پنجم مرداد 1367؛
عملیات مرصاد پایان بی فروغ منافقین
پس از پذیرش قطعنامه 598،گروهک تروریستی منافقین این بار درنقش ارتش خصوصی صدام وبا شعار توخالی"از مهران تا تهران در48 ساعت"وارد خارک ایران شدند اما درکمتر از 2روز درتنگه مرصاد،کار به گونه ای دیگر رقم خورد.
به گزارش خبرگزاری
صدا و سیما، با پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران چنین استنباط می شد که جنگ ایران و عراق به پایان رسیده ، اما تنها 4 روز پس از توافق صلح، ارتش بعث عراق دریک پیمان شکنی آشکار مجددا حمله همه جانبه ای را از سمت استان خوزستان و شهرهای کوشک و شلمچه آغاز می کند.
در ابتدا چنین تصور می شد که هدف از این تجاوز آشکار از سوی عراق تلاش جهت باز پس گیری مجدد شهرهای آزاد شده ایران بود، اما یک روز بعد مشخص شد هدف صدام مشغول نگاه داشتن رزمندگان ارتش و سپاه درجنوب غربی کشور است تا راه را برای ورود همپیمانان خود از سوی دیگر فراهم کنند.
مسعود رجوی و ارتش به اصطلاح آزادی بخش! که درطول جنگ ایران و عراق با تمام توان مبدل به ستون پنجم حزب بعث شده بود، پس از این قطعنامه حیات خود را به کلی متزلزل می دید و به عنوان آخرین تیر در ترکش، طرحی خام را جهت فتح 2 روزه تهران مطرح می کند.
صدام با این پیشنهاد موافقت و تمام توان نظامی خود را در اختیار منافقین قرار می دهد .
هدف منافقین از حمله در عمق خاک ایران، با چندین تانک برزیلی دجله (دارای چرخ های لاستیکی و سرعتی معادل 120 کیلومتر در ساعت)، تسخیر چندین شهر و در آخر رسیدن به تهران و بدست گرفتن قدرت بود، بر طبق زمانبندی، نیروها بایستی ساعت 6 بعد از ظهر روز دوشنبه 3 مرداد به کرند و ساعت 8 شب به اسلام آباد و 10شب به کرمانشاه رسیده و در این شهر، دولت خویش را اعلام نمایند.
مسعود رجوی تمامی اعضا و هواداران خود را از سراسر اروپا و آمریکا سریعا به عراق فرا می خواند.
اکثر نیروها حتی یکبار هم سلاح به دست نگرفته اند
این نیروها طی یک آموزش فشرده یک روزه! نحوه کار با سلاح را فرا می گیرند و سپس در پروژه نشست مغزشویی مسعود رجوی حاضر می شوند و بدین صورت فرمان حمله صادر می شود.
مسعود رجوی در شب آغاز عملیات می گوید: «بر اساس تقسیمات انجامشده، 48 ساعته به تهران خواهیم رسید... کاری که ما میخواهیم انجام دهیم در حد توان و اشل یک ابرقدرت است؛ چون فقط یک ابرقدرت میتواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند... از پایگاه نوژه هم ترسی نداشته باشید؛ هر سه ساعت به سه ساعت دستور میدهم هواپیماهای عراقی بیایند و آنجا را بمباران کنند. پایگاه هوایی تبریز را هم با هواپیما هر سه ساعت به سه ساعت مورد هدف قرار خواهیم داد... علاوه بر آن، ضدهوایی و موشک سام 7 هم که داریم... هوانیروز عراق تا سرپل ذهاب به همراه ستونها خواهد بود. از نظر هوایی ناراحت نباشید، چون هواپیماهای عراقی پشتیبان ما هستند و تمام ماشینها بهصورت ستون حرکت میکنند.»
سازمان که به حساب خود با حمله صدام به جنوب توجه فرماندهان ایرانی را معطوف به آن جا می دانست حرکت خود را از سرپل زهاب آغاز کرد.
آن ها تصور می کردند با حضور نیروهای ایرانی در جنوب، کسی مانع از پیشروی آن ها نخواهد شد.
نیروهای سازمان به لطف هوانیروز عراق که با بمباران پایگاه هوایی نوژه و تبریز دامنه عمل نیروهای هوابرد ارتش را با مشکل مواجه کرده بودند توانستند تا چند کیلومتری کرمانشاه پیش روند!
ابتدا تنها با وجود دو تیپ در تنگه چهار زبر اولین سطح دفاعی در مقابل منافقین درست می شود اما کمتر از 48 ساعت بعد، پنج تیپ و لشکر از جنوب به سمت کرمانشاه حرکت می کنند.
زمان مقابله فرا می رسد
5 مرداد ماه ... سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی به فرماندهی امیر شهید، سپهبد علی صیاد شیرازی و با کمک بالگردهای هوانیروز، عملیات مرصاد را با رمز «یا علی ابن ابی طالب» آغاز و در اقدامی شجاعانه در مقابل پیشروی منافقین به سمت کرمانشاه (باختران) می ایستند.
فرماندهان عملیات که متوجه شدند اعضای منافقین فاقد استراتژی اولیه جنگی بوده و به شکل یک کاروان در حال پیشروی هستند ،با بررسی مسیر حرکت آنان، از تنگه چهار زبر (مرصاد) به عنوان کمینگاه استفاده نمودند.
عملیات مرصاد سه روز به طول انجامید، در روز اول هدف سد کردن هجوم منافقین بود، در روز دوم حرکت نیروی زمینی با پشتیبانی بسیار قوی نیروی هوایی و هوانیروز انجام و سرانجام در روز سوم همه یگانهای منافقین به کلی منهدم شد.
منافقین دراین عملیات با تحمل بیش از 1300 کشته و 2000 زخمی و منهدم شدن 120 دستگاه تانک،400 دستگاه نفربر، 240 قبضه خمپاره انداز 60 و 80 میلیمتری ، 30 عراده توپ و 106 میلیمتری شکست سختی را متحمل شدند.
پس از خاتمه عملیات و شکست منافقین، بعضی از آنها به روستاها پناه بردند و بعضیهایشان با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه دادند، اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتار کرده و در روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند.
کشتار غیرنظامیان بویژه کشتار دسته جمعی بیماران و پرسنل بیمارستان اسلامآباد از جمله اقدامات جنایتکارانه این گروهک تروریستی است.
در قرآن کریم میخوانیم: « اِنَّ جَهَنَّمَ کانَتْ مِرْصاداً »؛ مسلّماً (در آن روز) جهنّم کمینگاه بزرگی است.
راضیه رنجبر
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما