رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه تاکنون در فعالیت های بزرگ اقتصادی فقط دولت حضور داشته و دولت هم برای خود قانون گذار بوده و با در نظر گرفتن منافع خود قانون را وضع کرده است ف افزود: وقتی بخش خصوصی گوشه کوچکی از میدان بازی را در دست می گیرد، باید کسی باشد که قواعد بازی جدید را ترسیم و از آن حمایت کند که این عمل به معنای بهبود فضای کسب و کار است.
وی اضافه کرد: باید کاری کنیم که بخش خصوصی بتواند سر پا بایستد. به عنوان مثال گمرک در دست دولت است. آیا این درست است که کالایی که وارد کشور می شود و دولت برای خودش، یک تعرفه وضع کند و برای بخش خصوصی یک تعرفه دیگری؟ اگر چنین باشد بخش خصوصی به نوعی نابود است و دولت دامپینگ می کند، یعنی برای خود تعرفه نمی بندد ولی برای بخش خصوصی 30 درصد گمرک در نظر می گیرد، چه کسی باید اشتباه دولت را گوشزدکند؟
پوری حسینی ادامه داد: دولت باید خودش بخش خصوصی را تقویت کند و این کار به معنای بهبود فضای کسب و کار است و انجام آن هم عمل بسیار پیچیده و سخت و شجاعانه ای است.
وی با بیان اینکه این کار باید در کشور انجام شود ، اذعان داشت: بخش اعظم مخاطب من مجلس شورای اسلامی است، زیرا قوانین در مجلس وضع می شود نه در دولت. مجلس باید داور بین دولت و بخش خصوصی قرار گیرد. مجلس باید نظارت داشته باشد و به دولت بگوید که حق ندارد به این صورت تعرفه ببندد، حق ندارد به این صورت مالیات ببندد، تاکید کند که دولت باید بخش خصوصی را حمایت کند، دولت باید زنجیری را که به دست بخش خصوصی بسته شده است ، باز کند.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: مشکلات در این کشور باید ریشه ای حل شود و به نظر ما، هم مجلس و هم دولت حتما کمک کنند تا خصوصی سازی واقعی شکل بگیرد، دولت ها باید به دولت های بعد خود فکر کنند و خودشان، خودشان را محدود کنند و کمک کنند تا بخش خصوصی جایگزین بخش دولتی شود.
وی با اشاره به اینکه با انجام این تلاش ها بخش خصوصی می تواند رشد کند ، افزود: بخش خصوصی همانند بخش های دیگر هم متشکل از افراد خوب است هم افرادی که خوب نیستند و اگر در بخش خصوصی افرادی هستند که خوب عمل نمی کنند، نباید آن را بزرگ جلوه دهیم.
پوری حسینی اضافه کرد: در سازمان خصوصی سازی هر جا در واگذاری ها بحث اهلیت مطرح شده، متاسفانه با یک فساد همراه بوده است؛ یعنی اینکه به من سازمان خصوصی سازی یا هیئت واگذاری یا ارکان خصوصی سازی یک سوتی زده اند و گفته اند هر وقت مایل بودید یک سوتی بزنید و به یکی بگویید فول، پنالتی گرفتن قاعده دارد و نمی توان در محوطه جریمه یک تیم، فردی خطایی کند آن گاه برای تیم مقابل پنالتی بگیرند و بگویند پنالتی بزن. اهلیت یعنی تشخیص دهیم چه کسی حق دارد این سهام را بخرد.
وی با بیان که اگر بحث اهلیت وارد خصوصی سازی شود ، فساد است ، گفت: وقتی بخش خصوصی واحد زیان دهی را می خرد از جیب خودش هزینه می کند و اگر نتواند آن بخش را خوب اداره کند اولین کسی است که آسیب می بیند. دولت چه آسیبی می بیند؟ در قرارداد گفته شده که این سهام واگذار شده است و پول و چک گرفته می شود و اگر چک ها به وقت خودئ دریافت شود و به موجب قرارداد بقیه تعهدات خود را انجام دهد، سهام آن آزاد می شود در غیر این صورت سهام که داده شده است پس گرفته می شود پس جای نگرانی وجود ندارد و در نتیجه بخش خصوصی خریدار، بیشتر از دولت به آن واحد دل می سوزاند و چرا باید گفت باید اهلیت داشته باشد؟