مدیرکل فنی و حرفه ای تهران
شناخت از خدمات سازمان فنی و حرفه ای ضروریست
شناخت و آگاهی مردم از خدمات و فعالیت های آموزشی سازمان یک ضرورت است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مجید طهرانیان امروز در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت کارآفرینی با اشاره به اینکه ششم مرداد ماه، روز ملی کارآفرینی و مهارت نامگذاری شده است، افزود: با توجه به فعالیت های گسترده سازمان آموزش فنی و حرفه ای در کشور، ششم تا سیزده مرداد هفته مهارت نامیده می شود که در این هفته فعالیت های مختلف و متنوعی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: عمده فعالیت های هفته مهارت به اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از کارکردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای اختصاص دارد زیرا بسیاری از مردم از عملکرد این سازمان بی اطلاع هستند و سطح کار آن را در حد یک هنرستان فنی و حرفه ای تصور می کنند از این رو شناخت از خدمات و فعالیت های آموزش فنی و حرفه ای یک ضرورت است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و مجموعه نظام بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای هم به عنوان یک مجموعه آموزشی تلاش دارد با رعایت صحیح قوانین و استفاده از آخرین روش های موجود در امر آموزش فنی و حرفه ای نقش موثر و فعالی در امر کارافرینی و اشتغالزایی بر اساس نیازهای بازار کار ایفا کند.
وی در ادامه گفت: رشته های مراقبت و زیبایی پوست، طراحی دوخت لباس و صنایع غذایی به ترتیب نخستین انتخاب هنرجویان تهرانی است .
طهرانیان افزود: پس از رشته های مراقبت و زیبایی - طراحی دوخت لباس و صنایع غذایی ، رشته صنعت گردشگری بیشترین استقبال شده است .
وی با بیان اینکه این رشته ها در مراکز دولتی و خصوص ارائه می شود، گفت: در سال های اخیر با سیاست های دولت متقاضیان رشته صنایع گردشگری نیز افزایش یافته است.
طهرانیان با بیان اینکه رشته های صنعتی و فنی با استقبال کمتری روبرو شده افزود: رشته های فنی سرمایه بیشتری برای کار نیاز دارند و کارآفرینان برای ایجاد شغل باید به سمت رشته های فنی و صنعتی حرکت کنند.
وی برگزاری همایش های متعدد با همکاری سازمانها و اتحادیه های صنفی را از دیگر فعالیت های هفته مهارت برشمرد و گفت: برپایی همایش و کارگاه های آموزشی با همکاری سازمان ها و اتحادیه های صنفی نقش مهمی در توسعه بخش فنی و حرفه ای کشور خواهد داشت و در همین چارچوب ششم مرداد همایشی با اتحادیه طلا و جواهر برگزار خواهد شد و امیدواریم علاقه مندان و متقاضیان این حرفه بیشترین بهره را از حضور مدرسین و اساتید سازندگان طلا و جواهر ببرند.
وی همچنین با اشاره به تعهدات اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران در سال 95 ادامه داد: قصد داریم در سال 95 به اهداف تعیین شده از جمله در پروژه های امور مهارتهای پیشرفته 277 نفر، آموزش صنایع 2733 نفر، آموزش روستایی 673 نفر، آموزشهای مراکز 10150 نفر و کاهش آسیب های اجتماعی 530 نفر در بخش دولتی و همچنین موسسات کارآموزی آزاد 70 هزار نفر را در بخش غیر دولتی دست یابیم.
طهرانیان در ادامه درباره صدور کارتها و گواهینامه های آموزش فنی و حرفه ای در هفته مهارت و حذف حدود 30 هزار گواهینامه گفت: صدور کارتها و گواهینامه های آموزش فنی و حرفه ای ارتباطی به هفته مهارت ندارد و به طور عمومی کار صدور آنها انجام می شود.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری آزمون های تخصصی مهارتی برای هنرآموزان این استان و ارائه گواهینامه مهارتی الکترونیکی افزود: در
گواهینامه های جدید امکان تقلب به حداقل رسیده است.
طهرانیان گفت : بخش استعلام در سایت اداره کل گنجانده شده است و وارد کردن شماره کد ملی هنرآموز- صحت و رقم ادعای وی مبنی بر داشتن گواهینامه مهارت تایید و یا تکذیب می شود.
وی افزود: همه تلاش سازمان آموزش فنی و حرفه ای این است که ضریب و سطح امنیتی به بالاترین نقطه برسد تا جعل و تقلب در صدور کارتها و گواهینامه ها به حداقل برسد بنابراین علت حذف این تعداد از کارتها و گواهینامه ها بالا بردن سطح امنیت آنها بود و با راه اندازی سامانه استعلام، امکان جعل از بین رفته است و سال گذشته 600 مورد جعل گواهینامه گزارش شد که در سال جاری با تدابیر انجام شده امکان جعل وجود ندارد.
طهرانیان با اشاره به اعتبار بالای کارتها و گواهینامه های فنی و حرفه ای کشور در میان کشورهای توسعه یافته گفت: مدارک آموزش فنی و حرفه ای کشور حتی از مدارک دانشگاهی برای بسیاری از کشورهای خارجی معتبرتر است بنابراین شاهد جعل و تقلب این مدارک از جانب برخی افراد سودجو بودیم که در مدارک جدید امکان جعل وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر افزایش مهارت های فنی و حرفه ای در میان جوانان افزود: متاسفانه نظام آموزش کشور نظامی کارمند پرور است و اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی علاقمندند پس از پایان تحصیلات پشت میز بنشینند این درحالیست که از مهارت های عملی خبری نیست.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران در ادامه با بیان اینکه فرهنگ مهارت آموزی در جامعه ایجاد نشده است و نظام آموزشی کشور مبتنی بر مهارت آموزی نیست، گفت: با انعقاد تفاهم نامه هایی بین وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش سن آموزش مهارت به دوره تحصیلی دبستان می رسد.
طهرانیان گفت: مراکز آموزش فنی و حرفه ای هم اکنون بالای 12 سال را آموزش می دهند اما بر اساس این تفاهم نامه ها، سن آموزش های فنی و حرفه ای کاهش خواهد یافت.
وی افزود: بر اساس تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش در پایه دهم به بعد، دانش آموزان رشته های متوسطه نیز در سه سال آخر تحصیل خود موظف
به دریافت 180 تا 240 ساعت مهارت می شوند.
طهرانیان در ادامه با اشاره به تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس فنی و حرفه ای نیز گفت : درگذشته قانونی وضع شد که این دولت خود را
ملزم به اجرای آن می داند.
وی افزود: تاکنون 76 مربی در تهران استخدام شده و 44 نفر دیگر نیز منتظر اعلام نتیجه گزینش برای استخدام هستند.