دکتر سیاری:
بیشترین انتقال ویروس ایدز از طریق روابط جنسی
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه در میان بیماریهای غیرواگیر، ویروس ایدز بیشترین انتقال را از طریق جنسی دارد گفت: انتقال این ویروس در گذشته 15 درصد بوده ولی هم اکنون به 30 درصد رسیده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علی اکبر سیاری در نشست معاون بیماریهای غیرواگیر مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با معاونان بهداشتی و آموزشی وزارت بهداشت کشورمان با بیان اینکه پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیاز به کار فرهنگی دارد، افزود: خویشتنداری، تشکیل خانواده و استفاده از وسایل پیشگیرانه از جمله کارهایی است که می توان در جلوگیری از ابتلا به این بیماری از آنها استفاده کرد ولی متاسفانه ما نتوانستهایم در این زمینه خیلی موفق عمل کنیم.
وی با اشاره به سطح بیماری ایدز در کشور گفت: نخستین مورد در سال 65 و ابتلای یک دختر جوان به این بیماری برمیگردد، پس از آن موجی از بیماری ایدز از طریق تزریق مشترک بین معتادان ایجاد شد که کلینیکهای مثلثی را راه اندازی کردیم و به معتادان تزریقی در آن مشاوره و آموزش دادیم تا از سرنگ مشترک استفاده نکنند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت تصریح کرد: در زمینه اعتیاد، از روشهای تزریقی به خوراکی تغییر مسیر دادیم و راهبرد ما برای 500 هزار معتادی که اکنون به این روش درمان میشوند این است که مادهای مصرف کنند که خطر انتقال ویروس ایدز را نداشته باشد و این مدل بسیار موفق بوده است.
وی شناسایی معتادان خیابانی، توزیع سرنگ و دارو ، عرضه داروی متادون ، ایجاد واحدهای DIC( کلینیک تخصصی ترک اعتیاد) و امکانات بهداشتی را از اقدامات وزارت بهداشت برای معتادان دانست وگفت: آموزش های لازم در زمینه بیماریهای جنسی، هپاتیت و ایدز به معتادان نیز ارائه شده است.
دکتر سیاری افزود: مصرف دخانیات نیز عامل دیگری برای افزایش بیماریهای غیرواگیر است که وزارتخانه های آموزش و پرورش، صنعت و ارشاد به همراه نیروی انتظامی میتوانند در کاهش آن اقدام کنند.
وی گفت: مصرف الکل نیز دیگر عامل شناخته شده ای است که نیروی انتظامی به عنوان یار کمکی وزارت بهداشت باید برای جلوگیری از آن وارد عمل شود.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت همچنین در ادامه با بیان اینکه 8 عامل خطر برای ایجاد بیماریهای غیرواگیر شناسایی شده است که کمتحرکی یکی از آنهاست، افزود: در این باره علاوه بر وزارتخانه های بهداشت ، ورزش و جوانان و وزارت کشور و نیز شهرداری نقش مهمی دارند.
وی همچنین مصرف غذای ناسالم و مصرف بالای نمک،قند و چربی را از عوامل پرخطر دانست گفت: مصرف کم سبزی و میوه نیز به عنوان یکی دیگر از عوامل پرخطر محسوب می شود که به سازمان استاندارد و وزارت صنایع برمیگردد.