توسعه برتر 700 رشته علمی و صنعتی با فناوری هسته ای
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت : توسعه برتر 700 رشته علمی و صنعتی با فناوری هسته ای امکان پذیر است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حشمت الله فلاحت پیشه با اشاره به این جمله که برجام یک رژیم بین المللی جدیدی بود ، گفت: در رژیم های جدید بین المللی طبق معمول تفاسیر مبتنی بر قدرت نقش عمده ای دارد.
فلاحت پیشه در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : محروم کردن ملت ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای از راهبردهای اصلی آمریکا و دنیای غرب بود که این راهبرد با هوشیاری مقام معظم رهبری و ملت به شکست منتهی شد.
وی اظهار داشت : تحریم های ظالمانه ای که علیه ایران وضع شد، هر یک از این تحریم ها برای از پای در آوردن هر کشوری کفایت می کرد اما ملت ایران با شجاعت و اقتدار در برابر دنیای غرب قد علم کرد و از حق مسلم خود یعنی برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای کوتاه نیامد.
فلاحت پیشه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در قضیه برجام با حسن نیت به تکلیف خود عمل کرد اما این حسن نیت در طرف مقابل شکل نگرفت، گفت: کارشکنی و برعهدی های آمریکا علیه فناوری هسته ای ایران تمامی ندارد.
وی افزود: برجام محدودیت های در صنعت هسته ای ایران ایجاد کرد و لی در هیچ جای این توافق نامه محدودیتی برای قابلیت هسته ای ایران لحاظ نشده است.
فلاحت پیشه تاکید کرد: ایران همواره باید قابلیت خود را برای تولید درجات مختلف سوخت هسته ای حفظ کند .
وی اذعان داشت: در حال حاضر 700 رشته علمی و صنعتی در نیا با فناوری هسته ای به مرحله «های تکنولوژی » یا « تکنولوژی برتر » می رسند و ایران نباید از این کاروان عقب بماند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر اینکه قدرت اول منطقه بدون خوداتکایی « فناوری برتر » امکان پذیر نخواهد بود، گفت: همواره باید در راستای توسعه صنعت هسته ای کشور تلاش کرد و متوقف نشد.
وی در ادامه با اشاره به بدعهدیهای آمریکا در اجرای برجام افزود: تاسیس کارخانه سوخت هستهای اقدامی برای جلوگیری از کارشکنیهای آمریکا در راستای اجرای برجام خواهد بود.
فلاحت پیشه به تداوم نقض برجام از سوی آمریکا و طرفهای غربی اشاره کرد و اظهار داشت : دو نگرانی دور و نزدیک درباره اجرای برجام در داخل ایران وجود دارد.
وی ادامه داد : نگرانی اول درباره عدم اجرای برجام در بخشهای تحریمزدایانه است ؛ با توجه به کارشکنیهایی که آمریکا در راه بخشی از معاملات پولی و بانکی ایران انجام میدهند و همچنین اقداماتی که برای جلوگیری از خریداری برخی تجهیزات انجام گرفته این نگرانی را تشدید کرده است.
فلاحت پیشه افزود : به علاوه این مسائل و عهدشکنیهایی که از سوی طرف آمریکایی انجام میشود به طور قطع موانع ثانویهای نیز به جز ءمسائل هستهای در راه اجرای برجام وجود دارد که یکی از مهمترین این موانع تحولات سیاسی در داخل آمریکا یعنی انتخابات ریاست جمهوری است.
