مدیریت یکپارچه ملی آب در کشور تشکیل شود
تحلیلگر اقتصادی بر ضرورت تشکیل مدیریت یکپارچه ملی آب در حوزه تولید و مصرف
تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، حسین ساسانی افزود: آب در حفظ کیفیت و استاندارد های بشری بسیار اهمیت دارد برای مثال برای تولید یک عدد تی شرت ساده نخی دو هزار و 850 لیتر آب، تولید یک تراشه نیمه رسانای کامپیوتر 7 هزار و 600 لیتر آب ، تولید اتومبیل به 151 هزار لیتر و ... نیاز است.
وی همچنین با اشاره به اینکه منابع آبی کشور نیازمند یک مدیریت اثر بخش است، اظهارداشت: متاسفانه افزون بر 80 درصد مساحت ایران خشک و نیمه خشک و زمان موثر بارندگی هم از آبان تا اردیبهشت ماه هر سال و خارج از فصل آبیاری است.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اعلام اینکه در حال حاضر 90 درصد آب کشور در بخش کشاورزی، 5 درصد در بخش صنعت و 5 درصد در بخش آشامیدنی به مصرف می رسد، گفت: سازماندهی یکپارچه در مدیریت آب به لحاظ منابع ، مصارف، مسائل اجتماعی، اقتصادی ، زیست محیطی، فرهنگی، تکنولوژیکی، امنیتی و توسعه پایدار ضروری به نظر می رسد.
وی با اشاره به اینکه کمبود آب تنش های اجتماعی را دامن می زند بر لزوم مدیریت بهینه مصرف آب در جامعه تاکید کرد.
ساسانی در ادامه با یاد آوری اینکه از برداشت های بی رویه آب های زیر زمینی باید با شدت هرچه تمامتر مقابله شود، گفت: 80 درصد ذخایر منابع آب های زیر زمینی کشور از بین رفته است و می طلبد مدیریت یکپارچه ملی از حیث تولید و مصرف آب در ایران شکل گیرد.
ساسانی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می دهد تا سال 2030 نیاز به آب در کره زمین 40 درصد افزایش پیدا می کند، افزود: دولتمردان باید وضعیت بحرانی آب را بصورت شفاف به مردم اطلاع رسانی و با برنامه های فرهنگی و رسانه ای در زمینه مدیریت بهینه مصرف آب تلاش مضاعف داشته باشند.
وی تاکید کرد: دولت سیاست های مرتبط با آب و مشکلات در حوزه تولید و مصرف این ماده حیاتی را بصورت دقیق و شفاف با مردم در میان بگذارد و مردم را در مصرف پائین و بهینه آب مشارکت دهد.
ساسانی بیان داشت: دولت باید مدیریت سنتی آب را کنار بگذار و ارزش اقتصادی آب را تعیین کند.
وی همچنین با بیان اینکه دولت تصدیگری خود را در مدیریت آب کاهش دهد ، اذعان داشت: تصدیگری دولت در امور آب هر سال نسبت به سال های گذشته افزایش پیدا کرده است.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی بیان داشت: قیمت تمام شده تولید آب در کشور بسیار بالا ست که بخشی از این هزینه را دولت به عنوان یارانه ، پرداخت می کند و مصرف کنندگان نهایی ارزش اقتصادی آب را خیلی لمس نمی کنند.
وی تاکید کرد : با مدیریت صحیح و مدبرانه مصرف در سطوح فردی، سازمانی و ملی باید از هزینههای مازاد و بیرویه کاست و در امور تولید و بسترسازی برای توسعه کشور در زمینههای مختلف هزینه کرد تا به تدریج فاصله میان تولید و مصرف به میزان معقولی برسد.