حذف ترکیبات رنگی به کمک نانوساختارهای حفرهدار
پژوهشگری از دانشگاه شهید بهشتی تهران نانوجاذبی سنتز تولید کرده است که میتوان از آن برای جداسازی ترکیبات رنگی از پسابهای صنعتی استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد توسعه نانو، زینب سلحشور در خصوص این طرح افزود: بیش از صد هزار رنگ تجاری در صنایع مورد استفاده قرار میگیرد که بین 10 تا 15 درصد آنها از طریق دفع فاضلاب وارد محیط زیست میشود.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح سنتز یک نانوجاذب حفرهدار جدید برای جذب و جداسازی ترکیبات رنگی موجود در پساب صنایعی همچون صنایع رنگرزی، نساجی، کاغذ و چرم بوده است.
سلحشورافزود: استفاده از این نانوجاذب حفرهدار موجب حذف کارآمد آلایندههای رنگی از پساب صنعتی میشود. این موضوع موجب میشود هزینههای مربوط به تهیهی آب مورد نیاز این صنایع کاهش قابلتوجهی داشته باشد و آب تصفیهشده به چرخه صنعت بازگردد.
این طرح در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد زینب سلحشور و با راهنمایی دکتر افسانه شهبازی از دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام شده است.
این پایاننامه که با همکاری شرکت ریسندگی و بافندگی اکرلیتاب انجامشده تحت عنوان پایاننامهمورد نیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژهی توسعهی فناوری نانو نیز رسیده است.