عزم محققان ایرانی برای ورود به بازار صفحات لمسی
محققان ایرانی با ساخت نانو الیاف مس و استفاده در صفحات شفاف و رسانا تلاش دارند از بازار یک میلیارد و 600 میلیون دلاری صفحات لمسی سهم داشته باشند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ اگر به پیرامون خود نیم نگاهی بیندازید قطعا نمونه هایش را خواهید دید.
صفحاتی روشن و شفاف که در تجهیزاتی مختلف به کار برده شده اند، از گوشی های تلفن همراه و تلویزیون گرفته تا صفحات نمایشگر لمسی یخچال و گاز و... تکنولوژیای پیشرفته که بازاری یک میلیارد و 600 میلیون دلاری در جهان دارد.
بگذارید کمی به عقب برگردیم و فناوری ساخت نسل گذشته صفحات لمسی را برسی کنیم؛صفحاتی بزرگتر، پر مصرف تر و حجیم تر از نمونه های امروزی که با الکترودهای متداول ساخته و روانه بازار می شد.
دانش آموخته دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به تازگی توانسته به دانش فنی تولید الکترودهای رسانای شفاف دست یابد.
این الکترودها در ساخت سلولهای خورشیدی، صفحات لمسی تلفنهای همراه، نمایشگرهای LED و OLED، کاربرد اساسی دارند.
نیکو ساوه شمشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص تشکیل نانوسیستم های فلزی در لایه الکتروریسی شده برای ایجاد رسانایی افزود: هدف از اجرای این پروژه تولید یک زیرلایه رسانا و شفاف با استفاده از روش الکتروریسی نانوالیاف های فلزی است.
وی با اشاره به قیمت بالای زیر لایه های فعلی در بازار تصریح کرد: اگر ما بتوانیم از ماده ای مانند مس و از روش های ساده مثل الکتروریسی استفاده کنیم می توانیم به تولید زیرلایه ای با قیمت ارزان تر و کارآیی بالاتر دست پیدا کنیم.
ساوه شمشکی افزود: از سوی دیگر با توجه به معایب زیاد الکترودهای متداول در صنعت، تلاش برای تولید یک جایگزین مناسب طی چندسال اخیر شروع شده است.
این محقق با اشاره به رسانایی خوب و شفافیت بالا به عنوان ویژگی نانوساختارهای تولید شده گفت: در این پروژه ساختارهای نانومقیاس مس از طریق تولید نانوالیاف کامپوزیتی پلی وینیل الکل (PVA) و استات مس در فرآیند الکتروریسی به همراه عملیات کلسینه کردن آنها در دمای بالا مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی با تشریح نتایج بررسی حاصل از رسانایی سطحی و شفافیت نمونه ها تاکید کرد: لایه های تولید شده به صورت رندوم (تصادفی) علاوه براینکه از شفافیت خوبی برخوردارند، دارای مقاومتی در حدود6 و 7 دهم مگا اهم هستند.
ساوه شمشکی گفت: استفاده از این ساختارها به عنوان زیرلایه رسانا شفاف به عنوان روشی کارا و ارزان نسبت به مواد و ساختارهای معمول امکان پذیر است.