نظام بانکی کشور در سال های اخیر متناسب با تحولات اقتصادی کشور و جهان توسعه نیافته است و باید اصلاح شود هرچند اقدامی دیرهنگام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ ایمان زنگنه کارشناس مسائل بانکی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت : بخشی از مشکلاتی که امروزه در عملکرد شبکه بانکی کشور دیده می شود به خوبی نشان می دهد که باید به سمت اصلاح ساختار بانکی حرکت کنیم و البته نباید همه مشکلات اقتصادی را متوجه نظام بانکی بدانیم بلکه در دیگر بخش ها نیز نیاز است رفتارها و ساختارها را اصلاح کنیم.
وی افزود: کاهش هزینه تمام شده تأمین پول، ایجاد فضای رقابتی در بازار سرمایه و اصلاح سیاست های پولی و بانکی برای افزایش پویایی و نقش آفرینی مؤثر شبکه بانکی در رشد و توسعه اقتصادی کشور ضروری است.
زنگنه گفت: 10 تا 16 درصد منابع بانکی کشور در قالب بدهی دولت به بانک ها منجمد شده است که باید آزادسازی شود و می تواند با افزایش منابع بانکی ظرفیت تسهیلات دهی آنها را تقویت کند.
وی افزود: البته بانک ها باید به وظایف اصلی و اقتصادی خود یعنی تجهیز منابع پس انداز به نفع بخش تولید و بخش های واقعی اقتصادی برگردند و بنگاه داری و رقابت با بخش تولید در عرصه بنگاه داری وظیفه خوبی برای بانکها نیست و آنها را از رسالت اصلی خود دور خواهند کرد.
این کارشناس بانکی همچنین گفت: در اصلاح شبکه بانکی نیاز داریم تا قوانین به صورت شفاف و اثربخش تهیه شود و البته قابلیت اجرایی هم داشته باشد و به نیازهای کشور پاسخ دهد.
زنگنه افزود: سیاست اخیر دولت و بانک مرکزی در زمینه حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط مثبت است و می تواند گام خوبی برای اجرای سیاست خروج از رکود باشد و البته باید از سیاست های دستوری که در گذشته باعث انباشت مشکلات بانکی شده است پرهیز کنیم.
وی گفت: اگر دارایی های منجمد بانکی، آزاد شود و دولت از اوراق خزانه اسلامی که ابزار اسلامی است بهره برداری کند می تواند به تقویت بانک ها در زمینه ارائه خدمات تسهیلاتی کمک کند.