وی گفت: عفونت گوارشی در افراد با وضعیت ایمنی مناسب و سلامت عمومی مساعد منجر به مرگ نخواهد شد، اما با توجه به این که متاسفانه این چهار تن از بیماری زمینه ای پیشرفته و نقص ایمنی جدی و بسیار شدید رنج می بردند، این عوامل زمینهای منجر به فوت ناشی از ابتلا به عفونت گوارشی و اسهال عفونی شده است.
حریرچی افزود: یکی از این بیماران فوت شده مبتلا به سرطان پیشرفته کلیه، یکی دیگر مبتلا به نارسایی پیشرفته کبدی (سیروز کبدی) و دو تن دیگر از فوت شدگان به نارسایی پیشرفته قلبی مبتلا بودهاند؛ این در حالیست که چهار تن دیگر از مبتلایان به این عفونت گوارشی در بیمارستان بستری هستند و حال عمومی مناسبی دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به هزار و 600 بیمار تحت دیالیز استان خودستان گفت: بیشتر این بیماران هفته ای سه بار دیالیز می شوند و مشکلی وجود ندارد ضمن اینکه برای خدمتگزاران نظام سلامت هیچ فرقی بین قومیت و منطقه وجود ندارد؛ برای ما استان خوزستان که نقش مهمی در دفاع مقدس داشت خیلی ارزش دارد.
وی با بیان اینکه دستگاه های این بخش جدید بوده و از لحاظ غذا نیز هیچگونه آلودگی دیده نشده است افزود: با توجه به اینکه بیماران زیادی قبل و بعد از بیماران فوت شده در این بخش بستری بودند و مشکلی ندارند، منشا عفونت گوارشی که احتمال می رود مربوط به خارج از بیمارستان باشد در دست بررسی است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در چند دهه اخیر جامعه پزشکی در نظرسنجی های مرجعیت اجتماعی و اعتماد میان مردم همواره جزو رتبه های دوم یا سوم بوده است.
حریرچی افزود: افزایش اعتماد متقابل مردم و پزشک از راهکارهای موفقیت در نظام سلامت است.
وی در پاسخ به چگونگی نظارت بر بیمارستان ها و پلمپ آن ها گفت: هیچ بیمارستانی پلمپ نمی شود مگر با حکم قضایی و دستور قوه قضائیه که در صورت شکایت و نارضایتی بیماران و همراهان و پس از چندین بار تذکر و رسیدگی رخ می دهد، ضمن اینکه بیمارستان و مرکز جراحی محدودی که اخیرا پلمپ شده است هیچکدام دولتی نبوده اند.
70 تا 80 درصد عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردم خارج از حوزه وزارت بهداشت است
حریرچی تاکید کرد: 70 تا 80 درصد عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردم خارج از حوزه وزارت بهداشت است.
وی درباره میوه ها و سبزیجاتی که با آب های آلوده پرورش داده می شوند گفت: مشکلات قابل توجهی داریم اما با ارتقای فرهنگ و دانش مردم و ایجاد زیر ساختارها می توان برخی مشکلات را حل کرد.
حریرچی افزود: نمی توان با اغراق در این زمینه ها میزان مصرف سبزیجات و میوه جات را بیش از این کاهش داد.
در همان سال اول اجرای طرح تحول نظام سلامت از لحاظ کاهش پرداخت هزینه سلامت از جیب مردم (کاهش تقریبی 40درصد) و کاهش هزینه های کمرشکن (تقریبا از 70 به 40 درصد) حرکت های مثبتی داشتیم.
سخنگوی وزارت بهداست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره شاخص های نظام سلامت نیز گفت: در همان سال اول اجرای طرح تحول نظام سلامت از لحاظ کاهش پرداخت هزینه سلامت از جیب مردم (کاهش تقریبی 40درصد) و کاهش هزینه های کمرشکن (تقریبا از 70 به 40 درصد) حرکت های مثبتی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از نکات مهم برای ارزیابی سیستم های سلامت شاخص های عدالت است افزود: شاخص پرداخت از جیب هرچه بالاتر باشد نشان دهنده غیرعادلانه بودن سیستم است.
حریرچی درباره سطوح پیشگیری در نظام سلامت گفت: کاهش میزان مواجهه با خدمات سیستم پزشکی، کاهش مراجعه و کاهش آسیب ناشی از خدمات پزشکی از سطوح قابل توجه برای اصطلاح پیشگیری است که در سیاستگذاری ها باید به این نکات توجه کرد.
محصول انبوه تراریخته در کشور نداریم
سخنگوی وزارت بهداشت درباره محصولات تراریخته نیز تاکید کرد: محصول انبوه تراریخته در کشور نداریم.
5 درصد درآمدهای ناخالص کشور صرف هزینههای ناشی از تصادف
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: پنج درصد درآمدهای ناخالص کشور صرف هزینه های ناشی از تصادف می شود.
حریرچی به آمار تصادفات در کشور اشاره کرد و افزود: سالانه 16هزار ایرانی در این حوادث که اکثرا هم جوان هستند فوت می کنند این درحالیست که این آمار در یک دهه گذشته بیش از 20 هزار نفر بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره دو شغله بودن پزشکان در بخش دولتی و خصوصی گفت: وزارت بهداشت در دوره اخیر بعد از طرح تحول سلامت، متخصصان جوان 100 درصد وقت شان در بخش های دولتی به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: امیدواریم بند 9 سیاستهای کلی سلامت که جزء فنی را در بخش دولتی و خصوصی یکسان دیده است حاصل شود و مشکلات دو شغله بودن حل میشود که البته این کار زمان زیادی میطلبد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره دیگر افرادی که در بخش دولتی هستند افزود: در حال حاضر در برخی دانشگاههای علوم پزشکی 80 تا 85 درصد متخصصان تمام وقت هستند و در اکثر دانشگاهها این رقم بیش از 50 تا 60 درصد است.
حریرچی گفت: برای پزشکان عمومی و خانواده در روستا هم این کار را کردهایم، اما رقم مطلوب با اصلاح تعرفه باید باشد که هنوز حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون در بین 192 کشور از نظر عدالت در سلامت رتبه 157 و گاهی 159 را داریم افزود: این در حالی است که در سال اول طرح تحول سلامت از نظر پرداخت از جیب و هزینههای کمرشکن حرکتهای خوبی شده است، قبل از اجرای طرح تحول 5 تا 10 درصد هزینههای کمرشکن را داشتهایم که در برخی شهرهای بزرگ به 13 و 17 درصد هم رسیده بود، اما در ارزیابی سال 93 پرداخت از جیب به 40 درصد رسید و هزینههای کمرشکن کاهش 30 تا 40 درصدی داشت.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره بازنگری قوانین نظام پزشکی گفت: این بازنگری درمورد نحوه نظارت و اعمال مدیریت بوده است و درباره آن نقطه نظراتی وجود دارد که پس از تفاهم با سازمان نظامپزشکی میتوانیم آن را ارائه دهیم.