سرمایه گذاری کلان صنعت قند و شکر داخلی زیر تیغ واردات
مشاور سابق وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات بیرویه شکر موجب رکود و در نهایت تعطیلی واحدهای تولیدی در کشور می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علیرضا شافعی نیا در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه واردات کالاهای ضروری و استراتژیک مثل شکر از سودآوری قابل توجهی برخوردار است، افزود: خوشبختانه سرمایه گذاری کلانی به لحاظ تولید قند و شکر از چقند قند و نیشکر و همچنین کارخانه های تصفیه شکر خام در کشور صورت گرفته است و می طلبد مسئولان به ظرفیت های تولید داخلی بیش از گذشته توجه کنند.
وی اظهار داشت : واردات شکر تصفیه شده نه تنها ارزش افزوده و اشتغالزایی در کشور ایجاد نمی کند بلکه سرمایه گذاری های داخلی راکد و تولید ملی به شدت دچار آسیب خواهد شد.
شافعی نیا گفت: واردات شکر خام با هدف فرآوری و تبدیل به ارزش افزوده به نفع اقتصاد بوده و در عین حال موجب تولید ناخالص ملی، درآمد ملی، ایجاد اشتغال و ... در جامعه می شود.
وی افزود: صنعت قند و شکر بیشترین ارتباط را با حلقه های پیشین و پسین در زنجیره تولید اقتصاد ملی دارد و مهمترین بخش های تامین کننده ورودی های صنعت قند و شکر بخش کشاورزی مواد اولیه چغندرقند، نیشکر، بخش صنعت تجهیزات سرمایه ای، بخش نفت تامین انرژی، حمل و نقل و بازرگانی خدمات حمل هستند.
شافعی نیا تصریح کرد: مهمترین گام در تولید قند و شکر تامین نهاده های اولیه این صنعت یعنی چغندر قند و نیشکر است و از این جهت صنعت قند و شکر وابستگی شدیدی به بخش کشاورزی دارد و اثار عوامل موثر در زراعت این محصولات بطور مستقیم به صنعت و سایر بخش های وابسته منعکس و تاثیر می پذیرد.
در پایان بد نیست بدانید اگرچه با تولید 1.5 میلیون تن شکر در سال زراعی گذشته رکورد تولید این محصول به گفته عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی شکسته شد اما به همریختگی بازار این کالا و افزایش حداقل هزار تومانی قیمت این کالا در 2 ماه گذشته شیرینی این رکورد را تلخ کرد.
برخی کارشناسان معتقدند با وجود تولید داخلی 1.5 میلیون تن شکر و واردات کافی و عرضه روزانه حدود 5 هزارتن شکر در بورس کالا، برخی دلالان برای واردات بیشتر و یا با هدف افزایش قیمت، از طریق احتکار شکر و نشان دادن کمبود مصنوعی شکر، در صدد تحمیل مجوز واردات بیشتر شکر به وزارت جهاد کشاورزی و لطمه به تولید داخلی چغندر قند هستند.