طرزطلب گفت : ساخت 7 هزار مگاوات نیروگاه جدید بخش بخار قرار است امسال شروع شود که برخی از اینها دولتی و برخی دیگر خصوصی است.
طرزطلب در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : هشت واحد بخار مربوط به نیروگاه های دولتی و 12 واحد بخار مربوط به نیروگاه های خصوصی است که در نقاط مختلف کشور عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی برخی از این طرح ها نیز مانند نیروگاه پرند شروع شده است ، گفت: شش طرح دیگر نیز آغاز شده و پیشرفت 5 تا 15 درصد دارد.
طرزطلب با تأکید بر اینکه برنامه ریزی شده است طرح های باقیمانده نیز بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو آغاز شود ، افزود: اجرای این طرح ها منفعت زیادی عاید کشور می کند که با اضافه شدن هفت هزار مگاوات نیروگاه جدید بدون مصرف سوخت ، این نتیجه حاصل می شود.
وی تأکید کرد: با محاسبات انجام شده 11 میلیارد مترمکعب گاز با ساخت هفت هزار مگاوات نیروگاه بخار صرفه جویی خواهد شد به عبارت دیگر برای ساخت هفت هزار مگاوات نیروگاه همین میزان سرمایه گذاری لازم است.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی افزود: با این میزان صرفه جویی در مصرف سوخت ، گاز حاصل از صرفه جویی می تواند صادر یا در نیروگاه های دیگر برای تولید برق استفاده شود.
طرزطلب گفت: برای ساخت هفت هزار مگاوات نیروگاه بخار سه و نیم میلیارد دلار اعتبار نیاز است که یک و نیم میلیارد دلار آن را بخش دولتی و بقیه را بخش خصوصی تأمین خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه اوایل امسال شورای عالی انرژی تضمین بازپرداخت سرمایه سرمایه گذاران را مصوب کرده است ، اضافه کرد : امیدواریم این کار سرعت بیشتری بگیرد و در ماه های آینده ساخت 14 طرح به تدریج شروع شود.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی با اشاره به اینکه برنامه ریزی شده است طرح ها در طول دو سال اجرا شود ، افزود : به این ترتیب نیروگاه تهران، پرند، رودشور، کرمانشاه، چابهار، عسلویه، زاهدان و کاوه به سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد.
طرزطلب با اشاره به اینکه احتمال دارد در تمام استان ها درگیر اجرای این طرح شویم ،گفت: در استان خراسان جنوبی و رضوی نیز این طرح اجرا خواهد شد.
وی اضافه کرد: به این ترتیب از 16 هزار مگاوات نیروگاه نصب شده گازی کشور هفت هزار مگاوات بخش بخار ساخته می شود و ظرفیت این تعداد نیروگاه از 16 هزار مگاوات به 23 هزار مگاوات خواهد رسید.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی افزود: تأکید ستاد اقتصاد مقاومتی این است که نیروگاه پرند (بخش بخار) امسال تمام شود و هر سه واحد بخار این نیروگاه که هرکدام به ظرفیت 162 مگاوات است ، به مدار آید.
طرزطلب همچنین درباره یکی دیگر از طرح هایی که امسال بر اساس برنامه های اقتصاد مقاومتی وزارت نیرو به بخش نیروگاه های حرارتی محول شده است ، گفت: امسال حداقل 1800 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی باید به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شود که کار بسیار سختی است و بر اساس زمانبندی مشخص تا پایان امسال به مدار می آید.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از طرح های اقتصاد مقاومتی که به عهده این شرکت قرار گرفته شروع به احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید با همکاری بخش خصوصی است اضافه کرد: این یکی از تکالیف سنگین شرکت نیروگاه های حرارتی است که باید با پیدا کردن سرمایه گذار برای تأمین مالی و دریافت مجوزهای لازم مانند زمین، محیط زیست و آب، اتصالات به شبکه ؛ عملیات اجرایی این میزان ظرفیت نیروگاه آغاز شود.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی ابراز امیدواری کرد: قراردادهای این طرح ها امسال امضا و بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو عملیات اجرایی آن نیز در سال جاری آغاز شود.
طرزطلب با تأکید بر اینکه پس از پسابرجام سرمایه گذاران خارجی بسیاری برای اجرای طرح ها مراجعه می کنند ، گفت: قرارداد دو نیروگاه زرند کرمان و زاهدان به سرعت امضاء شد و امیدواریم چهارتا پنج ماه آینده با توجه به قدیمی بودن نیروگاه ها در این دو استان و کمبود برق در آنها عملیات اجرایی آن شروع شود تا بتوانیم نیروگاه های قدیمی را با نوسازی و بازتوانی نیروگاه های جدید جمع کنیم.
وی با اشاره به اینکه طرح نیروگاهی در شرق هرمزگان با دریافت وام از کشور روسیه در چند ماه آینده به ظرفیت 1400 مگاوات اجرا خواهد شد ، اضافه کرد: تعدادی طرح دیگر نیز با سرمایه گذاران خارجی مذاکره شده است که امیدواریم دو تا سه طرح آن به مرحله امضاء قرارداد برسد و عملیات اجرایی ساخت این نیروگاه ها نیز شروع شود که یکی از آنها در زاهدان و دیگری در آذربایجان شرقی با ظرفیت 880 مگاوات و با راندمان بالای 58 درصد است.
مدیرعامل شرکت نیروگاه های حرارتی افزود: طرح دیگری در زنجان داریم که امیدواریم با سرمایه گذاری خارجی امسال به نتیجه برسد، قرارداد این طرح امضاء شده است.
طرزطلب گفت: برای ساخت هفت هزار مگاوات نیروگاه بخار و همچنین ده هزار مگاوات نیروگاه گازی حدود 9 میلیارد دلار منابع مالی باید تامین شود.
وی به امضای قرارداد با کره جنوبی اشاره و اضافه کرد: قراردادی نیز با یک شرکت بلژیکی، ترکیه ای در یک ماه آینده امضاء خواهد شد ، همچنین قراردادی با شرکت های ژاپنی و چینی امضاء خواهد شد که برای ساخت نیروگاه، سرمایه گذاری می کنند و وزارت نیرو برق تولید این نیروگاه ها را به صورت تضمینی می خرد.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی افزود: البته این امکان برای سرمایه گذاران داخلی نیز وجود دارد که از صندوق توسعه ملی وام بگیرند چون تا پایان برنامه ششم توسعه 26 هزار مگاوات باید به ظرفیت فعلی نیروگاهی کشور اضافه شود.