نتایج تحقیقات دانشگاهی در لندن،
قد مردان ایرانی، همچنان بلند است !
اندازه قد مردان ایرانی و زنان کره جنوبی در طول یک قرن گذشته، سریعترین میزان رشد را در جهان داشته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما ،خبرگزاری رویترز از لندن، به موجب نتایج بزرگترین تحقیقات انجام شده درباره اندازه قد افراد در کشورهای مختلف جهان، به موجب این تحقیقات بین المللی که توسط دانشمندان کالج سلطنتی لندن صورت گرفته و نتایج آن در نشریه ای لایف eLife منتشر شده است، میانگین افزایش قد برخی از ملت ها در کشورهای جنوب صحرای آفریقا ، شمال آفریقا و خاورمیانه ، در طول سی تا چهل سال گذشته کاهش داشته است.
مردان هلندی و زنان اهل لتونی نیز بلندقامت ترین انسان های روی کره زمین هستند.
تیم تحقیقاتی هشتصد نفری دست اندر کار در این مطالعه که با سازمان بهداشت جهانی همکاری دارند ، در این پژوهش به اطلاعات به دست آمده از منابع مختلف، شامل آمار مربوط به خدمت اجباری سربازی ، تحقیقات درباره بهداشت و تغذیه جوامع جهانی و نیز مطالعات اپیدمولوژیک در کشورهای مختلف جهان استناد و اطلاعات مربوط به میانگین قامت افراد هجده ساله را از سال 1914 تا 2014 استخراج کرده اند.
افزایش میانگین قد مردان ایرانی
این یافته ها نشان می دهد میانگین قد مردان ایرانی در طول این مدت حدود شانزده و نیم سانتیمتر افزایش یافته است و زنان کره جنوبی نیز حدود بیست سانتیمتر و دو میلیمتر بلندقدتر شده اند.
اندازه میانگین قد آمریکایی ها هم که زمانی از جمله بلندقدترین افراد بوده اند ، کاهش یافته است. صد سال پیش مردان و زنان آمریکایی ها در جدول رده بندی قد در جهان به ترتیب در رده های سوم و چهارم بوده اند ولی در سال 2014 در رده های سی و هفتم و چهل و دوم قرار گرفته اند.
میانگین اندازه قد مردان و زنان انگلیسی در طول یک قرن گذشته حدود یازده سانتیمتر رشد نشان می دهد و این در حالیست که مردان و زنان چینی نیز در طول یکصد سال گذشته به ترتیب حدود یازده و ده سانتیمتر افزایش قد داشته اند.
مردان هلندی با میانگین قد 182 ممیز دو سانتیمتر و زنان اهل لتونی با میانگین قد 170 سانتیمتر ، بلندقامت ترین افراد روی کره زمین هستند . این در حالیست که در سال 2014 مردان در تیمور شرقی با میانگین قد 160 سانتیمتر و زنان گواتمالایی با میانگین قد 149 سانتیمتر ، کوتاه قد ترین افراد در جهان بوده اند.
اختلاف میان بلندقامت ترین و کوتاه قدترین مردم کشورها در سال 2014 برای مردان ، حدود 23 سانتیمتر برآورد شده است ، در حالیکه اختلاف قد زنان میان بلندقامت ترین و کوتاه قد ترین مردم کشورها در طول قرن تغییری نکرده و در حدود بیست سانتیمتر ثابت باقی مانده است.
تغذیه و عوامل زیست محیطی
اندازه قد بشر به شدت تحت تاثیر عواملی مانند تغذیه و عوامل زیست محیطی قرار دارد ، اگرچه عوامل ژنتیکی نیز می توانند در این زمینه نقش پر رنگی ایفا کنند. کودکان و نوجوانانی که از تغذیه بهتری برخوردارند و در شرایط زیست محیطی بهتری زندگی می کنند ، قدبلندتر می شوند. نتایج تحقیقات نشان داده است سلامت مادر و تغذیه مناسب در طول دوران بارداری نیز ممکن است در تعیین اندازه قد کودکان تاثیر مثبت داشته باشد.
برخی مطالعات دیگر نشان داده است افراد قد بلندتر عمر طولانی تری دارند و از سطح آموزش بهتری برخوردارند. ولی بلندقدی ممکن است برخی دیگر از مخاطرات جسمانی را به همراه داشته باشد چرا که در برخی مطالعات ، اندازه بلندی قد افراد با تشدید خطر ابتلا به سرطان های تخمدان و پروستات مرتبط دانسته شده است.
مجید عزتی ،استاد بهداشت عمومی در کالج سلطنتی لندن به این خبرگزاری گفت : « این مطالعه تصویری از روند بهداشت و سلامت در کشورهای جهان در طول یک قرن گذشته برای ما ترسیم می کند. نتایج و یافته های این تحقیقات بر لزوم توجه به وضعیت تغذیه و شرایط زیست محیطی افراد در دوران کودکی و بزرگسالی در یک مقیاس جهانی تاکید دارد.
میگم یادش بخیر چرا ! به روزی بزرگترین دغدغه زندگیم همین قد بود حالا شاید بپرسی مگه قدت چقدر بوده ؟
من وقتی دوم دبیرستان بودم قدم حدودا ۱۶۵ اینا بود ولی دوسداشتم بلند تر بشم ، اینم بگم ک تقریبا از اکثر بچه های کلاس کوتاه تر بودم
یه معلم زیست شناسی نچسب داشتیم رفتم بعد کلاس ازش پرسیدم قد من بلند میشه و این حرفا ، این بی شعورم من شست گذاشت کنار