برداشت جم ، میوه ای ناشناخته در سیستان وبلوچستان
این محصول قدمتی 300 ساله دارد و اندازه خرمای مضافتی است واز ماندگاری زیادی دارد .
برداشت میوه نادر جم یا جمبولان در شهرستان نیکشهر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر گفت: تنها چهار هکتار در نیکشهر به صورت پراکنده زیر کاشت درخت جم است.
این محصول قدمتی 300 ساله دارد و اندازه خرمای مضافتی است واز ماندگاری زیادی دارد .
مردم محلی از آن به عنوان گیلاس صحرایی یاد می کنند.
مزه جم، گس و شیرین و رنگ آن بنفش و یا سیاه است.
این میوه علاوه بر خواص دارویی در تهیه شربت، سرکه و ژله نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
رییسی گفت : درخت جم سازگاری بالایی با اقلیم منطقه و خشکسالی ها دارد و در برابر آفات نیز مقاوم است.
وی با اشاره به بازارپسندی رقم جدید از توزیع نهال این میوه در بین کشاورزان منطقه نیز خبر داد.
میوه جم حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینهای گروه بی و سی است و می تواند در درمان و کنترل دیابت ، تصفیه خون و افزایش کارایی دستگاه گوارش و کبد مورد استفاده قرار بگیرد.