لزوم آگاهیبخشی برای مقابله با هپاتیت ویروسی
عضو کمیته علمی انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران گفت: بالابردن آگاهی و آموزش مردم بهترین راه کنترل عفونت با عوامل هپاتیت ویروسی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی؛ دکتر مسعود پارسانیا افزود: بیشترین موارد هپاتیت توسط ویروس های هپاتیت A ،B و C صورت می گیرد و از مهمترین ویروس هایی که برای کارکنان مراکز درمانی از جمله آزمایشگاه های تشخیص طبی حائز اهمیت است می توان به ویروس های هپاتیت B و C اشاره کرد.
وی ادامه داد: عوامل ویروسی مختلفی می توانند منجر به هپاتیت در انسان شوند که در این رابطه ویروس های هپاتیت D، C، B، A و E از مهمترین عوامل شناخته شده هستند.
پارسانیا گفت: کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی جزء گروه های پر خطر نسبت به ویروس ها محسوب می شوند و یکی از اصول اساسی کار در آزمایشگاه ها رعایت اصول ایمنی اولیه مثل استفاده از روپوش، دستکش و عینک های محافظ در حین کار است، همچنین تمام نمونه های بالینی را باید آلوده به انواعی از عوامل عفونی خطرناک مثل ویروس های هپاتیت یا HIV در نظر گرفت و احتیاط های لازم حین انجام کار بر نمونه های آزمایشگاهی شود.
وی افزود: خوشبختانه برای پیشگیری از ویروس هپاتیت B واکسن وجود دارد و لازم است تمامی کارکنان مراکز درمانی از جمله آزمایشگاه ها نسبت به این ویروس واکسینه شوند، اما متاسفانه برای ویروس هپاتیت C واکسنی وجود ندارد و رعایت اصول ایمنی در حین کار با نمونه های بالینی از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد.
پارسانیا گفت: یکی از اقدامات مهم که در آزمایشگاه های تشخیص طبی باید صورت گیرد تدوین دستورالعمل ایمنی در حین کار است و تمامی پرسنل آزمایشگاه حین استخدام و قبل از شروع به کار باید آن را مطالعه کنند.
وی افزود: باید در تمام آزمایشگاه ها برای تمامی کارکنان پرونده بهداشتی تهیه شود.
پارسانیا ادامه داد: در مورد کسانی که واکسن دریافت نکرده اند و یا کسانی که مقدار آنتی بادی آن ها در حد حفاظت کننده نباشد توصیه به انجام واکسیناسیون در سه نوبت می شود و حدود یک ماه پس از دریافت آخرین نوبت واکسن از نظر میزان آنتی بادی باید ارزیابی شوند و نتیجه در پرونده پرسنلی آن ها ثبت شود.