نتایج جنگ 2014 غزه همچنان مهمترین مشکل نتانیاهو
خانوادههای صهیونیستی که فرزندانشان در جنگ سال 2014 غزه کشته شدند، خواستار توضیحات نتانیاهو در این باره شدند.
پیامدها و نتایج جنگ سال 2014 همچنان گریبان مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نخست وزیر این رژیم را گرفته است.
خانوادههای نظامیان صهیونیست که فرزندانشان در جنگ سال 2014 غزه کشته شدند، خواستار توضیحات نتانیاهو و آویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این باره شدند.
این خانوادهها بنیامین نتانیاهو را به تلاش برای قبضه کردن قدرت در فلسطین اشغالی متهم کردند و گفتند که او یک دیکتاتور است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانواده های نظامیان صهیونیست اخیرا در مراسمی که به مناسبت دومین سالگرد جنگ غزه برگزار شد، نتانیاهو را به تلاش برای تک قطبی کردن قدرت در فلسطین اشغالی متهم کرده اند.
بر اساس گزارش مذکور، سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این مراسم با اعتراض مخاطبان همراه بود و خانواده های نظامیان ادعای وی را درباره دمکراسی در فلسطین اشغالی به تمسخر گرفتند.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، شماری از خانواده های 67 سرباز کشته شده در جنگ 2014 غزه با حماس و دیگر گروه های مقاومت خواستار انجام تحقیقات مستقل درباره این درگیری شده و نتانیاهو را به آماده نبودن برای برخورد با تونل های حماس در زمان وقوع این جنگ متهم کرده اند که حماس از این تونل ها در چندین حمله غافلگیرانه علیه نظامیان صهیونیست استفاده کرده است.
نفتالی بنت وزیر آموزش رژیم صهیونیستی که ریاست حزب راست جوییش هوم را بر عهده دارد، از منتقدان اصلی عدم آمادگی نتانیاهو در جنگ غزه به شمار می رود.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نیز هم صدا با منتقدان نتانیاهو خواستار اجرای تحقیقات در این زمینه شده است.
خانوادههای نظامیان صهیونیستی که اخیرا در غزه به هلاکت رسیده اند همچنین از نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواسته اند کمیته ای مستقل را به ریاست یک قاضی به منظور تحقیق در مورد عملکرد مسئولان سیاسی و نظامی این رژیم قبل و بعد از این جنگ تشکیل دهد.
این ها در پیام خود به نتانیاهو و آویگدور لیبرمن وزیر رژیم صهیونیستی گفته اند که هرچه سریع تر باید این کمیته برای تحقیق در مورد جنگ 51 روزه در غزه و کشته شدن 67 نظامی و 5 شهرک نشین صهیونیست تشکیل شود.
این خانواده ها همچنین از کمیته و امور خارجه کنست رژیم صهیونیستی درخواست کرده اند در پی محافظه کاری مسئولان سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مورد جنگ 51 روزه در غزه و عدم انتشار نتایج تحقیقات کمیته پارلمانی در این زمینه، تحقیقاتی را در این باره به عمل آورد.
نبرد رژیم صهیونیستی و غزه در سال 2014 میلادی نبردی است میان نظامیان صهیونیستی و نیروهای جهادی نوار غزه به رهبری حماس که فلسطینیان آن را عملیات بنیاد استوار نامیدهاند.
عملیات غزه در پی ربایش و قتل سه نوجوان صهیونیستی در 12 ژوئن 2014 (میلادی) آغاز شد. رژیم صهیونیستی حماس را مسئول آدمربایی قلمداد نمود و ادعا کرد که دو مردِ مظنون به انجام آدمربایی از اعضایِ حماس بوده اند ولی هیچ مدرکی از سویِ نیروهای نظامی صهیونیستی ارائه نشد و حماس نیز هرگونه مشارکت در این آدمربایی را انکار کرده بود.
این نبرد چندمین درگیری نظامیان صهیونیستی با فلسطینیان در نوار غزه است که در آن نیروی هوایی رژیم صهیونیستی آغازگر حمله بود و نوار غزه را هدف حملههای خود قرار داده و فلسطینیان و گردانهای عز الدین قسام شاخه نظامی حماس را موشک باران کرد.
سازمانهای حقوقِ بشری اقدام رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادنِ خانههای اعضایِ گروه حماس و سایر گروههای شبه نظامی را نقضِ حقوقِ انسانی نامیده که میتوان آنرا در رده جرائم جنگی دستهبندی کرد.
رژیم صهیونیستی در این جنگ همچنین حداقل شش عدد از پناهگاههای غیرنظامی زیرنظر سازمان ملل را در نوار غزه عمدا مورد حمله قرار داد که مورد انتقاد کشورها (ازجمله آمریکا) و نهادهای بینالمللی واقع شده است.
----------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار