معاون وزیر صنعت:
ارائه 300 میلیارد تومان تسهیلات به صادر کنندگان
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: بانک توسعه صادرات به صادرکنندگان 300 میلیارد تومان تسهیلات با سود 16 درصد می دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ مجتبی خسروتاج در نشست خبری افزود: باید شرایطی به وجود بیاوریم تا صادرکننده ما بتواند در شرایط مناسب به رقابت بپردازد.
وی ادامه داد: در بسته حمایتی دولت 2 هزار میلیارد تومان از طرف صندوق توسعه ملی برای صنعت در نظر گرفته شده تا در بانک های مختلف سپرده گذاری شده است و با سود 16 درصد به صادر کننده ها تسهیلات پرداخت شود که این اقدام در حال حاضر فقط از طریق بانک توسعه صادرات و با 300 میلیارد تومان در حال انجام است.
معاون وزیر صنعت گفت: ارائه اعتبار به خریدار از طرف صندوق توسعه ملی نیز یکی دیگر از مواردی است که به توسعه صادرات کمک می کند و از این طریق با تشویق کشور هدف و ارائه اعتبار به آن ، کشور مورد نظر را تشویق می کنیم تا کالای ایرانی را خریداری کنند.
خسروتاج درباره کنترل واردات افزود: وزارت صنعت در واردات رسمی سخت گیری های خود را اعمال می کند تا بتواند واردات را مدیریت کند.
وی ادامه داد: 4 ابزار نظام تعرفه ای، ارائه ارز به وارد کننده ها ، کنترل کیفی کالای وارد شده و ارائه تسهیلات بانکی به وارد کننده ها از ابزاری است که وزارت صنعت برای کنترل واردات استفاده می کند.
معاون وزیر صنعت درباره نظام تعرفه ای گفت: وقتی تعرفه برخی کالاها بالا می رود وارد کننده ها ناراحت و تولید کننده ها خوشحال می شوند و ما برای اصلاح نظام تعرفه ای با چالش های فراوانی روبرو هستیم.
خسروتاج درباره نرخ ارز افزود: در سال گذشته درخصوص واردات برخی از کالاها ، به تدریج کالاهایی را که می توانست از ارز آزاد استفاده کند، از لیست دریافت ارز مبادله ای خارج کردیم و این اقدام در سال گذشته به تدریج با هماهنگی بانک مرکزی انجام شد.
وی گفت: استفاده از ارز آزاد به جای ارز مبادله ای اقدام بسیار موثری در کنترل واردات است.
معاون وزیر صنعت افزود: کنترل کیفیت کالاهای وارداتی امر بسیار مهمی است که برای کنترل واردات مورد توجه قرار گرفته است.
خسروتاج ادامه داد: تسهیلات بانکی را باید به سمت واردات مواد اولیه هدایت کنیم و از ورود کالاهایی که اهمیت چندانی ندارد، جلوگیری کنیم.
وی درباره برنامه مبارزه با قاچاق کالا گفت: وزارت صنعت برنامه جامعی را طراحی کرده است که از خارج از مرزها آغاز می شود و در داخل کشور ادامه دارد.
معاون وزیر صنعت درباره آمار قاچاق گفت: اگر قاچاق شفاف و روشن بود می توانستیم با آن برخورد کنیم اما همه ارقام ذکر شده درخصوص قاچاق فقط در حد حدس و گمان است و رقم دقیقی از قاچاق در دست نیست.
خسروتاج ادامه داد: منبع رسمی اعلام قاچاق نیز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
وی درباره ترانزیت کالا نیز گفت: ترانزیت کالا روش بسیار خوبی برای توسعه همکاری با کشورهای همسایه و منبع درآمد برای کشور ماست ولی از آنجایی که مسئله قاچاق بسیار مهم است در صورتی که ترانزیت کالای قاچاق صورت بگیرد ما جلوی تزانزیت آن کالا را در کشور می گیریم.
معاون وزیر صنعت ادامه داد: مثلاً جلوی ترانزیت کالاهایی مثل سیگار قاچاق در کشور ما گرفته می شود.
خسروتاج درباره توزیع سیگار از طریق واحدهای صنفی مجاز نیز گفت: تمام واحدهای صنفی مجاز باید از طریق مراجعه به سایت ایرانیان اصناف دات آی آر ، مجوز فروش سیگار را دریافت کنند در غیر این صورت مجوز واحد صنفی آنها باطل می شود و دیگر نمی توانند برای دریافت مجوز اقدام کنند.
وی ادامه داد: قرار بود این طرح از اول تیرماه اجرایی شود اما چون تعداد واحدهای صنفی مراجعه کننده کم بود از اول مرداد ماه این طرح اجرایی می شود و تمام واحدهای صنفی بدون مجوز برای فروش سیگار تعطیل می شوند.
* 10 و نیم میلیارد دلار صادرات در سه ماهه نخست امسال
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: در سه ماهه اول سال جاری 10 و نیم میلیارد دلار ارزش صادرات غیر نفتی بوده است که با هدف گذاری سالانه 68،7 میلیارد دلار فاصله زیادی دارد.
مجتبی خسروتاج افزود: معمولاً در شش ماهه اول حجم صادرات نسبت به شش ماهه دوم سال کمتر است و ما امیدواریم که به هدف گذاری مورد نظر خود در پایان امسال دست پیدا کنیم.
وی گفت: در سه ماهه اول سال جاری ارزش واردات 9 میلیارد دلار بوده که شاخص تراز ما را مثبت نشان می دهد یعنی صادرات بیشتر از واردات بوده است و باید وابستگی خود را به صادرات نفت خام به حداقل برسانیم.
خسروتاج با اشاره به اینکه صادرات تمام موادی که به نفت و گاز متکی بوده در سه ماهه اول سال جاری کاهش داشتهاست ، گفت: صادرات متانول کم شده است.
وی ادامه داد: صادرات معیانات گازی در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده ولی قیمت آن کاهش داشته و به همین دلیل ارزش صادرات آن نیز کاهش پیدا کرده است.
معاون وزیر صنعت افزود: در شرایط پس از تحریم صادرات ما به کشورهای اروپایی و کشورهای دیگر رشد داشته مثلاً صادرات ما به ایتالیا 36 درصد، تایوان 37 درصد و آلمان 3درصد افزایش یافته است.
خسروتاج گفت: نباید کمبود داخلی باعث شود که جلوی صادرات گرفته شود.
* لوازم خانگی فقط با نمایندگی های مجاز و رسمی وارد می شود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: فقط نمایندگی های رسمی لوازم خانگی می توانند این لوازم را وارد کنند و باید علاوه بر اینکه به ایران جنس می فروشند از تولید داخل نیز در نمایندگی های خود عرضه کنند.
خسروتاج در نشست خبری افزود: شرکت های لوازم خانگی در زمان تحریم نمی توانستند به صورت مستقیم در ایران فعالیت کنند ولی بعد از تحریم به تمام شرکت هایی که از طریق واسطه عمل می کردند اعلام شد تا به صورت مستقیم در ایران نمایندگی بزنند.
وی ادامه داد: برای این نمایندگی های رسمی هم شرایطی در نظر گرفته شده است و آنها فقط نمی توانند به ایران جنس بفروشند بلکه باید از تولید داخل نیز در نمایندگی های خود عرضه کنند.
*کارت اعتباری در حجم گسترده ای وارد بازار می شود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای از بین بردن رکود، تحریک تقاضا بسیار مهم است و روزهای آینده کارت اعتباری خرید کالا را در حجم گسترده ای وارد بازار می کنیم.
خسروتاج افزود: در حال حاضر در کشور با مازاد تولید روبرو هستیم و باید برای از بین بردن رکود موجود در بازار تقاضا را تحریک کنیم.
وی ادامه داد: البته در این زمینه توسعه صادرات نیز بسیار مهم است ولی تحریک تقاضا در این مقطع از اهمیت بیشتری برخوردار است مثل اقدامی که در چند ماه گذشته برای فروش خودروهای داخلی انجام شد.
خسروتاج افزود: کارت اعتباری در صورت ورود به بازار می تواند بسیار موثر باشد ولی با این روش کندی که در حال انجام است تأثیر زیادی ندارد.
سخنگوی وزارت صنعت با بیان اینکه قرار است برای این کارت های اعتباری سقف محدودیت حقوق برطرف شود، گفت: موانع دیگری نیز که بر سر راه صدور این کارت های اعتباری وجود را برطرف خواهیم کرد و وزارتخانه های بیشتری این کارت ها را پوشش می دهند.
خسروتاج افزود: در حال حاضر نیز بیش از صد هزار کارت اعتباری صادر شده است و مردم رقمی بالغ بر 16 ممیز 6 دهم میلیارد تومان توسط این کارت های اعتباری خرید کردند.
* با کارکرد موجود مناطق آزاد مخالفیم
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : وزارت صنعت با سیاست کنونی مناطق آزاد مخالف است و امیدواریم اصلاح شود.
مجتبی خسروتاج در نشست خبری افزود: سیاست مصوب مناطق آزاد در جهت توسعه صادرات است و در حال حاضر با سیاستهای تصویب شده عمل نمی کند.
وی ادامه داد:اگر می خواهیم تولید داخل محور اصلی ما باشد باید کارکرد مناطق آزاد تغییر کند.
خسروتاج با اشاره به اینکه با ورود هر نوع کالای مسافری به مناطق آزاد مخالفیم ، گفت: متاسفانه حجمی از پوشاک در قالب مسافری و چمدانی به کشور وارد می شود که ما با این اقدام مخالفیم و به غیر از سه منطقه آزادی که از گذشته خرده فروشی در آنها آزاد بود نباید این اقدام از طریق مناطق آزاد دیگر صورت بگیرد.
وی در باره اعلام هفت منطقه آزاد دیگر برای منطقه آزاد شدن گفت : در این زمینه با دولت و نمایندگان مجلس همفکری می کنیم و امیدواریم فضا به سمتی پیش برود که تولید داخل محور اصلی کار مناطق آزاد باشد.
معاون وزیر صنعت گفت: در کشورهای دیگر اصولا ارز، سیگار، مواد مخدر و سی دی ؛ عمده قاچاق در این کشور ها محسوب می شود ولی در کشور ما دامنه قاچاق بسیار وسیع است و پوشاک و لوازم خانگی هم جزو قاچاق است که باید جلوی آن گرفته شود.