2 هزار و 824 نفر برای شرکت در مرحله دوم اعلام آمادگی کردند که این آزمون نیمه اول شهریور در کشور برگزار خواهد شد.
وی از اعطای 957 گواهی تخصصی در زمینههای قرآنی خبر داد و افزود: 543 گواهی تربیت معلم روخوانی، 86 گواهی تجوید، 171 گواهی تربیت معلم پیشدبستانی، 67 گواهی تربیت معلم حفظ، 40 گواهی تربیت معلم مفاهیم و 50 گواهی تربیت معلم ابتهال، داور و مدرس قرآن کریم امسال صادر شده است.
قره شیخلو با اشاره به برگزاری دورههای تخصصی در برخی استانها خاطرنشان کرد: امسال برای دورههای تخصصی در استانها نیازسنجی کرده ایم تا به دورههایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است بپردازیم، به طور مثال بیش از یک هزار معلم قرآن تربیت شده است که به روخوانی و روانخوانی میپردازند اما برای فعالیت در عرصههای تخصصی دچار کمبود معلم و مربی هستیم.
رئیس دارالقرآن کریم به برگزاری آخرین دوره مسابقات تفسیر قرآن نورالهدی اشاره کرد و افزود: در آخرین دوره این مسابقات10 هزار نفر نام نویسی کردند که استان مازندران بیشترین و استان سیستان و بلوچستان کمترین تعداد متقاضی را برای شرکت در این رقابتها داشت.
قرهشیخلو در ادامه به برگزاری جلسات هیأت رسیدگی به مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت اشاره کرد و گفت: تاکنون 13 جلسه با حضور اعضا برگزار شده که 289 پروانه فعالیت جدید یا تمدید از سوی این هیأت صادر شده است. همچنین 10 درخواست جدید در سامانه صدور فعالیت مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت داشتیم.
وی با بیان اینکه امسال استانهایی که در زمینههای قرآنی فعالیتهای قابل توجهی داشتند تجلیل شدند، افزود: پارسال فعالیتهای قرآنی استانها ارزیابی شد که استانهای بوشهر، مرکزی و یزد به عنوان استانهای برتر و استان های آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، اردبیل، خراسان رضوی و خوزستان به عنوان استانهای قابل تقدیر معرفی شدند.
رئیس دارالقرآن کریم گفت: دورههای تربیت معلم حفظ قرآن برای خواهران به مدت یک هفته برگزار شد.
وی افزود: این دورهها با همکاری بنیاد خاتمالاوصیا برگزار میشود که امیدورایم با برپایی این دورهها گامی به سمت توسعه حفظ قرآن برداریم.
وی با اشاره به اینکه نرمافزار آیهنگار نیز در سایت تلاوت بارگذاری شده است، گفت: این نرمافزار یک نسخه کامل از قرآن است که با چند نگارش و ترجمه در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
رئیس دارالقرآن کریم درباره تسهیلات این نهاد برای نشر قرآن کریم گفت: ناشران می توانند از لوحهای فشرده قرآنی که با خط اساتیدی همچون حسنزاده و عبادی و با ترجمه یثربی، انصاریان و بهرامپور آماده شده و بدون اشکال است استفاده کنند زیرا علاوه بر کاهش هزینهها مراحل طولانی تصحیح و دریافت مجوز چاپ قرآن را پشت سرگذاشته است.
قرهشیخلو از چاپ 5 جلد کتاب "زندگی با قرآن" تألیف ابوالفضل بهرامپور خبر داد و افزود: این کتابها به رایگان در اختیار سازمان دارالقرآن قرار گرفته و قرار است به عنوان منبع درسی به منظور انس با زندگی قرآنی تدریس شود.