وقایع ستاره شناسی و کیهان شناسی در هفت روز آینده
ستاره شناسی پیشینهای به قدمت بشر دارد و در میان مطالعات طبیعی پیشتاز است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، منظومه شمسی حدود 4 میلیارد و 600 میلیون سال پیش از ابری عظیم که سحابی نام دارد از گاز و گرد و غبار شکل گرفته است.
این منظومه دارای هشت سیاره است و ما میتوانیم پنج سیاره از آن را مشاهده کنیم.
آسمان رمزگون، علاقه مندان را همیشه مجذوب خود می کند و هر بار ستاره شناسان با کشفی جدید بر شناخت و دانش خود می افزایند، به این منظور مصاحبه اختصاصی با مهندس احمد دالکی پدر علم نجوم آماتوری ایران انجام داده ایم.
در این مصاحبه مهندس دالکی از وقایع نجومی 27 تیر تا 2 مرداد می گوید، وی نخست به موضوع سیارات در این هفته می پردازد و می افزاید: سیاره عطارد که نزدیکترین سیاره به خورشید است معمولا ً برای دقایقی در شامگاه یا صبحگاه دیده می شود اما در این روزها ساعت 9 شب غروب می کند و فرصتی به رصدگران نمی دهد.
وی سیاره زهره را یکی از زیباترین سیارات منظومه شمسی برمی شمرد و می گوید: این سیاره حدود ساعت 9 شب غروب می کند.
پدر علم نجوم آماتوری ایران می افزاید: اما امکان مشاهده سیاره مریخ یا همان سیاره سرخ روی از ابتدای غروب آفتاب تا ساعت یک بامداد که این سیاره غروب می کند وجود دارد.
دالکی خاطر نشان می کند: مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی که این روزها میزبان فضاپیمای جونو است از ابتدای تاریکی هوا دیده می شود و حدود 11 شب غروب می کند.
پدر علم نجوم آماتوری ایران حلقه های زیبای سیاره زحل را یادآور می شود و می گوید: این سیاره گازی از ابتدای شب قابل رؤیت است و حدود ساعت 3 و نیم بامداد غروب می کند.
این منجم ادامه می دهد که 29 تیر در ساعت 6 و نیم بامداد سیاره کوتوله پلوتو به فاصله3 درجه کره ماه قرار می گیرد و در30 تیر ساعت17 و30 دقیقه خورشید به صورت فلکی سرطان وارد می شود در صورتی که از نظر اختربینان قدیم خورشید دو روز قبل به صورت فلکی اسد یا شیر می رسد.
پدر علم نجوم آماتوری ایران همچنین از رسیدن کره ماه به فاصله یک درجه ای سیاره نپتون در ساعت 9 و 30 دقیقه بامداد 2 مرداد خبر می دهد که این اتفاق باعث گرفتگی و پنهان کردن سیاره نپتون است اما در ایران فرصت دیدار این اختفاء وجود ندارد.
گزارش از: فاطمه رهبر