وی با اشاره به نگرانی دوم ایران در اجرای برجام گفت: نگرانی بعدی مربوط به آینده نیازهای هستهای ایران است ؛ طبق برجام تا 15 سال آینده تمام نیازهای هستهای ایران باید از طریق باشگاه کشورهای دارای فناوری هستهای تامین شود و قابل پیشبینی است که آمریکاییها بعد از کارشکنی در زمینه برداشتن تحریمها در مرحله بعد در راه فروش سوختهای مورد نیاز ایران یعنی درجات غنی شده بالاتر از 3.6 درصد مانعتراشی خواهند کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره راه های مقابله به مثل با بدعهدیهای آمریکا در راه اجرای برجام تصریح کرد : نخستین مقابله به مثل ایران باید در زمینه مقابله با تاراج اموال کشور باشد؛ دلایل محکم و قوانین الزامآور خوبی در این زمینه مانند قانون الزام به احقاق حقوق ایرانیان و قربانیان جنگ شیمیایی، احقاق حقوق ایرانیان قربانیان تروریست و ایرانیان قربانی نقض حقوق بشر وجود دارد که متاسفانه اجرا نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه باید از این قوانین برای احقاق حقوق ملت ایران و مقابله با بدعهدی های آمریکا استفاده کرد ، افزود : آمریکاییها در شرایط مشابه با کمترین دلائل موجود علیه ایران حکم میگیرند اما ایران در مواردی که علیه اشخاص و نهادهای آمریکایی دلائل محکمی دارد اقامه دعوی جدیدی نمیکند.
فلاحت پیشه با اشاره به اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر لزوم ایجاد کارخانه سوخت هستهای این مهم را در چارچوب نگرانی ایران از مانع تراشی در جهت دستیابی به سوختهای مورد نیاز تفسیر کرد و اظهار داشت: این اقدام میتواند جایگاهی برای تولید سوختهای هستهای مورد نیاز کشور در آینده مانند تولید اورانیوم 20 درصد که دارای مصارف دارویی است و اورانیوم 60 درصد که مورد نیاز زیردریایی و کشتیهای بزرگ است، باشد.
وی با تاکید بر اینکه بطور حتم در آینده با کارشکنیهایی در زمینه ارائه اورانیوم با غنای بالا از سوی کشورهای هستهای و به ویژه آمریکا روبرو خواهید شد، گفت: اگر سازمان انرژی اتمی طرح عملیاتی در زمینه تولید کارخانه سوخت هستهای ارائه دهد به طور حتم مجلس شورای اسلامی آمادگی تصویب بودجه آن را خواهد داشت.
فلاحت پیشه ادامه داد : رفتار کشورها در قبال معاهدات بینالمللی تبدیل به عرف میشود و عرفی که آمریکاییها تاکنون ایجاد کردهاند ، این است که بخشی از برجام را اجرا و بخشی از آن را اجرا نکنند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه برجام قابل تفسیر است ، افزود : قرار نیست فقط آمریکاییها برجام را تفسیر کنند و ایران نیز میتواند برجام را براساس منافع ملی خود تفسیر کند.
نماینده مجلس دهم اظهار داشت : انرژی هستهای هم اکنون نقش عمدهای را در تامین انرژی کشورهای مختلف به ویژه کشورهای پیشرفته دارد. اهمیت انرژی و منابع مختلف تهیه در حال حاضر جزء رویکردهای اصلی دولتها قرار دارد به عبارت بهتر از مسائل مهم هر کشور در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی بررسی ، اصلاح و استفاده بهینه از منابع موجود انرژی در آن کشور است.
وی گفت : در شرایط کنونی بحرانهای سیاسی و اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت ذخایر فسیلی ، نگرانیهای زیست محیطی ، ازدیاد جمعیت ، رشد اقتصادی ، همگی مباحث جهان شمولی هستند که با گستردگی تمام فکر اندیشمندان را در یافتن راهکارهای مناسب در رفع معظلات انرژی در جهان به خود مشغول داشته اند.
فلاحت پیشه افزود: در حال حاضر اغلب ممالک جهان به نقش و اهمیت منابع مختلف انرژی در تامین نیازهای حال و آینده پی برده و سرمایه گذاریها و تحقیقات وسیعی را در جهت سیاستگذاری ، استراتژی و برنامههای زیربنایی و اصولی انجام میدهند.
وی تصریح کرد: هم اکنون تدوین استراتژی که مرکب از بررسی تمامی عوامل تاثیر گذار در انرژی و تعیین راهکارهای مناسب جهت تمیزتر و کاراتر نمودن انرژی و الگوی بهینه مصرف آن است در راس برنامههای زیربنایی اکثر کشورهای جهان قرار دارد. در میان حاملهای مختلف انرژی ، انرژی هستهای جایگاه ویژهای دارد.