وزیر صنعت، معدن و تجارت بر توسعه همکاری های اقتصادی به ویژه در حوزه های صنعتی، معدنی و تجاری تاکید کرد.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صداوسیما، محمدرضا نعمت زاده در دیدار با لئون یولیان وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان به تلاش های انجام شده در خصوص توسعه همکاری ها در بخش انرژی و هیدروکربورها گفت: ما امروز در زمینه انرژی همکاری های خوب و گسترده ای داریم و سفر شما به ایران می تواند به توسعه و تعمیق این همکاری ها کمک کند.
نعمت زاده افزود: توسعه تجارت و سرمایه گذاری مشترک تامین کننده منافع دو کشور خواهد بود و ما باتوجه به فضای جدید بین المللی خواستارتوسعه همکاری ها در تمام زمینه ها با ارمنستان هستیم.
وی گفت: در گام نخست باید روی عادی سازی روابط بانکی به سرعت اقدام کنیم در بخش انتقال کالا و همکاری های گمرکی باید تلاش بیشتری صورت گیرد و پیشنهاد ما این است که مبنای محاسبات قیمت هایی باشد که تولید کنندگان و صادر کنندگان با گمرکات دو کشور به توافق می رسند.
نعمت زاده با تاکید بر حذف بروکراسی اداری در روان سازی تجارت میان دو کشور گفت: ما از چندماه گذشته همکاری های وسیعی را با همین روش با روسیه آغاز کرده ایم که نتایج مثبتی به همراه داشته است.
نعمت زاده گفت: ما به صنعتگران ایرانی توصیه می کنیم بخشی از فعالیت های خود را به ارمنستان منتقل کنند تا علاوه بر تامین نیاز جامعه ارمنستان بتوانند تولیدات خود را به اوراسیا صادر کنند.
وی افزود: حدود یک سال است که مذاکرات جدی با اوراسیا را آغاز کرده ایم و انتظار می رود تا پیش از پایان امسال میلادی توافقات نهایی شود که در این صورت در مرحله نخست تجارت میان ما با اوراسیا ترجیحی خواهد بود و در ادامه به تجارت آزاد تبدیل خواهد شد که با این اقدام بسیاری از موانع تجاری میان ما و اوراسیا برطرف و به نوعی منافع ارمنستان هم تامین خواهد شد.
نعمت زاده گفت: با توجه به ظرفیتی که ایران و اوراسیا دارد همکاری های گسترده ای را در آینده خواهیم داشت، ظرفیت شرکت های خدمات فنی، مهندسی ایران مطلوب است و ما می توانیم در طرح های زیربنایی و انرژی با ارمنستان مشارکت کنیم.
وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان هم در این دیدار با استقبال از پیشنهاد ایران برای توسعه همکاری های اقتصادی گفت: ما به عنوان عضوی از اوراسیا و کشوری که با ایران مرز خشکی دارد می تواند فرصت خوبی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی برای صادرات محصولات خود به بازار این کشورها بدون پرداخت هرگونه عوارض گمرکی باشد.
آقای لئون یولیان افزود: معتقدم دو کشور می توانند در زمینه منابع طبیعی هم همکاری کنند چرا که ارمنستان هم مثل ایران از منابع غنی زیرزمینی برخوردار است و با توجه به حضور روسیه، چین و کانادا در این حوزه جای ایران برای فعالیت در این بخش خالیست.
وی پیشنهاد کرد یک کارگروه برای بررسی زمینه های همکاری میان دو کشور تشکیل شود تا در سریع ترین زمان ممکن همکاری ها در این زمینه آغاز شود.
آقای یولیان از ایران به عنوان کشوری دوست و راهبردی برای ارمنستان یاد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در سخت ترین شرایط و در شرایطی که نیاز به کمک داشت در کنار ارمنستان بود و ما از این بابت از دولت و ملت ایران تشکر می کنیم.