آمار دقیقی از اعتیاد زنان در کشور وجود ندارد
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: آمار دقیقی از اعتیاد زنان در کشور وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، پرویز افشار با اشاره به رشد اعتیاد زنان از 4 درصد به 11درصد در کشور در جمع خبرنگاران افزود: بیشترین مواد مصرفی خانم ها شیشه است و این ماده جزو موادی است که تنوع استفاده دیگر مواد مخدر را در فرد ایجاد می کند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: زمانی که کسی مصرف چند ماده را تجربه کرد دیگر ترک دادن او کاری بسیار دشوار است و یک خانم کارکردها و مهارت های مهم خود را از دست می دهد و از خانواده و همسر طرد و تبدیل به زنان خیابانی متجاهر می شود.
وی ادامه داد: در مورد زنان متجاهر خیابانی برغم اینکه سیاستهای نگهداری و سرپناه در کشورمان توسعه پیدا نکرده است ولی ما به دنبال این هستیم که آنها را تحت پوشش قرار دهیم و با اعتبار 33 میلیارد تومانی که در دست ستاد مبارزه با مواد مخدر است ساماندهی زنان معتاد خیابانی در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با آمار سربازان معتاد در کشور بیان کرد: درباره اینکه آیا سرباز معتادی در پادگانها وجود دارد یا خیر؟ آمار دقیقی وجود ندارد اما جوانانی که به خدمت سربازی دعوت می شوند قبل از اعزام بایستی در مراکز نظام های وظیفه از لحاظ سلامتی معاینه می شوند و اگر کسی اعتیاد داشته باشد به مراکز ترک اعتیاد معرفی و تا زمان پاک شدن غیبت اعزام برای او زده نمی شود.
پرویز افشار با اشاره به میزان کشفیات در مقایسه با سال گذشته در سه ماهه اول سال 95 گفت: کشفیات تریاک نسبت به سال 94 ، 30درصد ، کشفیات هروئین 19 درصد و کشفیات مورفین هم 188 درصد رشد داشته ایم و در خصوص شیشه نسبت به سال گذشته 40درصد کاهش داشته ایم، چراکه بسیاری از آزمایشگاه های تولید شیشه در کشور منهدم شده است و میزان شیشه ای که وجود دارد از کشورهای دیگر وارد ایران می شود.
وی افزود : در خصوص مواد مخدری مانند گراس، سوخته تریاک و دیگر مواد مخدر نسبت به دیگر کشفیات 6 درصد افزایش داشته ایم.
افشار با اشاره به نقش دستگاه های نظارتی برای این کشفیات ادامه داد: بیشترین کشفیات توسط نیروی انتظامی انجام شده است و 2/7 درصد بسیج و 5/2 درصد وزارت اطلاعات و گمرک هم در این کشفیات مشارکت داشته اند .
وی گفت: در سه ماهه اول سال، 669 عملیات برای کشف مواد مخدر داشتیم که نسبت به سال گذشته عملیات ها کمتر بود اما کشفیات افزایش داشت.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با توجه به انهدام باندهای مواد مخدر در کشور ادامه داد: 739 باند در سه ماهه نخست سال منهدم شده اند که نسبت به سال گذشته 2 درصد کاهش داشته و خودروهای توقیف شده از قاچاقچیان مواد مخدر 18 درصد افزایش داشته است.
افشار ادامه داد: در سه ماهه اول سال ، پاکسازی مناطق آلوده کشور نسبت به سال گذشته 44 درصد رشد داشته است.
پرویز افشار با اشاره به شاخص های مبارزه با مواد مخدر در سه ماهه سال جاری به افراد گفت : برای مهارتهای زندگی و پیشگیری سوء مصرف مواد مخدر به خانواده های سالم در معرض خطر 328 هزار نفر، آموزش در محیط های کاری 73 هزار و 706 نفر، برنامه های پیشگیری مبارزه با مواد مخدر برای 1میلیون و 17هزار و 858 نفر، برنامه پیشگیری از اعتیاد مبتنی بر cdo و محلات 313هزار نفر، افراد پذیرش شده در مراکز نگهداری و درمان آسیب معتادان 6هزار و 580 نفر تحت آموزش قرار گرفته اند.
وی گفت: ما امسال حدود 70درصد از مدارس کشور را تحت پوشش قرار داده ایم و این هدف گذاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
پرویز افشار با اشاره به نحوه آشنایی افراد در زمینه تماس تلفنی برای گرفتن راهکار پیشگیری از مواد مخدر ادامه داد: 13 درصد به تلویزیون، 2درصد رادیو، 2درصد روزنامه، 3درصد اینترنت، 15درصد پلیس 110 و 14درصد خط 148 را برای گرفتن راهکار و تماس با این نهادها انتخاب کرده اند.
وی ادامه داد: بیشترین تماس مصرف کنندگان که در اردیبهشت ماه سال 95 با سامانه مواد مخدر داشته و راهکارهای درمان و پیشگیری را پرسیده اند 33هزار و 214نفر گزارش شده که بین 96 تا 98درصد از تماس گیرندگان پاسخ موفق شنیده اند که از بین آنان 27 درصد مرد و 73درصد زن بوده اند.
پرویز افشار با توجه به نوع تماس های تلفنی در خصوص نوع مصرف مواد مخدر توضیح داد: در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری مصرف شیشه، تریاک و هروئین بیشترین موادی بودند که افراد برای ترک، پیشگیری و راهکار نوع درمان به مراکز ما تماس تلفنی داشته اند.
وی با اشاره به حضور مشارکت های مردمی به عنوان آخرین حلقه از ریشه کنی اعتیاد در کشور گفت: در سال 95 شاهد انسجام و منظم شدن توسعه مشارکت های مردمی بوده ایم و در این زمینه نسبت به سال 94 جلسات استانی با مردم 100 درصد افزایش داشته است.