سراج :
امضای تفاهم نامه با آمبودزمان مالزی و ژاپن به زودی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور : ایران طی دو سال گذشته، شش تفاهمنامه همکاری با آمبودزمان کشورهای مختلف به امضاء رسانده و امضا با کشورهایی مانند مالزی و ژاپن در دست اقدام است .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج در دیدار دکتر جان رابرت والترز رئیس مؤسسه آمبودزمان بین المللی (IOI) با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور عضو مؤسس و عضو هیئت مدیره آمبود زمان آسیایی است و اخیراً در
پاکستان به عنوان خزانه دار کل آمبودزمان آسیایی انتخاب شد، اظهار داشت: در آمبودزمان بین المللی هم ایران فعالانه در اجلاس های بین المللی شرکت دارد.
وی گفت: بنای جمهوری اسلامی ایران این است که با آمبودزمان همه کشورها از جمله آمبودزمان آسیایی و آمبودزمان بین المللی ارتباط گسترده و قوی پیدا کند تا بتواند از تجارب دیگر کشورها استفاده کند.
ایران طی دو سال گذشته، شش تفاهمنامه همکاری با آمبودزمان کشورهای مختلف شامل چین، دانمارک، عراق، ترکیه، پاکستان و ارمنستان به امضاء رسانده و امضا تفاهم نامه با کشورهایی مانند مالزی و ژاپن در دست اقدام است .
سراج با اشاره به موافقت کشورهای عضو آمبودزمان آسیایی مبنی بر برگزاری آکادمی این انجمن در ایران گفت: ساختمان آکادمی آمبودزمان آسیایی در ایران چندی پیش افتتاح شد و قرار است به زودی هیئت 4 نفره ای از آمبودزمان کشورهای مختلف آسیایی به سرپرستی وزارت نظارت چین برای بازدید از آکادمی وارد ایران شوند تا در صورت تائید از آمبودزمان کشورهای مختلف از جمله کشورهای غربی مانند دانمارک اعزام اساتید داشته باشیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تشریح شرایط و تنگناهای بین المللی ایران افزود: متأسفانه ایران 8 سال جنگ سخت و 37 سال تحریم ظالمانه را تجربه کرده و بیش از 37 سال درگیر جنگ نرم است که البته هنوز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه تحریم ها با فعالیت فوق العاده ریاست جمهوری و وزارت خارجه جمهوری اسلامی تا حدودی برطرف شده است گفت: تا حدودی میان کشورهای کوچک تبادلات اقتصادی و حق سوئیفتی برقرار شده است اما آمریکا هنوز هم کارشکنی می کند و اجازه نمی دهد کشورها بیشتر وارد ایران شوند تا مبادلات اقتصادی روان تر انجام شود .
سراج تصریح کرد: قطعاً به لحاظ اوضاع کشور و حمایت صد درصدی ملت ایران از حاکمیت، آمریکا نیز به زودی مجبور به عقب نشینی خواهد شد و شاهد رونق تبادلات اقتصادی بدون هیچگونه محدودیتی در ایران خواهیم بود.
وی گفت: مواردی که بیان کردم باعث بالا رفتن رتبه فساد کشور ایران شده است اما امیدوارم بعد از رفع تحریم ها به زودی به جایگاه حقیقی خود برسیم و جزو چند کشور نخست دنیا به لحاظ سلامت اداری باشیم.
سراج با اشاره به اینکه سازمان بازرسی کل کشور ارتباطات گسترده ای با مردم دارد، گفت: سازمان بازرسی ایران از طریق نامه، فضای مجازی، تلفن و مراجعه حضوری گزارشات و اعلامات مردمی را دریافت می کند و سال گذشته حدود 60 هزار ارتباط مردمی داشته ایم.
وی در پایان با اشاره به نمونه ای از فعالیت های آمبودزمانی بین المللی سازمان بازرسی کل کشور گفت: اخیراً طی سفری که به ارمنستان داشته ایم، مطلع شدیم یکی از اتباع ایران در این کشور زندانی است که فقط 6 بار وقت دادگاهش تجدید شده و به علت این موضوع این شهروند پس از اطلاع از آخرین تجدید وقت دادگاه دست به خودکشی زده است.
