بندر امام خمینی(ره) واقع در خورموسی بزرگترین بندر عملیاتی جمهوری اسلامی ایران پس از بندر شهید رجایی است.
شهرستان کنارک به دلیل شرایط مناسب به زودی به قطب توریسم دریایی جنوب کشور تبدیل خواهد شد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برخی از مسافران ورودی به نوار ساحلی عمان با قصد خرید از مراکز خرید منطقه آزاد چابهار به این مناطق وارد می شوند اما برخی دیگر با هدف طبیعت گردی در نوار ساحلی عمان به گردش می پردازند.
کامبیز مشتاق گوهری بیان داشت: طی سالهای گذشته از سوی سازمان منطقه آزاد چابهار، امکانات گردشگری تفریحی مرتبط با دریا و ساحل آنگونه که شایسته است در سواحل چابهار ایجاد نشده است.
وی توسعه گردشگری دریایی و ساحلی در استان سیستان و بلوچستان را به عنوان اولویت های اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد و گفت: برنامه ریزی های لازم شده است و به زودی اجرایی خواهند شد.
امکانات و زیرساختهای گردشگری ساحلی و دریایی را در خارج از شهرستان چابهار رونق دهیم، چرا که اغلب سواحل چابهار صخره ای هستند و از پتانسیل لازم برای ایجاد برخی امکانات مرتبط با تفریحات دریایی و ساحلی برخوردار نیستند.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در میان سایر شهرستان های ساحلی استان، سواحل کنارک به دلیل ماسه ای بودن از قابلیت های زیادی برای ایجاد انواع تفریحات دریایی برخوردار است.
وی اذعان داشت: همچنین عمق مناسب آب برای شنا در طول سواحل کنارک و نیز آزاد بودن بیشتر سواحل آن برای ایجاد امکانات گردشگری از دیگر مزیت های شهرستان کنارک در زمینه توریسم دریایی محسوب می شود که آن را از سایر بخش های ساحلی استان متمایز کرده است حال آنکه چابهار دارای سواحل صخره ای و در بیشتر مناطق دارای عمق اقیانوسی است که برای شنا کردن و یا انجام هر گونه تفریحات دریایی از ایمنی لازم برخوردار نیست.
وی با اشاره به اینکه کنارک 50 کیلومتر از چابهار فاصله دارد، خاطرنشان کرد: همین فاصله کوتاه نیز باعث می شود تا تردد گردشگران به این منطقه از چابهار به آسانی صورت گیرد.
مشتاق گوهری در ادامه با تاکید بر اینکه کنارک، بهترین مکان مناسب برای ایجاد امکانات گردشگری دریایی و ساحلی است ، تصریح کرد : قصد داریم کنارک را در آینده نزدیک به قطب تفریحات دریایی جنوب ایران تبدیل کنیم.
وی از تمرکز اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان به منظور توسعه گردشگری دریایی در کنارک خبر داد و گفت: بدون شک جذابیت های توریستی کنارک زیر سایه چابهار می تواند باعث جذب گردشگران بی شماری به سواحل دریای عمان شود.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: همچنین کنارک توانایی تبدیل شدن به قطب ورزش های دریایی در جنوب کشور را با راه اندازی کلوپ های دریایی ارائه دهند این نوع خدمات خواهد داشت.
به گفته وی، در این راستا با جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و حمایت صددرصدی از آنها خواهیم توانست در آینده نزدیک به اهداف تعیین شده در راستای ایجاد توریسم دریایی در نوار ساحلی دریای عمان با محوریت کنارک دست یابیم.
وی همچنین سواحل زرآباد را به دلیل دارا بودن کشتزارهای موز یکی دیگر از جذابیت های استان سیستان و بلوچستان در نوار ساحلی دریای عمان دانست و گفت: در چهار فصل سال کشتزارهای موز می تواند مورد بازدید گردشگران قرار گیرد.
دکتر مشتاق گوهری بیان داشت: فعالیت های پر رونق صیادی در بندر زرآباد نیز از دیگر جذابیت های گردشگری این منطقه ساحلی به شمار می رود که امیدواریم با ایجاد زیرساختهای لازم گردشگری، شرایط ورود گردشگران به این مناطق زیبا را در ساحل دریای عمان فراهم کنیم.
