سورنا ستاری:
چند گرم دارو از محصولات دانش بنیان برابر 200 بشکه نفت
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به رشد صددرصدی در حوزه نانو گفت: شاهد جهشهای جدیدی در تولیدات شرکتهای دانش بنیان هستیم.
سورنا ستاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: حوزه های دانش بنیان جزو حوزه هایی است که با آن بسیار بیگانه هستیم و دانشی است که هر کشوری به آن دسترسی ندارد زیرا تکنولوژی جدیدی است که قطعاً در آینده بازارها را تسخیر می کند.
کشور ما در دو سال گذشته در حوزه نانو صد در صد رشد کرده و بیش از 450 محصول نانویی توسط 130 شرکت دانش بنیان به بازار عرضه شده است
وی افزود: کشور ما در دو سال گذشته در حوزه نانو صد در صد رشد کرده و بیش از 450 محصول نانویی توسط 130 شرکت دانش بنیان به بازار عرضه شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به برپایی جشنواره "ایران ساخت" گفت: ما به بحث فرهنگ سازی در زمینه محصولات دانش بنیان بسیار نیازمندیم درحالی که متأسفانه از آن فاصله داریم.
وی افزود: باید نسبت به ایجاد استانداردهای لازم در ذهن مردم برای استفاده از تولیدات داخلی به ویژه کالاهای ایرانی تلاش کنیم زیرا شرکت های دانش بنیان در کشور که در حال توسعه و افزایش تولید هستند.
ما در دو سال گذشته شاهد ارزش صد در صدی محصولات نانویی و تزریق آن به بازار بوده ایم که در حال افزایش است که باتوجه به گزارش سال 93 درآمدی معادل 310 میلیارد تومان داشته است که رقم بالایی برای تولیداتی است که پایه نانویی دارد
ستاری گفت: ما در دو سال گذشته شاهد ارزش صد در صدی محصولات نانویی و تزریق آن به بازار بوده ایم که در حال افزایش است که باتوجه به گزارش سال 93 درآمدی معادل 310 میلیارد تومان داشته است که رقم بالایی برای تولیداتی است که پایه نانویی دارد.
وی افزود: محصول شرکتهای دانش بنیان، ثمره کار و فعالیت فکری است که رشد 22 درصدی سالانه و تعداد مقالات حوزه نانو، ما را در رتبه ششم قرار داده است و امیدواریم تا پایان سال میلادی با پیشرفتی که در زمینه مقالات داریم کشور پنجم را که آلمان است پشت سر بگذاریم و در رتبه پنجم جای بگیریم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افزود: مهمتر از رتبه این است که مردم بتوانند از محصولات نانویی استفاده کنند زیرا هم با رشد تعداد شرکتها و هم تعداد مقالات روبرو هستیم و در حوزه نانو، شرکتهای دانش بنیان ما براساس آمار سال 93 بیش از 11 هزار میلیارد تومان رشد نشان می دهد و پیش بینی ما طبق برآورد گزارشهای سال 94 که در دست تکمیل است این است که چند برابری شود زیرا هم تعداد شرکت ها افزایش یافته و هم محصولات آن در بازار عرضه می شود.
وی با اشاره به اینکه روند فعالیت شرکتهای دانش بنیان خیلی خوب است گفت: بعد از سپری شدن دوران پسابرجام به عنوان نمونه برای اواخر سال برنامه دانش آموزی داریم که برای آن بیش از 100 پژوهش سرای دانش آموزی در داخل کشور فعال کردیم و حدود 30 دستگاه برای آموزش در پژوهشسراها نصب شده است که نخستین سری این دستگاهها در یک دبیرستان در چین نصب شد که اخیراً 150 دستگاه دیگر درخواست کرده اند.
ستاری افزود: همچنین با وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامه ای در خصوص آموزش دستگاه هایی که در حوزه های مختلف علوم چون بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادین و حوزههای هوا - فضا کاربری دارند منعقد کرده ایم. این دستگاه ها برای کار دانشآموزی طراحی شده است.
وی در پایان گفت: صادرات عمده ما در حوزه آموزش علوم دانش بنیان، تجهیزات آزمایشگاهی است که ما تقریباً یک ماه پیش نخستین دستگاه در زمینه نانو را به کره جنوبی صادر کردیم و این تحول بزرگی است که اکنون 5 سفارش دیگر نیز داریم.