مجری طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی از برداشت روزانه 800 میلیون فوت مکعب گاز از این فاز خبر داد و گفت: تاکنون 650 هزار بشکه میعانات گازی از این فاز به بازارهای هدف صادر شده است.
حمیدرضا مسعودی، دیشب (شنبه، 26 تیر) همزمان با نصب موفق سکوی 19A پارس جنوبی در جمع خبرنگاران، با اشاره این خبر تصریح کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده امسال فاز 19 پارس جنوبی که معادل 2 فاز استاندارد است به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به درآمدزایی روزانه 3,5 تا چهار میلیارد دلاری از محل اجرای فاز 19 پارس جنوبی، تصریح کرد: با اجرای این طرح شاهد تولید روزانه 2 میلیارد فوت مکعب گاز، 80 هزار بشکه میعانات گازی، 2 هزار و 550 تن اتان به منظور تامین خوراک پتروشیمی ها، سه هزار و 200 تن محصولات ال پی جی شامل بوتان و پروپان و همچنین 400 تن گوگرد خواهیم بود.
مسعودی با اشاره به راه اندازی سکوی 19C پارس جنوبی که 13 تیرماه امسال انجام شد، اظهارکرد: هم اکنون روزانه 400 میلیون فوت مکعب گاز از این سکو برداشت و به پالایشگاه برای فرآورش و تزریق به شبکه سراسری منتقل می شود که تا چند روز آینده به ظرفیت تکمیلی خود یعنی برداشت 500 میلیون فوت مکعب گاز در روز خواهد رسید.
مجری طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی با اشاره به بهره برداری سکوی SPD2 (سکوی اقماری 19C) در زمستان پارسال، اظهارکرد: هم اکنون از طریق سکوی 19C و SPD2 و در مجموع 800 میلیون فوت مکعب گاز معادل 17,2 میلیون مترمکعب به صورت زودهنگام، به پالایشگاه منتقل و پس از شیرین سازی به شبکه سراسری تزریق می شود.
مسعودی با اشاره به تولید میعانات گازی از این فاز نیز اظهارکرد: تاکنون 650 هزار بشکه میعانات گازی از فاز 19 پارس جنوبی به بازارهای هدف صادر شده است.
مجری طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی با اشاره به عملیات نصب سکوی 19A، گفت: این سکو ظرفیت فرآورش یک میلیارد فوت مکعب گاز را دارد که با وارد مدار شدن سکوی 19B این میزان برداشت از آن میسر می شود، منتها هم اکنون می توان از سکوی 19A روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز برداشت کرد.
به گفته وی، در اواخر آبان امسال سکوی 19A راه اندازی شده و زمستان امسال 1,5 فاز استاندارد پارس جنوبی معادل تقریبی 43 میلیون مترمکعب گاز از فاز 19 به شبکه سراسری تزریق می شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به انجام بارگیری و نصب سکوی 19B در اواخر شهریور امسال، یادآور شد: انتظار داریم ابتدای زمستان امسال این سکو نیز راه اندازی و امکان برداشت 500 میلیون فوت مکعب گاز از آن میسر شود.
مسعودی با اشاره به عملیات پیچیده نصب سکوی 19A که با موفقیت از سوی متخصصان شرکت تاسیسات دریایی انجام شد، گفت: پس از نصب سکو، عملیات نصب پل رابط این سکو و سکوی مشعل انجام می شود. سرانجام جرثقیل از سکو جدا می شود و بخشهایی که جوشکاری شده، رنگ آمیزی می شود. پس از این مرحله شناور اوشنیک 5000 موقعیت خود را ترک کرده و به محل نصب سکوی فاز 21 می رود.
شناور ابوذر 110 به صورت همزمان 2 سکوی 19A و 21 را از یارد خرمشهر به سمت موقعیت خود در خلیج فارس حمل کرد، که پس از نصب سکوی 19A این شناور به سمت موقعیت فاز 21 حرکت می کند تا شناور اوشنیک 5000 این سکو را نیز در موقعیت خود نصب کند.
به گفته مسعودی، پس از این که عملیات نصب سکوی 19A انجام شد، فعالیتهای مربوط به پیش راه اندازی، هوک آپ (یکپارچه سازی چاهها با سکو و برخی اتصالات) و راه اندازی انجام می شود. پس از آن بخشهای مختلف سکو مرحله به مرحله راه اندازی شده و سرانجام گاز وارد سکو خواهد شد. این فرایند تا اواخر آبانماه ادامه دارد.
وی با بیان این که سکوی 19A یکی از کامل ترین سکوهای پارس جنوبی بوده که برای نصب به موقعیت خود منتقل شده است، گفت: متخصصان شرکت تاسیسات دریایی به همراه شرکت نفت وگاز پارس توانستند عملیات نصب این سکو را با موفقیت انجام دهند که این موضوع حاکی از توانمندی پیمانکاران ایرانی در اجرای پروژه های پارس جنوبی است.
