دکتر هاشمی در جمع خبرنگاران:
راه حل کمبود نیرو و ارتقای نظام سلامت، کاهش تصدیگری است
وزیر بهداشت گفت: برای بهبود و ارائه خدمات وزارت بهداشت و رفع مشکل کمبود نیرو باید این وزارتخانه، نظارت و سیاستگذاری کند و تصدی گری را کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر هاشمی در حاشیه اجلاس مشترک روسای دانشکده های پرستاری و مدیران پرستاری دانشگاه ها و بیمارستان های سراسر کشور در جمع خبرنگاران افزود: پیشنهاد کاهش تصدی گری وزارت بهداشت 2 سال است که ارائه شده و تصویب آن نیازمند جسارت دولت و مجلس است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اجرای این پیشنهاد نیازمند تقویت بیمه هاست که بتوانند خرید خدمت کنند و ارائه کننده خدمت دولتی نباشد.
دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه بنای دولت بر کوچک سازی است گفت: دولت نمی تواند با جذب نیرو، متورم شود، وزارت بهداشت 450 هزار نیرو دارد و اگر بنا باشد مجوز استخدام دهند کم کم وزارت بهداشت مانند وزارت آموزش و پرورش می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که در برنامه توسعه ششم مصوباتی برای حمایت بیمه ها داشته باشیم افزود: باید از سایر بخش های ارائه خدمات در بخش غیر دولتی استفاده بیشتری کرد تا مردم آسیب نبینند و پرداختی مردم افزایش پیدا نکند، با این روش مانند بخش نفت و گاز و آب و برق که دولت از بخش خصوصی خرید می کند در حوزه سلامت نیز شاهد این تحول باشیم.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه پرستاران بعد از طرح تحول سلامت فشارکاری بیشتری را تحمل می کنند که برای جبران کمبود نیروی آنها تاکنون کمکی نشده است گفت: 100 هزار نیروی پرستار کم داریم و تاکنون حتی یک مورد مجوز استخدام پرستارنداشته ایم و برای بیمارستان های جدید نیز با تاخیر مجوز استخدام صادر شده است.
دکتر هاشمی همچنین درباره طرح جدید اعتباربخشی بیمارستان ها نیز گفت: هدف اصلی این طرح افزایش رضایتمندی مردم و احترام بیشتر به آنها در قالب ارتقای کیفیت خدمات است.
وی گفت: البته بخشی از ارتقای کیفیت خدمت نیازمند توسعه زیرساخت هاست، درجاهایی که تخت بیمارستانی تا تجهیزات بیمارستانی یا آزمایشگاهی کمبود داریم، ارائه دهندگان خدمت تقصیری ندارند.
وزیر بهداشت گفت: باید وزارت بهداشت، دولت، مجلس و بیمه ها کمک کنند که زیرساخت ها فراهم شود اما بخشی که به ارائه خدمات مربوط می شود و به پزشک، پرستار یا گروه های پزشکی مربوط می شود، باید سیستم تشویق و تنبیه وجود داشته باشد؛ البته اساس کار بر تشویق و تکریم است و بیمارستان ها در این فرصت جدید با رقابتی که با اجرای نظام نوین اعتباربخشی ایجاد می شود به درجات عالی، درجه یک، درجه دو و درجه سه تقسیم می شوند.
وی با اشاره به اینکه اگر مواردی در بیمارستان ها باشد که با استانداردها هماهنگ نباشد با آن برخورد می شود گفت: البته بیمارستان یا بخش درجه سه نباید داشته باشیم و اگر باشد، تعطیل می شوند.
دکتر هاشمی سیستم اعتباربخشی را جوان ارزیابی کرد و افزود: اینکه در گذشته چون ارزیابان، خود ارائه کنندگان خدمات بودند، درجه بندی های گذشته خیلی قابل اعتماد نیست این درحالی است که در رویکرد جدید ارزیاب، این وزارت بهداشت نیست که ارزیابی می کند بلکه یک موسسه غیر دولتی است که به ارزیابی بیمارستان های دولتی و غیر دولتی می پردازد.
وزیر بهداشت افزود: با این رویکرد، بیمارستان های دولتی نیز زیر ذره بین خواهند بود و طوری ارزیابی می شوند که به حقیقت کاری که انجام می دهند، نزدیک باشد.