خرازی مطرح کرد؛
تقویت امنیت منطقه با تکمیل پروژه «خط لوله صلح»
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اظهار تأسف از به سرانجام نرسیدن پروژه خط لوله صلح گفت: اجرای این پروژه میتواند به تقویت امنیت در منطقه کمک کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری
صدا و سیما؛ نشست مشترک آقای کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران و آقای «شری سواشپاوان سینگ» مدیرکل موسسه مطالعات و تحلیلهای دفاعی هند عصر امروز با حضور جمعی از مقامات و کارشناسان برگزار شد.
خرازی در این نشست روابط فرهنگی ایران و هند را گنجینهای غنی دانست و گفت: این گنجینه میتواند بستری برای تفاهمات بیشتر باشد.
وی افزود: اگر ایرانیها و هندیها همدیگر را بهتر درک کنند و بدانند که ریشههای مشترک دارند نگاههایشان در حوزه های مختلف نزدیک خواهد بود.
خرازی سرمایهگذاری در بستر فرهنگی را ضروری و حیاتی دانست و اظهار داشت: ایران به آموزش زبان فارسی در هند اهتمام دارد و دولت هند نیز باید اهمیت زیادی قائل باشد چرا که به مصلحت هند است که هندیهای زیادی زبان فارسی را بلد باشند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: سالهاست که صحبت از صلح و انرژی می کنیم و حتی خط انتقال انرژی به پاکستان و هند را خط لوله صلح نام گذاشتهایم.
خرازی تاکید کرد: اجرای این پروژه میتوانست در منطقه امنیت بیافریند و متأسف هستیم که این پروژه هنوز محقق نیافته است.
وی اظهار داشت: ایران برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کرده و ساخت آن در حال اجراست.
خرازی گفت: به اراده ملی در هند و پاکستان نیاز است که باعث تحقق چنین پروژهای شود و این پروژه میتواند به تقویت امنیت در منطقه کمک کند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: رابطه اقتصاد و امنیت دوجانبه است و توسعه روابط اقتصادی بین هند و پاکستان میتواند به امنیت منطقه کمک کند.
شری سواشپاوانسینگ نیز در این نشست سابقه فرهنگی و تمدنی ایران و هند را دیرینه دانست و گفت: در مورد تبادل دانشجو باید کارهای زیادی انجام دهیم.
مدیرکل موسسه مطالعات و تحلیل های دفاعی هند در مورد مسئله کشمیر که یکی از حاضران از وی سوال کرد گفت: کشمیر یک موضوع داخلی هند است.
وی تاکید کرد: راه حل کشمیر باید به دست اکثریت مردم آنجا تعیین شود.
آقای خرازی درباره هدف نشست عصر امروز با مدیرکل موسسه مطالعات و تحلیل های دفاعی هند به خبرنگار خبرگزاری
صدا و سیما گفت: هدف این بود که بین شورای روابط خارجی ایران و موسسه مطالعات دفاعی تحلیلی هند گفتگویی انجام شود.
وی افزود: چنین گفتگوهایی می تواند از جهت گسترش تفاهم و هم اندیشی موسسات مختلف تحقیقاتی و راهبردی مهم باشد.
خرازی اظهار داشت: توضیحاتی که مدیرکل موسسه مطالعات و تحلیلهای دفاعی هند ارائه کرد حاکی از آن است که هند و ایران دوکشور مستقل، دو دموکراسی بزرگ و دو کشوری هستند که روی پای خود ایستادهاند و از استقلال اقتصادی، سیاسی و فرهنگیشان دفاع می کنند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: هر تحولی در این منطقه تاثیر مستقیمی بر امنیت کشورهای ایران و هند و سایر کشورها خواهد داشت.
وی افزود: در دور جدید پس از تحریم ها تفاهماتی بین ایران و هند به ویژه در زمینه توسعه چابهار و خط ریلی جنوب به شمال صورت گرفته است.
خرازی گفت: امیدواریم این پروژه هر چه زودتر عملیاتی شود چراکه بر توسعه اقتصادی منطقه تاثیر می گذارد توسعه اقتصادی نیز در امنیت منطقه تاثیر خواهد گذاشت.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: گفتگو از این جهت که ایران و هند همدیگر را بیشتر و بهتر درک کنند خیلی موثر بود.