سراج افزود: طی پیگیری ها و گفتگوهایی که با همتای ارمنستانی ام داشته ام، قرار شد این فرد به بیمارستان منتقل و بعد از انجام مراحل درمان به ایران برگردانده شود؛ از این بابت وظایف آمبودزمانها بسیار سنگین است؛ چون واسط دولتها و مردم هستند و وظیفه شان حمایت از مردم است.
در ادامه این دیدار، رئیس مؤسسه آمبودزمان بینالمللی(IOI) و رئیس آمبودزمان کشور نامیبیا با اظهار شگفتی از اختیارات و وظایف سازمان بازرسی کل کشور به عنوان آمبودزمان ایران گفت: با توجه به جمعیت حدود 80 میلیونی ایران، کار شما بسیار سخت و دشوار است و برای من جای تعجب است که چطور سازمان بازرسی ایران توانسته است به 60 هزار شکایت که در مقایسه با 4 هزار شکایتی که در کشور من وجود دارد، رسیدگی کند.
جان رابرت والترز افزود: نامیبیا مانند ایران تحت تحریم نیست و فکر نمی کنم روزی مانند ایران تحریم شود. من از مشکلات مردم ایران درباره تحریم آگاه هستم، ولی مشکل اصلی کشور نامیبیا خشکسالی است.
رئیس مؤسسه آمبودزمان بین المللی با اشاره به برگزاری اجلاس جهانی آمبودزمان بین المللی در ماه نوامبر آینده در بانکوک از رئیس سازمان بازرسی خواست در این اجلاس شرکت کند.
وی گفت: با توجه به حضور 12 ساله در مؤسسه آمبودزمان بین المللی معتقدم اعضای این موسسه متحد نبوده و هر کدام از هم جدا افتاده اند و نقش سازمان بازرسی ایران در انسجام آمبودزمان آسیایی و ابتکار شما برای تأسیس آکادمی آمبودزمان آسیایی را ستایش میکنم.
این مقام آمبودزمان نامیبیا با اشاره به دخالت های آمبودزمان های اروپایی در مؤسسه آمبودزمان بین المللی گفت: چندین بار به این رویه اعتراض کرده ام اما مشکل این است که تصمیم بر اساس رأی اکثریت است ؛ اصلاحاتی در آیین نامه آمبودزمان بین المللی انجام داده ایم که تمامی کشورهای آمبودزمانی راجع به رئیس، دو معاون و همچنین خزانه دار حق رأی داشته باشند و قرار است این اصلاحات در جلسه ماه نوامبر در معرض رأی گیری گذشته شود .
جان رابرت والترز افزود: آمبودزمان بین المللی و آسیایی به همکاری آمبودزمان ایران نیاز دارند و اطمینان دارم این دیدار آغاز همکاری های نزدیک تر آمبودزمان ایران و آمبودزمان بین المللی و آمبودزمان نامیبیا باشند و با تفاهمنامه ای که امروز امضاء می شود، شاهد رویکرد جدیدی در این مسیر باشم.
وی در ادامه از مرکز رسیدگی به شکایات مردمی سازمان بازرسی کل کشور بازدید به عمل آورد.
رئیس مؤسسه آمبودزمان بین المللی(IOI) که طی سفری 4 روزه به ایران سفرکرده، ضمن انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک با سازمان بازرسی کل کشور که عصر امروز منعقد می شود، با برخی مسئولان قضایی و مبارزه با فساد دیدار و گفتگو خواهد کرد.
مؤسسه آمبودزمان بین المللی (IOI) در سال 1978 در وین اتریش تأسیس یافت و تنها سازمان جهانی است که برای همکاری بیش از 150 مؤسسه آمبودزمانی به وجود آمده است.
مؤسسه آمبودزمان بین المللی دارای 5 حوزه منطقه ای درآفریقا، آسیا، استرالیا، اروپا، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب و آمریکای شمالی است.
سازمان بازرسی کل در سال 2007 میلادی برابر با سال 1386 شمسی، به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به عضویت دائم مؤسسه آمبودزمان بین المللی درآمده است.