دیدار رئیس موسسه آمبودزمان بین المللی با معاون اجتماعی قوه قضائیه
رئیس مؤسسه آمبودزمان بین المللی(IOI) با حضور در سازمان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، با محمدباقر الفت و جمعی از مسئولان این معاونت دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد باقر الفت در ابتدای این دیدار ضمن خوشامدگویی به آقای جان رابرت والترز به سبب سفر به ایران گفت: همه تلاش ما این است که نهادهای کشورمان براساس اصل شفافیت و پاسخگویی حرکت کنند و ما امیدواریم به نتایج خوب و موثری در بحث سلامت اداری و سلامت روابط تجاری داخلی و خارجی در کشورمان برسیم.
معاون اجتماعی قوه قضائیه افزود: ما در کشورمان به مشارکت های مردم تاکید ویژه داریم و حاکمیت در حوزه تصمیم سازی و اجرا بر افکارعمومی و مردم تمرکز دارد و نقش مردم ما در حاکمیت، گسترده و پررنگ است.
وی افزود: فکر می کنم نهادهایی مانند معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و همچنین آمبودزمان های کشورهای دیگر می توانند قدرت خود را برای تحمیل برنامه های اصلاحی به دولت و حاکمیت از طریق مردم به دست آورند.
الفت ادامه داد: ما همه تلاشمان این است که نهادهای کشورمان را به سمت انجام کارهای باکیفیت ببریم و معتقدیم دستگاه های نظارتی نباید دچار گستردگی و تعدد کارکنان باشند.
وی گفت: دستگاه های نظارتی باید نیروهای تخصصی داشته باشند و معتقدیم باید تعداد کارکنانشان متناسب با ظرفیت کشور باشد و حتی در مواردی کاهش پیدا کند.
معاون اجتماعی قوه قضائیه خطاب به رئیس موسسه آمبودزمان بین المللی افزود: شما را شخصی اخلاق مدار و صادق دیدم و امیدوارم در چند روزی که در ایران به سر می برید بتوانیم تبادل اطلاعات کنید و نتایج ارزیابی عملکردمان در سالهای گذشته را در اختیار شما قرار دهیم و شما هم تجربیاتتان را در بحث آبودزمان در اختیار ما قرار دهید.
رئیس مؤسسه آمبودزمان کشور نامیبیا و رئیس مؤسسه آمبودزمان بین المللی هم در این دیدار از مهمان نوازی مسئولان قضایی ایران قدردانی کرد و گفت: من در کشورم از هر فرصتی استفاده می کنم تا دولت را بر رعایت آموزش های حقوق شهروندی، حقوق بشر و بردباری و صبر از سنین پایین به افراد کشورم مجاب کنم اما این موضوع آنطور که باید در کشورم محقق نشده است.
آقای جان رابرت والترز افزود: من خوشحالم که اطلاع رسانی و آگاه سازی ها در ایران از سنین کودکی انجام می شود و امیدوارم در سالهای آینده شاهد پیشگیری هرچه بهتر از جرم در ایران باشیم.
وی گفت: هیچ کشوری از جرم و نقض حقوق بشر مصون نیست و نامیبیا و ایران نیز از این امر مستثنی نیستند.
رابرت رالترز افزود: خیلی خوشحالم که نهادهای بازرسی و پیشگیری در ایران تاسیس شده اند و ما اگر کار خودمان را به خوبی انجام دهیم دولت هایمان هم نزد افکارعمومی به خوبی شناخته می شود.
وی گفت: من هم اعتقاد دارم که بدون همکاری جامعه مدنی و مشارکت مردمی به نتیجه نمی رسیم اما سازمان های مردم نهاد فقط باید نقش حمایتی و کمک کننده داشته باشند و نباید در کار ما دخالت کنند.
رئیس آبودزمان کشور نامیبیا افزود: ما زیرنظر قوه قضائیه کشورمان هستیم و در سه حوزه حقوق بشر، سلامت اداری و محیط زیست فعالیت می کنیم.
رابرت والترز گفت: سازمان بازرسی کشور نامیبیا بسیار کوچک و دارای 55 کارمند است که بخشی از این کارمندان هم نیروهای خدماتی هستند و البته ما دو میلیون و 300 هزار نفر جمعیت بیشتر نداریم.
وی افزود: ما به عنوان آمبودزمان قدرت چندانی نداریم و مطمئن نیستیم که دولتمان توصیه هایمان را اجرا می کند یا نه؟
رابرت والترز گفت: البته سالانه گزارش هایی به پارلمان کشورم ارائه می کنم.
وی افزود: من امروز در بیت امام خمینی(ره) حضور داشتم و تحت تاثیر قرار گرفتم اما متاسفانه رسانه های خارجی تصویر نادرستی از ایران و سبک نادرستی از زندگی ایرانیان ارائه می دهند و ما به اخبار درست دسترسی نداریم و من در این سفر چیزهای زیادی آموخته ام.
رئیس مؤسسه آمبودزمان بین المللی(IOI) روز گذشته هم تفاهمنامه همکاری مشترک با سازمان بازرسی کل کشور منعقد کرد و امروز علاوه بر دیدار با معاون اجتماعی قوه قضائیه با معاون اول این قوه و برخی دیگر از مسئولان قضایی دیدار و گفتگو خواهد کرد.
مؤسسه آمبودزمان بین المللی (IOI) در سال 1978 در وین اتریش تأسیس یافت و تنها سازمان جهانی است که برای همکاری با بیش از 150 مؤسسه آمبودزمانی به وجود آمده است.
مؤسسه آمبودزمان بین المللی دارای 5 حوزه منطقه ای درآفریقا، آسیا، استرالیا، اروپا، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب و آمریکای شمالی است.
سازمان بازرسی کل در سال 2007 میلادی برابر با سال 1386 شمسی، به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به عضویت دائم مؤسسه آمبودزمان بین المللی درآمده است.