ضرورت رفع انحصار واردات شکر برای حمایت از تولید ملی
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی گفت: ذخایر شکر کشور بیش از نیاز کشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر مهرفرد دربرنامه گفتگو ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: هم اکنون 450 تا 500 هزار تن شکر در انبارهای کشور موجود است و 200 هزار تن دیگر روی کشتی ها به سمت ایران در حال انتقال است در حالی که مصرف ماهانه شکر در کشور تنها 180 هزار تن است.
وی گفت: به هیچ وجه کمبود شکر در کشور وجود ندارد و با توجه به ذخایر موجود پیش بینی می کنیم که قیمت شکر در کشور کاهش یابد.
مهرفرد افزود: تا برداشت چغندرقند از زمین ها 50 روز باقی مانده است و ذخایر کافی هم تا آن مدت در کشور وجود دارد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی گفت: سرانه مصرف کشور 28 کیلوگرم است و سالانه در کشور 2 میلیون 157 هزار تن شکر مصرف می شود.
وی با اشاره به روند رو به رشد تولید شکر در سه ساله گذشته فزود: هم اکنون یک میلیون 510 هزار تن شکر در کشور تولید می شود و پیش بینی می کنیم ظرف سه سال آینده در تولید شکر خودکفا شویم.
مهرفرد حمایت از تولید داخل متعادل کردن واردات به جای واردات بی رویه و تعادل در عرضه و قیمت را سه سیاست اساسی وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته اعلام کرد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی گفت: هم اکنون 57 کارخانه قند و شکر با ظرفیت تولید 760 هزار تن در کشور فعال است.
وی افزود: ظرفیت اسمی کارخانه جات تصیفه شکر 600 هزار تن است اما در عمل ظرفیت شان بسیار پایین تر از این مقدار است.
مهر فرد با اشاره به برخی مشکلات پیش آمده برای کارخانه جات تصفیه شکر گفت: یکی از پیشنهادات ما به کارخانه جات فرایند ورود موقت شکر خام بدون تعرفه گمرکی و صادرات مجدد آن است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی افزود: در سال 85 با کاهش تعرفه واردات شکر و در نهایت صفر کردن آن بیش از 2 میلیون تن شکر به کشور وارد شد که تمام آن به نفع کشاورزان خارجی بود.
وی با دفاع از سیاست دولت در سه سال گذشته برای افزایش تولید به جای واردات بی رویه گفت: هیچ گاه به آن روز ها و آن سقف واردات نخواهیم رسید.
دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر نیز دراین برنامه گفت: یکی از علت های بروز مشکل در وضعیت کنونی توزیع شکر در کشور تاخیر 30 تا 35 روزه وزارت جهاد کشاورزی در صدور مجوز واردات بود.
بهمن دانایی افزود: در برنامه ششم توسعه مقرر شده که کشور دیگر واردات شکر نداشته باشد و از هم اکنون کارخانه جات تصفیه شکر باید برای آینده خود برنامه ریزی کنند.
وی گفت: با کاهش تعرفه واردات شکر از 130 درصد به صفر درصد دردولت گذشته درهای واردات شکر به کشور گشوده شد.
دبیر انجمن صنفی کافرمایی تصفیه کنندگان شکر خام هم در این برنامه گفت: سیاست های اعمالی جدید برای ممنوعیت واردات شکر خام عادلانه نیست.
غلامحسین بهمئی با بیان اینکه 14 کارخانه زیر پوشش این انجمن است افزود: 9 کارخانه از این تعداد کارخانه جات تبدیل شکر خام به قند هستند که همگی تعطیلند و 3 هزار و 500 کارگر آن از کار بی کار شده اند.
وی گفت: 5 کارخانه دیگر ما کارخانه تصفیه شکر خام به ظرفیت 600 هزار تن در سال هستند که با توجه به سیاست های اخیر در زمینه واردات تنها 162 هزار تن شکر خام به آنها تحویل داده شده است.
دبیر انجمن صنفی کافرمایی تصفیه کنندگان شکر خام تصریح کرد: به هیچ عنوان موافق باز کردن درهای کشور برای واردات بی رویه شکر خام نیستیم و از تولید داخل حمایت می کنیم اما دولت باید برای کارخانه جات تصفیه شکر هم برنامه ریزی کند.
یک کارشناس کشاورزی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: عدم شفاف سازی اطلاعات در دولت در خصوص مصوبات و آمار ها باعث بروز بحران در بازار می شود.
مانی جمشیدی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در صدور مجوز واردات شکر بیش از دو ماه تاخیر داشت و همین مسئله باعث بهم ریختن بازار شکر در داخل شد.
وی عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در بخش غذا را که مبتنی بر گره زدن تولید داخل به واردات است قابل دفاع نداست و گفت: با همین سیاست ها کارخانه جات شکر هم اکنون 500 میلیارد تومان از دولت طلبکار است و به همین خاطر بازار شکر با نوسان قیمت روبرو شده است.