در اعتراض به استقرار سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی؛
برگزاری تظاهرات ضد آمریکایی در کره جنوبی
مردم کره جنوبی با برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز، استقرار سامانه موشکی آمریکا را در کشورشان محکوم کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما، به نقل از پرس تی وی، تصمیم دولت آمریکا مبنی بر مستقر کردن سامانه پیشرفته دفاع موشکی در کره جنوبی علاوه بر دامن زدن به تنش ها در منطقه ، تظاهرات اعتراض آمیز مردم را نیز به دنبال دارد.
روسیه و چین، این تصمیم واشنگتن را اقدامی در جهت تسلط بر تاسیسات دفاعی و نظامی خود در منطقه می دانند. از سوی دیگر کره جنوبی میلیاردها دلار برای خرید تسلیحات از آمریکا هزینه می کند و در مقابل کره شمالی هم موشک های بالستیک خود را به بوته آزمایش می گذارد. به همین علت، مردم در کره جنوبی دست به اعتراض زده و تاکید می کنند اقدام های سئول و آمریکا، مسابقه ای تسلیحاتی در منطقه به راه انداخته است.
خبرنگار این شبکه افزود: مردم کره جنوبی همچنان به تظاهرات اعتراض آمیز ضد برنامه ارتش آمریکا برای استقرار سامانه پیشرفته دفاع موشکی با نام تاد در کشورشان ادامه می دهند. ساکنان استان سان جو که قرار است سامانه موشکی در آنجا مستقر شود ده شب است که روبروی ساختمان های دولتی تجمع و این اقدام آمریکا را محکوم می کنند.
اقدام آمریکا برای استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی تنش ها را در منطقه تشدید کرده است. روسیه و چین این اقدام را محکوم کرده اند اما واشنگتن مدعی است سامانه موشکی را با هدف مقابله با تهدید موشکی کره شمالی در خاک کره جنوبی مستقر می کند. بسیاری از کارشناسان، انگیزه آمریکا را زیر سوال می برند.
جونگ سو یون عضو حزب متحد مردم معتقد است: «استقرار این سامانه موشکی موجب می شود روابط چین و روسیه با سئول تیره تر شود و روابط دیپلماتیک را به شدت تحت الشعاع قرار می دهد. این اقدام به روابط بین دو کره نیز کمکی نخواهد کرد. فقط با گفتگوی مستقیم بین دو کره است که می توان سایه جنگ را از روابط بین دو کشور زدود و نه با پیروی فعالانه از تحریم های آمریکایی ضد پیونگ یانگ.»
تحلیل گران کره ای هم می گویند آمریکا برای تامین منافع خود در منطقه به دشمنی بین دو کره دامن می زند. جان پارک، عضو جمعیت صلح کره 3000 می گوید: «در آستانه جنگ سرد تازه ای قرار داریم که در یک سوی آن آمریکا ، کره جنوبی و ژاپن قرار دارند و در سوی دیگر نیز چین و روسیه و کره شمالی هستند. مسابقه تسلیحاتی اجتناب پذیر است. آمریکا هم همچون کره جنوبی با بحران مالی روبروست و به همین علت دارد جنگ سرد تازه ای به راه می اندازد و برای این کار دفاع موشکی آمریکا، ژاپن ، کره جنوبی را در دستور کار قرار داده است. بدین ترتیب توکیو و سئول مجبور می شوند پول بسیاری به دستگاه مالی آمریکا تزریق کنند و بخشی از مشکلات مالی واشنگتن برطرف می شود.»
کره جنوبی در سال 2014 ، چهارده فروند جنگنده اف-35 ساخت آمریکا را به قیمت هفت میلیارد دلار خریداری کرد. بدین ترتیب گرانترین خرید تسلیحاتی در تاریخ این کشور رقم خورد. مخارج نظامی سئول در ده سال گذشته 37 درصد افزایش داشته و کره جنوبی هم اکنون دهمین کشور دنیا از نگاه هزینه های نظامی و تسلیحاتی به شمار می آید.