جدیت پیگیری اقتصاد مقاومتی در کشور
ایران به 9 منطقه اقتصاد مقاومتی تقسیم شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، امروز ششمین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مازندران با شرکت رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد .
علی آقا محمدی در این نشست با بیان اینکه برای هدفمند و اجرای روشمند اقتصاد مقاومتی بنا به ویژگی های منطقه ای کشور به 9 منطقه اقتصاد مقاومتی تقسیم شده است گفت : در این تقسیم بندی استانهای مازندران ، گیلان ، گلستان و سمنان در یک گروه اند .
او تقسیم کار ، حفظ ظرفیت های ارزشمند و راهبردی را از جمله دلایل این تقسیم بندی بیان و تصریح کرد : زمین های کشاورزی و منابع طبیعی استانهای شمالی بسیار ارزشمند و راهبردی است و بر همین پایه باید طرح های اقتصادی متناسب با شرایط منطقه ای تدوین و اجرا شود .
رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب ، کارشناسی نبودن بحث های اولیه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استانها را یکی از دلایل پیشرفت نکردن در این بخش بیان کرد و گفت : برپایه بررسی ما اکنون 50 درصد رونق اقتصادی مازندران از بخش خدمات ، 30 درصد کشاورزی و 10 درصد صنعت است اما در ستاد اقتصاد مقاومتی مازندران بیشتر به دنبال صنعت اند .
علی اقا محمدی افزود : بجای اینکه درصد ساخت هتلهای جدید در شمال کشور باشیم باید از ظرفیت های موجود بهره گرفته شود .
رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب تأکید کرد : این دفتر به دنبال سرمایه گذاری جدید نیست بلکه باید از ظرفیت های موجود بیشترین بهره را گرفت .
آقا محمدی قدم اصلی در اقتصاد مقاومتی توجه به داشته ها با بهره گیری بهینه از آنها بیان کرد.
او تصریح کرد : با زمینه سازی برای حضور بیشتر بخش خصوصی در اقتصاد باشگاه اقتصاد مقاومتی با رویکرد حضور اقشار مختلف مردم شکل می گیرد .
علی آقا محمدی با اشاره به وجود دریا در شمال و جنوب کشور گفت : تاکنون ما فقط از ظرفیت های سطح دریا بهره می گرفتیم اما بر پایه سیاست های دریایی اقتصاد مقاومتی دفتر رهبر معظم انقلاب باید حداکثر بهره را از دریا بگیریم و از عمق استفاده کنیم .
رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب تأکید کرد طرح های توسعه ای دریا محور دریای مازندران باید به این دفتر فرستاده شود .
علی آقا محمدی دولتی و نفتی بودن را دو مانع مهم در عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی بیان کرد.
او افزود : اکنون ایران یک ابرقدرت منطقه ای است و مشکلات عربستان آنقدر زیاد است که آنها برای پوشاندن مشکلات چنین حرفهایی علیه ایران می زنند .
استاندار مازندران نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های مازندران در تولید 950 هزار تن برنج دو میلیون تن مرکبات ، 200 هزار تن کیوی ، مقام نخست تولید 14 نوع محصول کشاورزی در کشور گفت : متأسفانه در بخش زیر ساختی مازندران با مشکلات عدیده ای رو به روست .
ربیع فلاح جلودار گفت : سالیانه بیش از 750 میلی متر باران در مازندران می بارد اما به علت سرمایه گذاری نکردن در ساخت سد فقط 10 درصد روان آبها مهار می شود .
او با اشاره به سفر 20 میلیون گردشگر سالیانه به مازندران گفت : این استان در بخش زباله و فاضلاب با مشکلات عمده ای دست و پنجه نرم می کند .
استاندار مازندران ظرفیت گردشگری این استان را بسیار فراتر از امکانات موجود دانست و گفت : برای بهره گیری از این ظرفیت ها باید زیر ساخت های گردشگری از جمله راه در مازندران ساخته و تقویت شود .