بهرهبرداری ضد ایرانی از حادثه مونیخ
برخی محافل بیگانه سعی میکنند از حادثه مونیخ برای متهم کردن تهران به همکاری با گروههای تروریستی بهره برداری کنند.
یک تیراندازى روز جمعه در یک مرکز خرید در شهر مونیخ آلمان گزارش شد. تیراندازی حدود ساعت شش عصر در رستوران مک دونالد داخل مرکز خرید روی داد و بر اساس آخرین اظهارات مقامات پلیس 9 نفر کشته و تعدادی هم مجروح شده اند. به گزارش صدای آمریکا پلیس آلمان ادعا کرده که مهاجم و تیرانداز شهر مونیخ یک جوان 18 ساله ایرانی - آلمانی است" این درحالی است که خبرگزاری دولتی آلمان تصریح کرد: "بنا بر آخرین اظهار نظر پلیس شهر مونیخ، مهاجمان دست کم سه نفر بوده اند، که همگی از محل گریخته اند و عملیات ماموران امنیتی آلمان برای شناسایی و دستگیری آنها همچنان در جریان است."
با مروری بر تحولات سیاسی و رسانهای چند روز اخیر- بویژه تحرکات ضد ایرانی عربستان و مطرح شدن ادعاهایی درباره حضور رهبران القاعده در ایران- این دیدگاه تقویت میشود که محافل رسانهای بیگانه سعی میکنند از حادثه تروریستی مونیخ به نوعی برای متهم کردن تهران به همکاری با گروههای تروریستی و کشیدن پای تهران در عملیاتهای تروریستی در جهان - بخصوص حادثه 11 سپتامبر در نیویورک - بهره برداری کنند.
به عنوان مثال، از سویی وزارت خزانه داری آمریکا هفته گذشته با صدور بیانیهای از اعمال تحریم بر ضد سه نفر از سران القاعده خبر داد. جالب اینکه در این بیانیه ادعا شده این افراد در ایران اقامت دارند. از سوی دیگر، همزمان برخی رسانههای آمریکا کتابی را معرفی کردند که در آن ادعا شده "ایران از القاعده حمایت میکرد". حتی بر اساس ادعای این کتاب، که به کوشش مایک فلین یک مقام اطلاعاتی آمریکا تالیف شده، "القاعده در ایران بر روی سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی کار میکرده است".
القاعده مسئول حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 در ایالات متحده است. ادعاها درباره ارتباط ایران و القاعده در حالی است که بحث ارتباط برخی شهروندان یا مقامهای عربستان با آن گروه تروریستی، بیشتر در آمریکا مطرح بوده و اخیرا 28 صفحه از گزارش سال 2002 کنگره که تاکنون محرمانه مانده بود، پس از بیش از سیزده سال منتشر شد.
مایک فلین مدیر پیشین آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا دوشنبه گذشته درباره جزئیات این کتاب در گفتگو با فاکس نیوز گفت: بسیاری از مردم فکر میکنند که القاعده و ایران دشمن یکدیگر هستند، (اما) در واقع ما شاهد این بودهایم که ایران برای سالها از القاعده حمایت میکرده است. ایران نقطه ترانزیت بین مرکز کنترل و فرماندهی بن لادن، و آنچه که از جانب القاعده در عراق انجام میشد، بود." ژنرال فلین در ادامه ادعا کرد: "ما متوجه شدیم که رهبران القاعده در ایران پنهان شدند. از این رو چنین رابطه جالبی (بین آنها) بوده و همه اینها بر میگردد به ایدئولوژی افراطی که با آن روبرو هستیم."
پایگاه اینترنتی صدای آمریکا دیشب حتی بر تلاش لابیهای طرفدار عربستان سعودی در آمریکا برای کشاندن پای ایران به حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001، یک هفته پس از انتشار بخش محرمانه گزارش تحقیق و تفحص کنگره آمریکا در این باره، تصریح میکند.
این پایگاه اینترنتی به نقل از وبسایت اینترسپت مینویسد "در یکی از این تلاشها، فران تاون سند یکی از مقامات دولت جرج دبلیو بوش میگوید "این که سوال می شود نقش عربستان سعودی در حوادث یازدهم سپتامبر چه بوده باید، به سمتی دیگر سوق داده شود." بر اساس این گزارش اندرو بوون در شبکه العربیه وابسته به حکومت عربستان نوشته است، انتشار این اسناد نشان میدهد که حکومت عربستان سعودی نقشی در حملات یازدهم سپتامبر نداشته است. یکی دیگر از نویسندگان این شبکه پا را فراتر گذاشته و نوشته است انتشار اسناد محرمانه باید بر روی روابط هواپیماربایان یازدهم سپتامبر با حکومت ایران معطوف شود.
پیش از این امریکا و متحدان غربی عمدتا جمهوری اسلامی ایران را به دلیل حمایت از جنبش حزب الله در لبنان و گروههای مقاومت فلسطینی مانند حماس، در فهرست حامیان تروریسم قرار داده و تحریم هایی را هم علیه تهران اعمال کرده اند. اما چگونه میتوان حمایت از مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین را حمایت از تروریست خواند در شرایطی که اولا، جنبش حرب الله لبنان مهمترین سد در برابر پیشروی داعش و حتی القاعده در سوریه و عراق است و ثانیا، افکار عمومی جهان با جنبش بایکوت و تحریم محصولات رژیم صهیونیستی به حمایت از مقاومت اسلامی در فلسطین برخواستهاند.
با توجه به این سابقه به نظر میرسد تبلیغات غربی- سعودی علیه ایران در این زمینه وارد مرحله جدیدی شده است و آنها تلاش میکنند تهران را به حمایت از القاعده و بعد داعش و همچنین مشارکت در حوادث تروریستی - مانند حادثه مونیخ- متهم کنند تا اولا، پروژه ناکام متهم کردن تهران به حمایت از تروریسم را به زعم خود بازسازی کنند و ثانیا، توجهها را از ارتباط تنگاتنگ عربستان و ایدئولوژی وهابیت و سلفیگری این کشور با سازمانهای تروریستی، مانند القاعده و داعش، و حادثه 11 سپتامبر منحرف کنند.
--------------------------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی