صحن علنی مجلس؛
آغاز بررسی مجدد لایحه احکام دائمی در صحن علنی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان بررسی مجدد لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور را آغاز کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور در روزهای پایانی مجلس نهم تصویب و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد.
شورای نگهبان پس از بررسی آن را به منظور اصلاح به مجلس بازگرداند.
کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در جلسات متعدد و با حضور نماینده شورای نگهبان و مسئولان دستگاههای اجرایی لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور را مورد رسیدگی مجدد قرار داد و با اصلاحاتی تصویب کرد.
گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در مورد لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور به منظور تامین نظر شورای نگهبان از صبح امروز در دستور کار مجلس قرار گرفت.
این لایحه 74 ماده دارد.
شورای نگهبان درمورد دلیل رد این لایحه آورده است: به رغم اشکالات و ابهامات متعددی که بر این مصوبه وارد است، نظر به اینکه علاوه بر اصلاحات و الحاقاتی که در متن لایحه تقدیمی دولت توسط مجلس به عمل آمده، کلاً در 50 ماده به تصویب رسیده است، با عنایت به اینکه قریب به 70 ماده به عنوان مواد الحاقی به آن افزوده شده است از آنجا که لایحه دولت با مصوبه مجلس ماهیتاً اختلاف فاحش پیدا کرده و موارد اضافه شده به خصوص مواد الحاقی از مصادیق طرح موضوع اصل 74 قانون اساسی محسوب نمی شوند و اصلاحات مذکور در اصل 75 نیز در مورد آنها صدق نمی کند و این امور عرفاً اصلاح در لایحه نیز محسوب نمی شود.
* ساماندهی زائران داخلی کشور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قالب لایحه احکام دائمی توسعهای کشور با ابقای ماده مربوط به ساماندهی زائران داخلی کشور موافقت کردند.
نمایندگان در ادامه بررسی اصلاح لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه ای کشور با پیشنهاد حذف ماده الحاقی 15 مخالفت و این ماده را مجدداً ابقا کردند.
بر این اساس به منظور تعمیق ارزش ها، باورها و فرهنگ مبتنی بر هویت اسلامی و ترویج سیره و سنت اهل بیت (ع) و استفاده بهینه از ظرفیت معنوی شهرهای مقدس قم، مشهد و شیراز و شناسایی دقیق نیازها و مشکلات زائران، برنامه ریزی و تدوین سازوکارهای لازم برای ساماندهی امور زائران و تأمین زیرساخت های لازم از طریق حمایت از شهرداری ها و بخش های دولتی و توسعه امکانات، فعالیت های فرهنگی و خدمات زیارتی در این سه شهر مذهبی و فراهم کردن زمینه زیارت مطلوب و اجرای پروژه های زیربنایی، دولت بودجه مورد نیاز را در قالب بودجه های سنواتی پیش بینی می کند.
قاضی زاده هاشمی نماینده مشهد و عضو هیئت رئیسه مجلس در مخالفت با حذف ماده الحاقی 15 گفت: آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) سالانه 27 میلیون، حرم مقدس حضرت معصومه (س) سالانه 18 میلیون و حرم مقدس حضرت احمد بن موسی (ع) سالانه 10 میلیون زائر دارند.
وی افزود: مسئله ساماندهی زائران داخلی کشور یک امر مهم و ضروری است و باید به عنوان قانون دائم مورد توجه قرار بگیرد.