در نشست خبری با موگرینی در بروکسل؛
کری: ترکیه به دمکراسی و حاکمیت قانون احترام بگذارد
وزیرخارجه آمریکا گفت ما به اوضاع اخیر ترکیه پرداختیم و بر حمایت از دولت منتخب این کشور تأکید کردیم و از دولت ترکیه خواستیم تا به دمکراسی و اعمال حاکمیت قانون احترام بگذارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در نشست مشترک خبری با فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: رئیس جمهور باراک اوباما بر شراکت قوی بین ما و اروپا با وجود چالش ها تأکید دارد.
کری افزود: حضور امروز من در بروکسل در چارچوب همکاری مشترک و تأکید بر مبارزه با چالش تروریسم است. آنچه در شهر نیس فرانسه رخ داد ثابت می کند ما با دشمن مشترکی روبرو هستیم و باید برای مقابله با آن همکاری کنیم.
وی افزود: ما به اوضاع اخیر ترکیه پرداختیم و بر حمایت از دولت منتخب این کشور تأکید کردیم. ما از دولت ترکیه خواستیم تا به دمکراسی و اعمال حاکمیت قانون احترام بگذارد.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما برای توقف عملیات خصمانه در سوریه تلاش می کنیم. با روسیه درباره توقف بمباران ها و حمایت از جنگ ضد داعش و جبهه النصره به توافق رسیدیم.
کری افزود: ما موفقیت هایی در زمینه مبارزه با داعش و حامیان مالی آن داشته ایم. ما بر مبارزه با داعش و همه گروه های وابسته به آن در سراسر جهان تأکید داریم. جنگ ما با داعش مانع از تسلط این گروه بر مناطق بیشتری شده است.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: تلاش برای کودتا در ترکیه نباید بهانه ای برای خارج شدن این کشور از مسیر حاکمیت قانون باشد.
وی افزود: ترکیه بخشی از شورای اروپا است و ملزم به رعایت کنوانسیون اروپا درمورد حقوق بشر است. هیچ کشوری با مجازات اعدام نمی تواند به عضویت اتحادیه اروپا درآید.
فدریکا موگرینی در کنفرانس خبری مشترک با جان کری وزیر خارجه آمریکا در مقر شورای اروپا در بروکسل گفت: در اجلاس ورشو رهبران ناتو به روشنی تأکید کردند وحدت دو سوی اقیانوس اطلس (اروپا و آمریکا) هرگز تا این حد مهم و قوی نبوده است. همکاری اتحادیه اروپا و آمریکا برای حل همه چالشهای جهانی و سیاست خارجی، برای هر دو طرف حیاتی است. در واقع هیچ مسئله ای مرتبط با سیاست خارجی و امنیتی وجود ندارد که ما درباره آن همکاری نزدیک نداشته باشیم. ما در گفتگوهایمان درباره اوضاع در ترکیه گفتگو کردیم. می دانید که اتحادیه اروپا اولین نهادی بود که بر حفظ مشروعیت نهادهای دمکراتیک ترکیه تاکید کرد و اتحادیه اروپا همچنان این موضع را ادامه می دهد. ما تلاش برای کودتا در ترکیه را محکوم می کنیم. در عین حال ما خواستار برقراری کامل نظم و حاکمیت قانون اساسی در ترکیه هستیم. ما به عنوان اتحادیه اروپا بر اهمیت حاکمیت قانون در این کشور تأکید داریم. ما درباره تحولات ترکیه نگرانیم. لازم است در ترکیه به دمکراسی، حقوق بشر و آزادیهای اساسی احترام گذاشته شود. ما درباره این مسئله همچنان با وزرای خارجه اتحادیه اروپا در تماس و گفتگو هستیم. مسئله دیگری که ما همکاری نزدیکی درباره آن داریم، نبرد علیه تروریسم است. این مسئله به ویژه پس از حمله تروریستی در نیس و همچنین اتفاقات در آمریکا و دیگر جاهای جهان از جمله آسیا و خاورمیانه اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این مسئله همچنین در دستور کار نشست ائتلاف جهانی علیه داعش وجود خواهد داشت که قرار است در واشنگتن برگزار شود. بنابراین ما مجدد در آنجا با یکدیگر دیدار خواهیم داشت و همکاریهایمان را در نبرد علیه تروریسم تقویت خواهیم کرد. ما همچنین از سفری که شما (جان کری) به مسکو داشتید استفاده کردیم و گزارشی از سفر شما به مسکو دریافت کردیم. به ویژه شما در مسکو درباره بحران سوریه با مقامات روسیه گفتگو کرد. اتحادیه اروپا و آمریکا با همکاری یکدیگر تلاش می کنند تا گفتگوها در ژنو سوئیس درباره سوریه از سرگرفته شود. ما تلاش می کنیم تا حملات در سوریه متوقف شود. اتحادیه اروپا همچنان آماده است زمانی که اوضاع از نظر نظامی بیشتر تحت کنترل درآمد، از فرایند انتقال سیاسی در سوریه حمایت کند. ما همچنین درباره کارهای مشترکمان درباره لیبی گفتگو کردیم که مسئله کلیدی برای هم اتحادیه اروپا و هم آمریکاست. درباره روند صلح خاورمیانه نیز که برای ما اهمیت زیادی دارد، ما همچنان در چارچوب گروه چهارجانبه به تلاشهایمان ادامه می دهیم. گروه چهارجانبه گزارش مهمی ارائه کرد و در آن توصیه های خوبی داشت که بیست و هشت وزیر خارجه در نشست خود از آن حمایت کردند و ما با همکاری یکدیگر آن توصیه ها را دنبال می کنیم. ما ( موگرینی و کری ) همچنین درباره اوضاع اوکراین با یکدیگر گفتگو کردیم. اتحادیه اروپا و آمریکا قویاً معتقدند که اجرای کامل توافقنامه مینسک مسیر حل موضوع اوکراین است و ما در این مسیر همکاری می کنیم.
موگرینی در آخر تأکید کرد روابط و دوستی اتحادیه اروپا و آمریکا تا کنون این قدر قوی و مهم نبوده است. گاهی لازم است که نزدیکترین دوستانمان به ما یادآوری کنند که اتحادیه اروپا تا چه حد اهمیت و ارزش دارد.