تولید رقابتی ، شاه کلید تجارت جهانی
دبیر فدراسیون صادرات انرژی بر لزوم رقابتی شدن تولید در کشور تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حمیدرضا صالحی در مصاحبه با رادیو اقتصاد به راهکارهای رقابتی شدن تولید در کشور اشاره کرد و اظهار داشت : دو اصل مهم یعنی «قیمت تمام شده و کیفیت » و « بازار » برای رقابتی شدن تولید در کشور بسیار ضروری به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه برای کاهش قیمت تمام شده تولید باید بهره بانکی کاهش پیدا کند، اظهار داشت : تولیدکنندگان داخلی با بهره بانکی 20 درصد نمی توانند در عرصه بازار با رقبا، رقابت کنند.
دبیر فدراسیون صادرات انرژی گفت: تولید رقابتی موجب ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی، کنترل تورم ، خروج از رکود، تولید ناخالص ملی و درآمد ملی می شود.
وی با گلایه از اینکه سود و منفعت بازار داخلی به جیب خارجی ها ریخته می شود، اظهار داشت : برای تولید رقابتی ضمن صیانت از بازار داخلی باید جلوی واردات افسارگسیخته به شدت گرفته شود.
صالحی در توضیح بی کیفیتی برخی کالاهای ایرانی نیز افزود : متاسفانه بازار 70 میلیونی کشور به دلیل سیاست های غلط دو دستی تقدیم خارجی ها شده است بنابراین وقتی تولید داخلی بازار نداشته باشد و به عبارتی تیراژ تولید پائین باشد قیمت ها روند صعودی به خود گرفته و در این میان کیفیت مغفول واقع می شود.
وی تاکید کرد: با افزایش مقیاس تولید قیمت تمام شده کاهش و ضریب کیفیت کالا روند افزایشی پیدا می کند.
دبیر فدراسیون صادرات انرژی گفت: نرخ ارز برای حمایت از صنایع داخلی باید از ثبات قابل قبولی برخوردار باشد و نرخ ارز را نباید به بهانه تقویت ریال ملی بصورت مصنوعی پائین نگهداشت. تقویت ریال ملی به قدرت خرید هر ایرانی بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت ها در کشور مبتنی بر واردات بوده است، افزود: واردات بی رویه به شدت ساختار اقتصادی کشور را آسیب پذیر می کند.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و اذعان داشت: اقتصاد مقاومتی موجب بهبود شاخص اشتغال، رشد اقتصادی، رشد ناخالص ملی و درنهایت شکوفایی اقتصاد و جبران عقبماندگی در کشور می شود.
وی همچنین برجام را فرصتی مناسب برای ارتباط بیشتر ایران با بازارهای دنیا توصیف کرد و افزود: تسخیربازارهای دنیا با تولید ارزان شدنی است.
دبیر فدراسیون صادرات انرژی گفت: تولید ارزانتر یعنی اشتغال بیشتر که همان اهرم ورود به اقتصاد مقاومتی است.
وی تصریح کرد: شاه بیت اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درونزا و اقتصاد برونگراست یعنی در داخل کشور تولید ارزان و باکیفیت انجام شود و از طرف دیگر تولید ارزان و باکیفیت به خارج از کشور صادر و صادرات غیرنفتی بر مدار افزایشی باشد.
صالحی بیان داشت: در این زمینه بایستی تیراژ تولید بالا و هزینههای تولید بر مدار کاهشی باشد بنابراین نرخ هزینه تولید باید کاهش و به تولید وام ارزان اعطا شود و در نهایت فضای کسبو کار کشور به سمت بهبود سوق پیدا کند.
وی در ادامه لازمه توسعه صادرات را «بهبود فضای کسب و کار » و «کاهش هزینههای تولید داخلی » نام برد.