به دعوت پکن ،
طالبان در چین
هیئتی از گروه طالبان برای گفتگو درباره اوضاع در افغانستان به چین سفر کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از پیشاور ، یک عضو ارشد طالبان گفت هیئتی از گروه طالبان به سرپرستی عباس استانکزای رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر هفته گذشته، به دعوت دولت چین ، به این کشور سفر کرد.
این عضو طالبان که خواست نامش فاش نشود افزود :« ما از روابط خوبی با کشورهای مختلف جهان برخورداریم و چین یکی از آنهاست. ما مقامات چینی را از اشغالگری نیروهای متجاوز در افغانستان و جنایات آنها علیه مردم افغانستان مطلع کردیم. ما از رهبری چین می خواهیم کمک کند تا این مسائل را در مجامع بین المللی مطرح کنیم. ما همچین از چین می خواهیم به ما در آزاد شدن از دست نیروهای اشغالگر کمک کند.»
برخی دیگر از شخصیت های ارشد طالبان نیز که خواستند نامشان فاش نشود این سفر را تایید کردند.
موضع پکن ؟
وزارت امور خارجه چین هنوز به درخواست ها برای اظهارنظر در این خصوص پاسخ نداده است.
چین به همراه پاکستان ، آمریکا و افغانستان از اعضای گروه چهارجانبه است که سعی در احیای مذاکرات صلح بین دولت افغانستان و طالبان دارد.
اما این تلاش هرگز از مذاکرات مقدماتی بین خود این کشورها فراتر نرفته است و به نظر می رسد حتی این مذاکرات نیز پس از کشته شدن ملا اختر منصور سرکرده سابق طالبان در حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا به خاک پاکستان با بن بست روبرو شده است.
پاکستان به حمله ماه مه هواپیمای بدون سرنشین آمریکا که منجر به کشته شدن ملا اختر منصور سرکرده سابق طالبان افغانستان شد با عصبانیت واکنش نشان داد. مقامات پاکستانی معتقدند این حمله تلاش های صلح در افغانستان را تضعیف کرده است.
طالبان به طور علنی اعلام کرده خواستار روابط خوب با کشورهای همسایه افغانستان است که بسیاری از آنها نگران تهدید جنبش های ستیزه جوی جدایی طلب یا افراطیون محلی هستند.
منطقه ناآرام سین کیانگ
چین از مدتها قبل نگران بوده است بی ثباتی در افغانستان به منطقه ناآرام سین کیانگ در غرب چین نیز کشیده شود و اوضاع در این منطقه وخیم تر شود.
مذاکرات صلح دولت افغانستان با گروه طالبان با مشکل روبرو شده زیرا این گروه افراطی مسلح مانند سال های گذشته همچنان ادامه مذاکرات با دولت را به خروج نیروهای خارجی از افغانستان مشروط کرده است. این در حالی است که دولت افغانستان چنین پیش شرطی را رد می کند.
نقش منفی پاکستان
یکی دیگر از مسائل مهم در تلاش ها برای پیشبرد روند صلح افغانستان نقش پاکستان در افغانستان است. افغانستان و غرب مقامات پاکستان را به پناه دادن به برخی رهبران طالبان و حمایت از آنها متهم می کنند. این در حالی است که پاکستان چنین اتهاماتی را رد می کند.
نقش پاکستان در جنگ افغانستان همواره در هاله ای از ابهام قرار داشته است. این کشور از متحدان آمریکاست اما از پیشینه ای طولانی در حمایت از طالبان به عنوان جنگ نیابتی خود در افغانستان برخوردار است.