به گزارش شانا، امسال 5 فاز پارس جنوبی شامل فازهای 19 (معادل 2 فاز استاندارد)، 20 و 21 و بخش باقی مانده فازهای 17 و 18 به بهره برداری می رسد. در تیرماه امسال 2 سکوی 19A و 21 به صورت همزمان از یاردخرمشهر شرکت تاسیسات دریایی به سمت موقعیت خود حمل شدند که دیشب سکوی 19A با موفقیت در موقعیت خود نصب شد، همچین سکوی 18B نیز از یارد ایزایکو در بندرعباس نیز بارگیری شده و بزودی حمل این سکو نیز انجام می شود.
میدان گازی پارس جنوبی، با دارا بودن 14,2 هزار میلیارد مترمکعب گاز درجا معادل هشت درصد کل ذخایر گازی جهان و 47 درصد ذخایر گازی شناخته شده کشور، 19 میلیارد بشکه میعانات گازی، 7.5 میلیارد بشکه نفت خام در لایه های نفتی و وجود بزرگترین منبع هلیوم، از نظر ارزش اقتصادی دارای جایگاه بی نظیری در اقتصاد ملی کشور است.
جانشین مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس با اشاره راه اندازی 5 فاز پارس جنوبی تا پایان امسال، گفت: با وارد مدار شدن این فازها تولید گاز از این میدان مشترک تا پایان امسال به 530 تا 540 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
فرخ علیخانی، مدیر مهندسی نفت و گاز شرکت نفت وگاز پارس دیشب (شنبه، 26 تیر) در حاشیه نصب سکوی 19A پارس جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به این که براساس تقسیم بندی فازهای پارس جنوبی به 24 فاز همه بلوکها توسعه یافته و یا در حال تکمیل هستند، افزود: با توسعه فازهای پارس جنوبی برنامه های شرکت ملی نفت ایران مبنی بر تکمیل زنجیره تولید گاز شامل زیرسازه و سکوها، خطوط لوله، پالایشگاه و حفاری محقق خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه ریزیهای شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران در چندسال گذشته برای افزایش برداشت از میدان گازی پارس جنوبی، گفت: طی چندسال گذشته شاهد برداشت 2 برابری از این میدان گازی بوده ایم به نحوی که در مقایسه با تولید سال 90 و راه اندازی پنج فاز تا پایان امسال، شاهد برداشت 2 برابری و رسیدن به برداشت روزانه 530 تا 540 میلیون مترمکعب در روز خواهیم بود.
علیخانی با اشاره به برنامه ریزی برای نصب و راه اندازی 6 سکوی پارس جنوبی، اظهارکرد: براین اساس، امسال سکوهای فازهای 17B، 18B، 19A، 19B، 20 و 21 نصب و راه اندازی خواهند شد و مابقی سکوها نیز انتهای سال 96 و ابتدای سال 97 نصب و راه اندازی می شوند.
وی با بیان این که هم اکنون 20 سکو در پارس جنوبی راه اندازی شده و تا پایان امسال نیز پنج سکوی دیگر نیز راه اندازی می شود، اظهارکرد: با توسعه همه فازهای پارس جنوبی در مجموع 40 سکو فعالیت کرده و معادل 29 میلیارد فوت مکعب یا 720 میلیون مترمکعب در روز از میدان گازی پارس جنوبی برداشت خواهیم کرد.
به گزارش شانا، امسال پنج فاز پارس جنوبی شامل فازهای 19 (معادل 2 فاز استاندارد)، 20 و 21 و بخش باقی مانده فازهای 17 و 18 به بهره برداری می رسد. در تیرماه امسال 2 سکوی 19A و 21 به صورت همزمان از یاردخرمشهر شرکت تاسیسات دریایی به سمت موقعیت خود حمل شدند که دیشب (ساعت 23:40 ) سکوی 19A با موفقیت در موقعیت خود نصب شد، همچین سکوی 18B نیز از یارد ایزایکو در بندرعباس نیز بارگیری شده و به زودی حمل این سکو نیز انجام می شود.
میدان گازی پارس جنوبی، با دارا بودن 14,2 هزار میلیارد مترمکعب گاز درجا معادل هشت درصد کل ذخایر گازی جهان و 47 درصد ذخایر گازی شناخته شده کشور، 19 میلیارد بشکه میعانات گازی، 7.5 میلیارد بشکه نفت خام در لایه های نفتی و وجود بزرگترین منبع هلیوم، از نظر ارزش اقتصادی دارای جایگاه بی نظیری در اقتصاد ملی کشور است.