پخش زنده
امروز: -
آتش سوزی هرساله بخش وسیعی از جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد را به کام خود می کشاند.
گزارش مکتوب:
هر ساله با آغاز فصل گرما آتش به جان جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد می افتد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: کهگیلویه و بویراحمد با حدود یک درصد مساحت کشور دارای یک میلیون و 200 هکتار جنگل است.
آقای بهشتی فر با بیان اینکه هفت درصد جنگلهای کشور در کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است افزود: با داشتن این مقدار جنگل به تناسب جمعیت و وسعت، خطر آتشسوزی همواره در کمین است و باید برای آینده فکری به حال این معضل بزرگ کرد.
دلایل آتش سوزی در جنلگهای استان متفاوت است اما هر دلیل که داشته باشد از روی بی احتیاطی یا بی توجی به این منابع ناب و خدادادی است .
نحوه شروع آتش می تواند از انداختن یک فیلتر سیگار یا چوب کبریت ، روشن کردن آتش در طبیعت توسط گردشگران یا مسافران ، آتش زدن کاه و باقیمانده محصولات زراعی برای پاک شدن زمین و تسهیل در عملیات شخم و کاشت باشد .
در هر صورت آتش علاوه بر قلع و قمع درختان کوچک و ضعیف کردن درختان بزرگ مواد عالی و حتی بذر های گیاهان مرتعی را از بین می برد و محل آتش سوزی کاملا فقیر شده و درختان باقیمانده هم در سالهای بعد به دلیل ضعیف شدن مقاومت خود در برابر آفات و بیماریها را از دست می دهند و به مرور زمان خشک خواهد شد .
اما متاسفانه برای کهگیلویه و بویراحمدی ها که روزانه اخبار را از سایتها ، شبکه استانی دنا و سایر منابع پیگیری می کنندآتش سوزی در باغات، مزارع، مراتع و جنگلها،کوهستان ها و... در نقاط مختلف استان به خبری کاملا معمول وتکراری تبدیل شده است؛ بطوریکه در 10 روز اخیر حدود 10 فقره آتش سوزی به وقوع پیوست که بر اثر آن حدود 70 هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی طعمه حریق شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: منطقه بهره عنا در شهرستان باشت هفته پیش دچار آتش سوزی شد به همین منظور بالگرد آب پاش به همراه نیروهای امدادی به این منطقه سخت گذر اعزام شد ولی به دلیل سنگلاخی بودن منطقه بالگرد نتوانست کمک مناسبی انجام دهد به همین دلیل آب را از ارتفاع بسیار بالا پاشید و چاره ساز نبود .
عزت الله بهشتی فر با بیان اینکه مناطق ده برآفتاب ، گردنه تیر احمد بابکان ، منصورآباد دشت روم و نقاره خانه کبگیان و مورتوت و بهره عنا در کهگیلویه و بویراحمد روزهای اخیر دچار آتش سوزی شد گفت: 150 امدادگر مناطق طبیعی طی این مدت در این مناطق برای خاموش کردن آتش فعالیت داشتند .
بهشتی فر با بیان اینکه وسعت و علت این آتش سوزی ها در دست بررسی است گفت: وزش باد و کمبود تجهیزات روند کنترل آتش در برخی مناطق را کند کرده بود.
وی کمبود خودرو، نیروی انسانی، تجهیزات و نبود اعتبارات کافی را از مهمترین مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست استان برای خاموش کردن آتش دانست و گفت: از ابتدای امسال تا کنون 527 هکتار از مراتع کهگیلویه وبویراحمد دچارآتش سوزی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که هر سال با شروع فصل گرما آتش سوزی منابع طبیعی این استان را تهدید می کند گفت: پارسال بیش از یکصدوهشتاد هکتار از مراتع و جنگلهای این استان طعمه آتش شده است که مهمترین دلیل این آتش سوزی ها سهل انگاری و بی توجهی افراد به هشدارهای ماموران در خصوص آتش سوزی بوده است به گونه ای آتش سوزی در پارسال دویست میلیارد ریال به منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد خسارت وارد کرد .
آقای وفایی مقدم وجود بافت کوهستانی و سخت گذربودن را از عوامل افزایش خسارت ناشی از آتش سوزی در مراتع و جنگل های کهگیلویه وبویراحمد دانست.
نکته بسیار نگران کننده و حائز اهمیت این است که استان کهگیلویه و بویراحمد از یک سو در تمام شاخص های توسعه یافتگی و در دسته بندی های استان هاهمواره جزء مناطق عقب افتاده، فقیر و توسعه نیافته کشور محسوب می گردد از سویی دیگرتنها دارایی و ثروت این استان را می توان طبیعت بکر و منحصر به فرد و همچنین پتانسیل های بالقوه آن در بخش کشاورزی و توریسم و گردشگری عنوان کرد.
این موضوع باعث شده تا استان ما به عنوان چهارفصل و پایتخت طبیعت کشور وعناوینی از این دست معرف همگان باشد و بنابراین حداقل انتظارهمگان از مردم و به خصوص روستاییان و کشاورزان و توریست و گردشگران محلی این است که با تمام وجود و باجان دل در حفظ طبیعت باشکوه و این سرمایه ارزشمند و میراث با ارزش طبیعی و خدادادی مان کوشا باشند نه اینکه آگاهانه و یا ناآگاهانه کمر همت به آتش زدن و نابودی محیط زیست خودمان ببندیم.