به گفته مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان، غرب نوار ساحلی دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان نیز از چابهار تا گواتر دارای جذابیت های بسیار زیاد طبیعی از جمله کوه های گل افشان، کوه های مریخی، جنگل های حرا در خلیج گواتر ،تالاب صورتی و ... است.
*رونق فعالیت تنها کروز دریای خزر در روزهای گرم تابستان
دیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان از حمایت همه جانبه دستگاه های مربوطه از فعالیت کشتی تفریحی میرزاکوچک خان در آبهای بندر انزلی خبر داد.
رضا علیزاده اظهار داشت : اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با انجام مکاتبات و برگزاری جلسات متعدد در قالب کمیته گردشگری دریایی استان گیلان، تمام شرایط لازم برای فعالیت کشتی میرزاکوچک خان را در آبهای گیلان فراهم کرده است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان بیان داشت : شرایط مناسب برای پهلوگیری کشتی در اسکله بندر انزلی و نیز استفاده از امکانات ترمینال مسافربری این بندر نیز برای کشتی میرزا کوچک خان فراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه، توسعه گردشگری دریایی در دستور کار استان قرار گرفته است، بیان داشت: این کشتی تفریحی یکی از مهمترین عوامل توسعه توریسم دریایی در استان گیلان محسوب می شود و فعالیت آن همواره مورد حمایت اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان خواهد بود.
اقبال گردشگران از برگزاری تورهای کشتی میرزاکوچک خان در آبهای انزلی
مالک کشتی تفریحی میرزاکوچک خان نیزدر خصوص فعالیت های این کشتی اظهار داشت: بعد از اتمام ماه مبارک رمضان و شروع تعطیلات تابستانی، شاهد از سرگیری فعالیت کشتی تفریحی میرزا کوچک خان در آبهای بندر انزلی بوده ایم.
داریوس توکلی از رونق فعالیت های گردشگری این کشتی در آبهای انزلی در ایام تابستان خبر داد و تاکید کرد: هم اکنون این کشتی تورهای چند ساعته روی آب برای گردشگران برگزار می کند که بسیار مورد اقبال نیز واقع شده است.
وی در ادامه بیانات خود اذعان داشت: همچنین در تورهای گردشگری دریایی که توسط این کشتی برگزار می شود، امکان سرو غذا نیر در رستوران کشتی فراهم شده است.
این فعال بخش خصوصی در امر گردشگری دریایی در آبهای شمالی کشور، خاطرنشان ساخت: همچنین در صورت درخواست مسافران، امکان اقامت شبانه نیز در اتاق های کشتی میرزاکوچک خان برای گردشگران فراهم خواهد بود.
امکان اقامت شبانه در کشتی میرزا کوچک خان
وی در ادامه تصریح کرد: گردشگران می توانند اقامت شبانه روی آب را در کشتی پهلوگرفته در بندر انزلی تجربه کنند.
مرکز اقامتی این کشتی در حد هتل چهار ستاره است که می تواند بسیار مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.
همچنین امکان برگزاری هر گونه سمینار و همایش دولتی و خصوصی در کشتی میرزاکوچک خان فراهم است که امیدواریم سازمان های مربوطه از طریق نامه نگاری با مراکز دولتی این مهم را به اطلاع تمام ارگان ها برسانند.
توکلی ادامه داد: به این ترتیب با افزایش سرویس دهی و تقاضاها، فعالیت کشتی میرزاکوچک خان بیش از پیش رونق خواهد گرفت.
تردد کشتی میرزاکوچک خان بین بنادر شمالی منوط به فراهم شدن شرایط استاین فعال بخش خصوصی در امر گردشگری دریایی درخصوص تردد کشتی میرزا کوچک خان بین بنادر شمالی کشور اظهار کرد: ما از تحقق این مهم بسیار استقبال خواهیم کرد اما عملی شدن آن مستلزم حمایت ادارات بنادر و دریانوردی شهرستان های ساحلی برای ایجاد امکان پهلوگیری این شناور است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگرگردشگران نیز باید برای تردد در بین بنادر شمالی کشور متقاضی باشند و مسافر برای حرکت کشتی میرزا کوچک خان به حد کافی فراهم باشد.
به گفته توکلی، یکی از ملزومات این امر نیز تبلیغات گسترده از سوی دفاتر خدمات مسافرتی برای جذب گردشگران علاقه مند به استفاده از کشتی تفریحی میرزا کوچک خان است؛ این دفاتر می توانند در جذب گردشگران بسیار موثر عمل کنند.
مالک کشتی میرزاکوچک خان اظهار امیدواری کرد: شرایط مناسب برای توسعه فعالیت تنها کروز کشور در دریای خزر بیش از پیش فراهم شود تا به دنبال آن شاهد رونق گردشگری دریایی در آبهای شمالی کشور باشیم.
لازم به ذکر است، کشتی میرزا کوچک خان ساخت کشور ژاپن است و حدود 45 سال قدمت دارد. این کشتی دارای پنج طبقه، 74 متر طول، 12 متر عرض، 20 متر ارتفاع و 26 کابین درجه یک و دو است.
*ساخت شناور کامپوزیتی ضد غرق در کشور
متخصصان صنایع کشورمان موفق به ساخت یک شناور ماهیگیری کامپوزیتی با قابلیت ضد غرق و مزایای مضاعف نسبت به شناورهای رایج شدند.
ابوطالب صالحی، مدیر بازرگانی شرکت هفت دریای تیوا گفت : شرکت ما یک شرکت فعال در زمینه صنعت هوایی کشور است که برای ساخت انواع شناورها نیز طرح داده است.
وی با اشاره به ساخت یک نوع شناور صیادی با قابلیت ضد غرق، افزود: این قایق ماهیگیری تماما کامپوزیت است و قصد داریم تغییراتی در صنعت دریایی کشور ایجاد کنیم.
مدیر بازرگانی شرکت هفت دریای تیوا خاطرنشان کرد: با توجه به تحقیقات میدانی و نیازسنجی انجام شده، دریافتیم که صنعت دریایی کشورمان در تمامی بخشها نیاز به پیشرفت دارد اما قشر ماهیگیر ما نیاز بیشتری به کمک دارد.
صالحی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر ماهیگیرانی که با قایق اقدام به صید میکنند، هیچ کدام از امکانات رفاهی را در شناورهای کنونی ندارد، اما در شناور ساخته شده جای استراحت برای دو نفر و سرویس بهداشتی مناسب در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه دارا بودن مخزن نگهداری ماهی به میزان 750 کیلوگرم، از دیگر مزایای این شناور است، گفت: با توجه به اشرافی که در بحث کامپوزیت داشتهایم، این محصول را پنج سال گارانتی کردهایم.
مدیر بازرگانی شرکت هفت دریای تیوا تصریح کرد: تستهای این شناور که هشت متر طول و سه مترعرض دارد، انجام شده و قیمتی حدود 200 میلیون ریال دارد که قصد داریم آن را به تولید انبوه برسانیم.
صالحی با اشاره به برخی دیگر از ویژگیهای این شناور ضد غرق، بیان کرد: تستهای انجام شده سرعتی حدود 21 مایل را نشان داده که البته با کاهش وزن 1100 کیلوگرمی شناور، تا 29 مایل نیز قابل افزایش است.
وی با بیان اینکه این شناور با استقبال زیادی روبرو شده و امکان تولید انبوه آن برای هر فروند پنج روز، میسر است، اظهار کرد: نمونه بعدی هفت متر طول و 260 سانتیمتر عرض دارد که علاوه بر ویژگیهای یاد شده، سرعتی حدود 29 مایل را خواهد داشت.
صالحی با اشاره به اینکه نمونه اولیه این شناور در بندر دیر بوشهر به آب اندازی شده است، افزود: این شناور از نوع کاتاماران است و شرکت هفت دریای تیوا طرح و ساخت شناورهای کلاس بالاتر از کاتاماران(تری ماران با موتور دیزل) را در برنامه دارد.