واکنش عضو شورا به اعتراض فرمانداری نسبت به جایگاه نظارتی شورای شهر
رئیس کمیته فرهنگی شورای تهران با انتقاد از تعرض فرمانداری به جایگاه نظارتی شورای شهر در یکی از مکاتبات اخیر، خواستار پاسخ حقوقی هیات رییسه به این موضوع شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، تهران مجتبی شاکری در جریان دویست و هفتاد و نهمین جلسه شورا با اشاره به اینکه اخیرا فرمانداری طی نامه ای درباره مصوبه تفکیک وظایف معاونت اجتماعی و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اظهارنظر کرده است، افزود:
در این نامه فرمانداری استدلال هایی را برای چندمین بار بکار برده که اگر به آن استناد شود، شورای شهر عملا نمی تواند تکلیف نظارتی خود را در قبال 21 سازمان و 24 شرکت وابسته به شهرداری انجام دهد.
وی ادامه داد: استدلال فرمانداری این است که سازمان فرهنگی و هنری دارای ساختار و هیات امنایی و مستقل در تصمیم گیری بوده و شورا نمی تواند الزامی را بر او تحمیل کند و به اجزای تصمیم گیری آن وارد شود.
شاکری با تاکید بر اینکه چنین استدلالی تعرض به جایگاه نظارتی شورای شهر است و نظارت شورای شهر در پشت درهای سازمان ها و شرکت ها حق حضور دارد ، از هیات رییسه شورا درخواست کرد یکبار برای همیشه پاسخ حقوقی قاطع خود را در قبال موضع نادرست فرمانداری ارائه کند.
وی در بخش دیگر سخنانش به جلسه بسیار مهم و غیر علنی روز یکشنبه اشاره کرد و ضمن تشکر از شهردار تهران و رییس شورا، گفت: تماس های زیادی از سوی رسانه ها برای اطلاع از محتوای جلسه با اعضای شورا صورت گرفته اما طبق وعده سکوت کردیم تا رییس یا سخنگوی شورا در این باره اطلاع رسانی کنند.
شاکری درخواست کرد هیات رییسه چکیده ای از محتوای جلسه روز یکشنبه را منتشر کند.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه ضمن تقدیر از عملکرد سازمان زیباسازی در زمینه ایجاد کمپین با موضوعات متنوع فرهنگی در فضاهای تبلیغاتی شهر، افزود: در جریان این کمپین ها از گرافیست ها دعوت می شود و نوعی داوری و نیرو سازی رخ داده و زمینه ارتباط میان اساتید برجسته و گرافیست ها فراهم می شود.
وی پیشنهاد داد برخی از این آثار که محتوای آن پیام های فرا مکانی و فرا زمانی دارد و قابلیت نمایش دائمی دارد، در سازه های ماندگار بتنی و فلزی در اماکن مناسب نظیر بوستان ها به نمایش گذاشته شود.
رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران در بخش دیگر سخنانش در پاسخ به اعتراض انصاری عضو دیگر شورا در خصوص وظیفه مند کردن شهرداری برای ورود در بناهای میراثی با اشاره به وجود بیش از 2000 مکان میراثی در تهران، گفت: به دلایل مختلف از جمله محدودیت های بودجه ای تنها حدود 500 مورد از این مکان ها در فهرست آثار میراثی ثبت شده است.
وی با بیان اینکه شهرداری به لحاظ بودجه و ساختار، وظیفه ندارد مسئولیت های سازمان میراث فرهنگی را انجام دهد، خاطرنشان کرد: نباید ماموریت های سازمان میراث فرهنگی در قبال تملک خانه های تاریخی را از شهرداری انتظار داشته باشیم چراکه این به معنای جا به جایی ردیف های بودجه مصوب شهرداری است.