گزارش سازمان ملل ،
لیبی ،جنگ داعش و تعطیلی مدارس
منازعات نظامی موجود در لیبی بر فرصت آموزش حدود 279 هزار جویای علم به علت تعطیلی مدارس در سراسر این کشور تاثیر می گذارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما خبرگزاری فرانسه از طرابلس ،دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد در گزارشی اعلام کرد گزارشهای صادره از بخش آموزش و پرورش در لیبی «تصویری نگران کننده را در خصوص امکان برخورداری از تحصیل» ترسیم می کند.
در این گزارش آمده است 558 مدرسه در مناطق مختلف لیبی تعطیل شده که حدود 279 هزار کودک در سن تحصیل را از ادامه آموزش محروم کرده است.
این مدارس به علت آسیبهای «کلی یا جزئی» که در پی درگیریهای نظامی گذشته و کنونی متحمل شده اند تعطیل شده است.
بر اساس این گزارش «شمار زیادی از این مدارس در شهرهای مختلف به پناهگاه آوارگان تبدیل شده اند که امکان ورود کودکان به آنها میسر نیست.»
در شرق لیبی نیز شهر بنغازی از بیش از دو سال پیش درگیریهای تقریبا روزانه ای را بین نیروهای نظامی مورد حمایت پارلمان قانونی این کشور و گروههای مسلح مخالف از جمله گروههای تکفیری شاهد است.
بیشتر مدارس بنغازی از آغاز جنگ در این کشور تعطیل شده اند و برخی از این مدارس در جریان جنگ آسیب دیده اند و برخی دیگر نیز به پناهگاه آوارگان فراری از مناطق درگیری تبدیل شده است.
سال گذشته حدود 70 مدرسه از 254 مدرسه تعطیل شده ، باز شد.
در غرب لیبی نیز نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی مورد حمایت سازمان ملل متحد از بیش از دو ماه پیش در شهر سرت با سازمان (تکفیری صهیونیستی) داعش درگیر است.
نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی تلاش می کنند این شهر را که از بیش از یک سال پیش در کنترل داعش قرار دارد بازپس بگیرند.
سیطره بر شهر سرت
بر اساس گزراش دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد ، سیطره داعش بر شهر سرت در ژوئن 2015 و جنگی که درحال حاضر جریان دارد موجب شده است بیش از 90 هزار نفر از ساکنان این شهر آواره شوند که بیش از سه چهارم کل جمعیت 120 هزار نفری این شهر به شمار می آید.
بیشتر این آوارگان به پانزده منطقه در شهرهای مجاور از جمله بنی ولید ، ترهونه ، مصراته و الجفره رفته اند که همه آنها در مدارس را برابر خانواده های آواره از سرت باز کرده اند که این مسئله موجب دشواری ادامه تحصیل دانش آموزان شده است.
گزارش سازمان ملل متحد هشدار می دهد افزایش شمار آوارگان موجب «وخامت سریع» در تامین «آب و اوضاع بهداشتی در مناطق اسکان» آوارگان می شود و در عین حال «بیمارستانها نیز با کمبود دارو و تجهیزات پزشکی برای کمک رسانی به شمار روز افزون بیماران مواجهند.»